2022 december 9 péntek
KezdőlapTech & Tudomány10 egyszerű trükk, amivel sokkal könnyebbé teheted a gyerekekkel való utazást

10 egyszerű trükk, amivel sokkal könnyebbé teheted a gyerekekkel való utazást

-

Régen nagyon sok családnak az volt a hétvégi programja, hogy elutaztak valahova, ahol szép képeket készíthettek és rengeteg élményben lehetett részük. Ma már sajnos nem mindenki teheti ezt meg, ám akinek lehetősége adódik rá az általában bepattan a kocsiba és már szélsebesen tart az úti célja felé. Viszont gyermekkel ez nem olyan egyszerű feladat, hiszen akadnak olyan helyzetek melyekre a szülők egyáltalán nem voltak felkészülve. Ilyen például a hátsó ülésen történő veszekedés, vagy amikor leszáll az est és kénytelen a hátsó ülésen aludni, vagy mikor a kicsik nem tudnak úszni így nem mehetnek be a vízbe. Nos annak érdekében, hogy tudd ilyen esetekben mi a legjobb megoldás, akkor jó helyen jársz ugyanis bemutatjuk nektek a legjobb trükköket, amivel sokkal élvezetesebbé teheted a kirándulós hétvégéket.

Ha a szép szó nem segít, akkor drasztikusabb megoldáshoz kell folyamodni.

Bizony néha elkerülhetetlen, hogy gyerekeink ne vesszenek össze a hátsó ülésen. Mivel mi a vezetésre és a forgalomra figyelünk ezért nemigen tudunk hátul rendet tenni. Ha a szép szó nem használ, akkor építs nekik barikádot, amivel nem tudják egymást se karmolni, se harapni. A legegyszerűbb ha kartonból vágsz két elválasztót, de figyelj arra, hogy a kezükön megálljon a karton.

Varázsolj magadnak kényelmes helyet, ha kénytelen vagy kocsiban aludni.

A kényelmetlen fekvés nagyon negatívan tud hatni az alvásra. Ha kénytelen vagy kocsiban aludni, akkor vegyél egy felfújhatós matracot, amit a hátsó ülésre tudsz tenni, így vége az álmatlan és fájdalmas éjszakáknak.

Használj illóolajokat.

A repülőgépek fel és leszállásakor csak dörzsöld be valamilyen illóolajjal a gyerekeid fülét így nem fog nekik fájni a fülük. A légnyomás különbség miatt a fülek bedugulnak, sőt fejfájás is kialakulhat, ez a módszer viszont megoldja a problémát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rachelle Schwartz (@pipergreylife) által megosztott bejegyzés,

Unaloműzés ellen.

Egy hosszú utazás során elég kényelmetlen a rajzolás és az olvasás, mert nem lehet a rázkódó autó miatt szép képeket rajzolni, illetve fejfájás és hányinger alakul ki, ha lefelé sütött szemekkel olvasunk egy könyvet. Annak érdekében, hogy mégse unatkozzanak a gyerekek, szükség lesz a tabletedre, egy lefűzhető irattasakra és egy pár cipőfűzőre. Nincs más dolgod, mint bekapcsolni a mesét, beletenni a készüléket a tasakba és az első üléshez kötözni. Így a gyerekek gondtalanul élvezhetik az utazást.

Használj autós asztalt.

Nem könnyű tisztán tartani az autót, ha van egy kisgyereked. De ezzel az üléshez csatolható asztallal minden probléma meg van oldva. Anyaga miatt könnyen lehet tisztítani valamint ételt és játékokat is elhelyezhetsz rajta. Az oldalán található kis zsebekbe pedig tehetsz mesekönyvet, színezőt… stb.

Ha tengerpartra mész csomagold el a zuhanyfüggönyt.

Ha kisgyerekkel mész a tengerpartra, aki még nem tud úszni, akkor egy lapát segítségével könnyedén áshatsz egy gödröt a homokba. Csak terítsd bele a zuhanyfüggönyt és hordj bele némi vizet, hogy a kicsik medencének használhassák.

Ints búcsút a babakocsinak.

Ennek a zseniális eszköznek hála végre lecserélheted a babakocsit. Vannak sajnos olyan helyek, ahova nem túl kényelmes és praktikus babakocsival menni. De ezzel nyugodt szívvel elmehetsz túrázni, kirándulni… stb. Sőt azok a gyerekek, akik már kinőtték a babakocsit, túl gyorsan elfáradnak egy út során. Ezzel ezt a problémát is megoldhatod.

Tegyél a gyerekedre lemosható tetoválást.

Még azoknál az embereknél is történhet probléma, akik igyekeznek körültekintőek lenni. Csak tüntesd fel például kezén a címet ahova elvihetik a gyermeket, ha elcsatangolt, illetve a telefonszámod, hogy el tudjanak érni. Ma már több helyen is lehet kapni az interneten speciális bőrbarát tetováló matricát, amit könnyedén felvihetsz a gyermek kezére.

(Ha elvesztem kérlek hívd ezt a számot)

Használj babahordozó kendőt.

Ennek a praktikus kis eszköznek a segítségével gyermeked sokkal többet láthat a világból, mint a babakocsiból. Nincs más dolgod, mint szorosan a testedhez kötni, így gyermeked minden irányba tud nézelődni.

Szerezz be Jetkids gyerekágyat.

Sajnos nincs annyi hely a repülőgépen, hogy a gyerekek saját kiságyban aludjanak. Ám egy cég kifejlesztett egy nagyon praktikus hordozható gyermekágyat, amit a gép ülésére kell tenni, így a gyermek kényelmesen alhat rajta, sőt még biztonsági övvel is rögzítheted, nehogy leessen vagy bármi baja legyen.

 

Ezek is érdekelhetnek