2022 augusztus 15 hétfő
KezdőlapEgészség0-s vércsoportod van? Ez a hét tény különböztet meg másoktól

0-s vércsoportod van? Ez a hét tény különböztet meg másoktól

-

Az emberek 37 százaléka 0-s vércsoportú (31% 0 Rh +, 6% 0 Rh-). Ez a második leggyakoribb vércsoport. A 0-s vércsoportú emberek sokkal jobban reagálnak a stresszre, és erős immunitás jellemzi őket. Mi más különbözteti még a többi embertől? Íme hét érdekesség.

A 0-s vércsoport nagyon jellegzetes vértípus, mivel nem tartalmazza azokat az antigéneket, amelyek általában a vörösvértestekben találhatók. Ezenkívül nagyon univerzális, és bárkinek átadható, függetlenül a rászoruló vércsoportjától. Emiatt e fajta birtokosai iránt nagy a kereslet az Országos Vérellátó Szolgálatnál. 

Íme hét érdekesség, amely megkülönbözteti őket a többi vércsoportú embertől

Általában úgy tartják, hogy a 0-s vércsoportú emberek egészségesebbek, mint mások, mert hatékonyabb az immunrendszerük. Ritkábban szenvednek szív- és érrendszeri megbetegedésekben, ritkábbak a rákos megbetegedések, mert immunrendszerük hatékonyabban észleli és pusztítja el a rákos sejteket.

A 0. csoport tulajdonosai másokhoz képest hajlamosabbak a gyomorfekélyre (ez a gyomor magasabb savszintjével jár együtt) és a pajzsmirigy-rendellenességekre, amelyek viszont elhízáshoz vezethetnek. Érdemes figyelni a pulzust, figyelni a pajzsmirigyhormonok és a jód szintjét.

A vércsoport diéta szerint a 0. csoport tulajdonosainak nagy mennyiségű húst kell enniük. Főleg máj, sovány marha, borjú, bárány, szarvas. A 0-s vércsoportú emberek számára a vegetáriánus étrend egyértelműen túl alacsony fehérjetartalmú.

Japánban a vércsoportokat jellemvonásokkal kombinálják. Így a 0-s csoport tulajdonosai szervezett, koncentrált, felelősségteljes, elkötelezett, lelkiismeretes és pragmatikus embereknek tekinthetők. Természetes vezetők és harcosok. Állítólag őseinknek is volt egy 0-s csoportja, így ennek a vérnek a modern tulajdonosait bátornak és okosnak tartják.

A 0-s vércsoportú emberekben a stressz agressziót okoz. Ha a stresszhez hozzáadjuk a rossz étrendet és a mozgáshiányt, akkor különösen hajlamosak vagyunk a metabolikus szindrómára, amely cukorbetegséghez és érelmeszesedéshez vezethet.

A 0. csoportba tartozó emberek bárkinek adhatnak vért, de ők maguk csak a saját csoportjukból fogadhatnak.

Az ilyen vércsoportú embereknél természetesen magas az adrenalinszint. Ezért óvatosan kell adagolniuk maguknak a koffeint. Csak finoman a kávézással.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek