Számos olyan hely van a bolygónkon, amik valóban titokzatosak és érdekesek. Ezekre a helyekre általában mindenki kíváncsi. Vajon mi lehet ott, mit csinálnak ott az emberek, milyen titokzatos dologban “sántikálnak”.
Összegyűjtöttünk 11 titkos helyet a világon, ahová lehetetlenség bejutni.

  1. Titkos mormon bázis, Utah, USA

2. Globális Mag Bázis, Svalbard, Norvégia

3. Niihau-sziget, Hawaii, USA
Hawaii strandparadicsom. Erre a kis szigetre azonban tilos belépni. 1863-ban eladták egy növénytulajdonos családnak és 1915-ben lezárták. A mai napig őrzött hely.

4. HavenCo, Valahol az óceánon
Az adatközpont 2000-ben nyílt meg. A tulajdonos, a HavenCo.

5. “Pionen” Bunker, Stockholm, Svédország
A Bahnhof adatközpontjai egy 100 méteres földalatti barlangban található. Ezt a bunkert 1943-ban építették. Vannak élő növények, mesterséges vízesések és óriási akvárium. Így teremt a társaság egy kellemes légkört az alkalmazottai számára.

6. ADX Florence Börtön, Colorado, USA
A börtön beceneve “Alcatraz of the Rockies”. Minden kőből készült, még az emeletes ágyak és mosdók is betonból készültek. Mindenhol vannak lézercsapdák, és az ajtókat távolról irányítják.

7. RAF Menwith Hill Bázis, Yorkshire, Nagy-Britannia
Ezt a helyet 1954-ben építették fel, hogy jeleket kapjanak el a hidegháború idején. Nem ismert, hogy mi történik most, de itt található a világ legnagyobb intelligenciaadatait tároló szerver.

8. “Greenbrier” üdülőhely, Virginia, USA
Érdekes egy üdülőhely egy ilyen listán. Valójában ez a hely a világ legbiztonságosabb helyszíne, amely csak az amerikai kormányügynökök számára elérhető.

9. Vatikáni Titkos Archívum
Ez a világ legtitkosabb könyvtára. A papok minden dokumentumát a VII. Század óta itt tárolják.

10. Bold Lane Autótároló, Derbyshire, Nagy-Britannia
Ez a parkoló az egyik legbiztonságosabb hely a világon. A járművezetők speciális vonalkódjegyeket kapnak, amelyek szinkronban vannak a parkolóhellyel. Minden autó alatt mozgásérzékelő működik, amely riasztást indít, ha valaki engedély nélkül mozog az autóval.

11. 51. terület, Nevada, USA
Az 51-es terület különleges helyszín a kísérleti járművek kialakításához. Ennek a helynek a létezése sok összeesküvéselméletet eredményezett már.  Hiszen senki sem tudja pontosan mi van belül.