Az iskolai szabályzat szükséges ahhoz, hogy egészséges és pozitív környezetet teremtsenek a hallgatók számára. De vannak olyan szabályos, amivel nem értenek egyet a diákok vagy a szülök, vagy éppenséggel a tanárok. Most hoztunk nektek 9 bizarr iskolai szabályt.

  1. Fagyasztott borsó

Egy kínai diák térde, miután fagyasztott borsókon kellett térdelnie. Ezt a büntetést egész Ázsiában alkalmazzák az iskolákban.

2. Hajfestés

A tokiói iskolák megtiltják a diákoknak, hogy befessék a hajukat. Amennyiben észreveszik, hogy a tanulónak nem a természetes hajszíne van, azonnal el kell tüntetnie a hajfestéket a hajáról.

3. Tiltott szavak.

A New York-i Oktatási Minisztérium több szót nem engedélyezett, hogy a diákok használják az iskolában. Ilyen például a Szegénység, válás, betegség vagy a Születésnap. Ha esetleg valaki ilyen szavakat használni az iskolában, akár ki is tilthatják az iskolából.

4. Piros színű toll

Sok országban nem engedélyezett piros színű tollal írni. Például Ausztráliában és Angliában sem. Plusz házi feladattal szokták büntetni ezt a szabálysértést.

5. A kéz felemelése

Angliában több iskolában is bevezették azt a szabályt, hogy ha kérdése van a tanárnak, akkor nem kell jelentkezni. A tanár választja ki azt a diákot, akitől a választ várja.

6. Dezodor

Egy amerikai iskola betiltotta a dezodor használatát a diákoknak. Voltak már olyan esetek, hogy a túlzott Dezodor használat miatt allergiás reakciók jelentkeztek egyes diákoknál.

7. Alvás idő

A kínai diákok napközben egy fél órás alvás szünetet tartanak.

8. Kézenállás büntetés

Ázsia híres arról, hogy szigorúan neveli a diákokat. Talán az egyik legdurvább büntetés amikor, kézen állva kell a diákoknak felelniük. Ezt a rossz diákoknál alkalmazzák, általában egy pofon kíséretében.