A mai világban alig lehet elképzelni az életet mobiltelefon nélkül.Ma már mindenki zsebében , táskájában ott van hisz ez egy olyan kommunikációs
eszköz, amely hír, munka, könyvek, filmek, zenék, játékok és az internet minden
eszközt tartalmaz. De nagyon gyakran az akkumulátor gyorsan lemerül, hogy egy nap sem elegendő. Íme 10 apró trükk hogy is kell ezt egy kicsit meghosszabbítani.

 

  1. időnként nem árt kitisztítani a töltő nyílást. hisz az ott megtapadt kis porszemek is gátolják a tiszta gyors töltést.

2. a kevésbé színes háttér nem húzza annyira az aksit.

3. ha lehet a telefont ne kézben tartsuk. Hisz a testhőtől melegszik a telefon így az is több energiát vesz fel

4.Kapcsold ki az automatikus forgatás funkciót. Egy speciális érzékelő – gyorsulásmérő – felelős ezen funkcióért, és több energiát fogyaszt

5. Az Instagram, a hírvivők vagy más alkalmazások ellenőrzése után az emberek nagyon gyakran egyszerűen csak bezárják őket. Ezért a programok a háttérben futnak. Ezért ne felejtse el minden ablakot időről időre bezárni.

6. a fényerő visszavételével is sokat spórolhatunk.

7.A rezgés funkció nagymértékben elhasználja az akkumulátort. Próbáld csak akkor használni, ha szükséges. Más esetekben használd a hangmódot vagy a néma üzemmódot.

8.Állíts be időkorlátot, hogy a telefon automatikusan zárja le magát

9. A  GPS, Bluetooth  és a WIFI használata miatt az akkumulátor nagyon gyorsan lecsökken. Ezeket ajánlatos kikapcsolva hagyni ha nem használjuk.

10. Az akkumulátor élettartamának meghosszabbításához időnként éjszakára kapcsolja ki  telefont.