2022 augusztus 15 hétfő
KezdőlapÉrdekességek10 dolog, amit a szépségipar nagy titokban tart előttünk

10 dolog, amit a szépségipar nagy titokban tart előttünk

-

Mindannyian arra törekszünk, hogy minél tovább fiatalosak maradjunk, a szépségipar pedig megkönnyíti számunkra ezt a küzdelmet. Legalábbis a harc egy részét. Kicsit irigykedve nézzük a világsztárokat, akik olyanok, mintha tudnák az örök fiatalság titkát, de valójában ők is olyan termékeket alkalmaznak, amelyeket mi magunk. Persze, ha eltekintünk a plasztikai sebészektől. A kozmetikusok és bőrgyógyászok folyamatos fejlesztések mellett gyártanak kozmetikumokat, amelyektől elvárjuk, hogy meghozzák az ígért eredményt.

Ez teljesen természetesen, hiszen nem kevés pénzt adunk ki azért, hogy úgy nézzük ki idősebb korunkban is, mint harminc vagy negyven évesen. Cikkünkben olyan egyszerű szabályokat árulunk el a kozmetikai szerektől és a szépségápolásról, amit a szépségipar bizony nagy titokban tart.

A naptejeket, napolajokat hajlamosak vagyunk alábecsülni.

Mamie McDonald, kozmetikus a naptejek használatára hívja fel a figyelmet. Az egészséges és szép bőr napvédőszerek használata nélkül nem elérhető. A hollywoodi sztárok is nap, mint nap kenik az arcukat, az eredmény pedig szemmel látható. Minimum harmincas faktorú naptejet kell használnunk, naponta többször attól függően, hogy mennyi időt töltünk a szabadban, a napfénynek kitéve.

Ha a bőrünk gyulladásban van, ne szárítsuk ki!

Sokunk életét, tinédzser éveit megkeserítik a pattanások, amiktől minél hamarabb szeretnénk megszabadulni. A pattanások elleni krémek azonban benzoperoxidot tartalmaznak, ami túlságosan is kiszárítja bőrünket és nem csökkenti, hanem fokozza a gyulladást és az olajtermelést. Az alkohollal is hasonló eredményt érünk csak el, így ezek használata nem javasolt. A kozmetikusok szerint a bőr szárítása helyett szalicilsavat és tejsavat kell használnunk a hámlasztásra vagy alkalmazhatunk agyagtermékeket is.

Megfeledkezünk a nyakunkról.

A nyakunkat egészen egyszerűen kihagyjuk a napi testápolásból, pedig rendkívül fontos lenne a megfelelő gondozása. Nyakunkon nagyon vékony a bőr és jobban ápolásra szorul, mint arcbőrünk. Szóval, ha az arcodat ápolod, akkor a nyakadat se felejtsd ki a folyamatból.

A bőr dörzsölése jégkockával.

Bőrgyógyászok javasolják, hogy arcunkat jégkockával dörzsöljük körbe. Ezzel elkerülhetjük a sápadt bőrszínt, élénkítjük a keringésünket és a bőrünket.

Rosszul tároljuk a kozmetikumokat és bőrápolási termékeket.

Általában mindannyian a fürdőszobában tartjuk a kozmetikai cikkeket, ami egyáltalán nem tesz jót nekik, mivel a levegő meleg és párás. Ez csökkenti az eltarthatóságot, a sérült kozmetikumok pedig ártanak a bőrünknek. A szakemberek éppen ezért azt javasolják, hogy ezeket a szépségipari cikkeket hűtőszekrényben tároljuk.

Mindent, ami a bőrünkkel érintkezik, tisztán kell tartani.

A higiénia mindig rendkívül fontos, nemcsak most a koronavírus-járvány közepén. Egyébként sem szabadna piszkos kézzel arcunkhoz érni, hiszen rengeteg baktérium van a kezünkön és persze mindennapi használati tárgyainkon is. Az okostelefont is alaposan fertőtleníteni kell éppen emiatt. Ugyanakkor a párnahuzatok lecserélése sem elhanyagolható. Ha bőrünk száraz vagy normál, akkor hetente egyszer, ha pedig zsíros, akkor három naponta javasolt lecserélni a huzatot.

Arcradír és fürdőpamacs használata

Mindannyian úgy véljük, hogy az arcradír használatával csak jót teszünk bőrünknek, hiszen eltávolítjuk az elhalt hámsejteket. Ez azonban nem így van. Az arcradírok, fürdőpamacsok és kefék használata csak ront a helyzeten, a bőr gyulladtabb lesz. Ezt elkerülendő, az érintett területeket inkább csak tiszta vízzel mossuk meg.

Arcmasszázs a szem alatti táskák ellen.

A szem alatti táskák ellen nyirokelvezetési arcmasszázs javasolt, amely segíti a nyirok áramlását és a bőr kisimulását. Ez a masszázs egyedül is elvégezhető, nem kell több ezer forintért szakemberhez fordulni.

A kézbőr védelme

Kezeink kemény igénybevételnek vannak kitéve a hét minden napján. A bőr pedig nagyon vékony ezen a területen, így a kézkrémek használata nem elhanyagolható. Ha tisztítószerekkel dolgozunk, akkor mindig használjunk gumikesztyűt. Az öregedésgátló krémek, amiket az arcunkra is használunk, megfelelőek a kézbőrünkre is.

Folyamatos bőrtisztítás

A sminklemosás minden este egy nagyon fontos teendő lefekvés előtt. Ha nem így teszünk, akkor a pórusok eltömődnek, ez pedig gyulladást eredményez. Sok fiatal lány ezt figyelmen kívül hagyja, ami még több pattanást okoz, főleg a tinédzser korban.

Bónusz: Ne aludj melltartóban!

A melltartóban alvásról megoszlanak a vélemények. Persze minden hölgy maga dönti el, hogyan kényelmes neki az alvás, ám azt tudni kell, hogy a melltartóban alvás gátolja a vérkeringést, bőrirritációt és komoly egészségügyi problémákat is okozhat. Éppen ezért jobb, ha lefekvés előtt megszabadulsz tőle.

Ezek is érdekelhetnek