A fényképkészítés a 19. század elejére nyúlik vissza. A társadalom minden szintjén tömeges igény jelentkezett a valóságot legteljesebben megközelítő ábrázolás rögzítésére. Már nem tartották elsőrendűnek a képek mitológiai és vallásos mondanivalóját, ám a történelemben mégis nagy hatással bírnak ezek a képek. Mind a múltból mutatnak nekünk kis szeleteket, hogy mi 21.századi emberek is el tudjuk képzelni. Nekünk már könnyebb dolgunk van hisz ma már mindenki zsebében lapul legalább egy szuper telefon amivel már a videó készítése sem okoz gondot…

1. Az ember első fotója, 1838. A képen valószínűleg több ember lehetett, de a hosszú expozíció miatt Daguerre (a kép készítője) sikerült egy cipő tisztítót és az ügyfelét lekapni.

2. Egy indiai tetoválás Olivie Oatman arcán.Szüleit 14 éves korában 1859-ben megölték. Őt elrabolták az indiánok, majd eladták a Mohave rabságának. Öt év elteltével a  nőnek sikerült visszatérni az amerikai társadalomba. Talán a Mohave az Olive-t nem rabszolga, hanem egyenrangúként kezelte, és ezért tetoválták magukénak.

3. 1886 az első obszcén megnyilvánulás amit megörökítettek

4. 1893. Diákok akik egy hógolyó csata után úgy néznek mintha egy csatatérről tértek volna haza

5. A 20. század elején a plasztikai sebészet messze nem volt tökéletes, de alternatívája volt a helyettesítő maszkok. Ennek egyik szakértője Anna Coleman Ladd szobrász volt .

6. Az “Alton Giant”,még mindig a legmagasabb ember a világ történetében: 272 cm magas és 199 kg . Sajnos rövid életet élt és 1940-ben 22 évesen halt meg.

7.1936 ban egy munkavállaló megtagadja a német tisztelgést.

8. Sör a repülőgép üzemanyagtartályában, 1944. A Katonák így csempészték a sört a harcmezőkre.

9. A II. Világháborúban alatt II. Erzsébet királynő a női segédterületi részben szolgált, mint mechanikus és mentőautós.

10. 1945 Miután a katonai fellépés Nyugat-Európában befejeződött a katonákat haza szállították New Yorkba.

11. Sophia Loren és Jayne Mansfield, 1957. A fotós félreérthetettlenül kapta le a két színésznőt. Hisz Sopia egyértelműen barátnője kebleit bámulja.

12. 1959 a világ legvékonyabb derekú nője. Ethel férje úgy döntött hogy megváltoztatja neje külsejét.  Fűzőt kellett viselnie még éjszaka is csakúgy, mint a magas sarkú cipőt és a durva piercingeket. Amelyekhez Ethel férje személyesen szúrta át az orrát egy ezüst tűvel. Idővel az asszony derekát egy természetes 62 cm-ről 33 cm-re csökkentette, ami lehetővé tette a Guinness World Records bejutását.

13. A Beatles átkelő Abbey Road ellentétes irányba, 1969

14. Családi kép a Hold felszínén, 1972

15. Iráni pop énekesek az 1979-es iszlám forradalom előtt

16. Leonardo DiCaprio megkapta az Oscar-díjat, 2016-ban. Ez nem egy régi kép. De a történelembe biztos beírta magát ezzel a trollkodással… Ennyit megengedhet magának hisz 12 évet vár a díjra.