2022 július 1 péntek
KezdőlapCeleb1 év 6 hónap börtönbüntetést kapott Hajdú Péter - Az ítélet jogerős

1 év 6 hónap börtönbüntetést kapott Hajdú Péter – Az ítélet jogerős

-

A magyar műsorvezető és botrányhős, Hajdú Péter bíróság elé állt. A celebnek adócsalás miatt kellett felelnie. Hajdú több százmillió forintot tett zsebre. A vád “nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette”, illetve “folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása”.

Mindössze egy nap alatt hozott ítéletet a bíróság, a tárgyalás ugyanis megegyezéssel zárult. A megegyezés azt jelenti, hogy Hajdú Péter és két vádlott-társa már a tárgyalás napja előtt megállapodtak a vádat képviselő ügyészséggel abban, hogy milyen büntetés lesz a megfelelő. Az ügyészségnek és Hajdúnak egyöntetűen meg kellett egyeznie a büntetés mértékében, hogy melyik fél, milyen büntetést tart elfogadhatónak.

A műsorvezető egy év, hat hónap börtönbüntetést kapott, amit az ügyészség négy évre felfüggesztett. Emellett pedig öt millió forint pénzbüntetésre ítélték. A Fővárosi Törvényszék jóváhagyta az egyezséget, aminek következtében az ítélet jogerőssé vált. Az eljárás során Hajdú Péter volt az első rendű vádlott, mivel az ő Kft-je nevében nyújtották be az áfabevallásokat, amiknek tartalma valótlan volt. A csalással több, mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Továbbá Hajdú köteles megfizetni az okozott kárt, így az összeget a későbbiekben be kell fizetnie a Nemzeti Adó-és Vámhivatalnak.

A másodrendű vádlott egy év, hat hónap büntetést kapott, szintén négy évre felfüggesztve, valamint ötszázezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezték. A harmadrendű vádlott pedig egy év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, illetve köteles megfizetni kétszázezer forint pénzbírságot.

Ezek is érdekelhetnek