Naponta körülbelül 93 millió szelfi készül a világon, ezeknek nagy része pedig az a bizonyos tükör-szelfi, amibe mi is rengetegszer botlunk bele netezés közben.

Sokan úgy gondolják, hogy ezek felesleges és csakis magamutogatásra alkalmas felvételek, ám bármennyire is ellenezzük, a szelfik igenis a kortárs művészet részévé kezdenek válni.
Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint Helene Meldahl, norvég szelfi-művész munkássága, aki vicces és meghökkentő tükörfestéssel egészíti ki a már megszokott pózolós képeket és ezzel művészi szintre emeli azokat.


A norvég lány története a szobatársának írt üzeneteivel kezdődött, amit stílusosan a fürdőszoba tükrén hagyott. Az üzenetek gyakran egészültek ki apró, bohókás rajzokkal…amik a későbbi ön-fotózás alkalmával nagyon is jól mutattak a képeken.
Jött hát az isteni szikra és már tudatosan készültek a fotó-rajz kombinációk.

A képeken rengeteg téma, stílus, hangulat köszön vissza…egyik nap mesefiguraként, másik nap egy sima fogmosás közben, harmadnap bohókás királylány jelmezben láthatjuk a művésznőt, mindig egyszerű, de kreatív tükörfestéssel kombinálva.

Helen Instagramon kezdte el megosztani a nagyvilággal munkáit, amik rendkívül gyorsan nagy népszerűségnek örvendtek.
Szerepelt már a People magazinban, tükörrajzai megjelentek divatlapokban, ismert weboldalakon, magazinokban és valószínűleg a későbbiekben is hallatni fog magáról.

És most nézzük a képeket 🙂

Ha további képekre vagy kíváncsi, keresd fel Helen oldalát az Instán:
www.instagram.com/mirrorsme