2023 február 6 hétfő
KezdőlapÉrdekességek10 gyönyörű ország, ahol nagyon kedvező áron lehet nyaralni

10 gyönyörű ország, ahol nagyon kedvező áron lehet nyaralni

-

Általában az emberek ódzkodnak a külföldi nyaralásoktól, mivel kész anyagi csődként gondolnak rájuk. Pedig ez nem feltétlenül van így!
Az alábbiakban 10 olyan gyönyörű országot gyűjtöttünk össze, ahol kifejezetten kedvező áron lehet nyaralni. Azonban fontos megjegyezni, hogy az oda-vissza utazást nem számoltuk bele, csak az ottani árakat.

1. Románia
Szállás: hostel 6 €-tól, hotel 11 €-tól.
Élelmiszer: 3 €-tól
Közlekedés: 0,34 €-tól

Románia mesébe illően gyönyörű tájakkal és felfedezésre váró látnivalókkal rendelkezik: Aranyosfői-jégbarlang, Transzfogarasi út, Peleș-kastély, sárvulkánok, hogy csak néhányat említsünk.

2. Laosz
Szállás: hostel 4 €-tól, hotel 9 €-tól.
Élelmiszer: 2 €-tól
Közlekedés: 2 €-tól

Laosz egy egzotikus ország, ami híres a Bokeo dzsungeléről, a Bolaven-fennsíkról, a festői folyóiról, hegyeiről és vízeséseiről.

3. Portugália
Szállás: hostel 8 €-tól, hotel 16 €-tól.
Élelmiszer: 4 €-tól
Közlekedés: 1,85 €-tól

Sétálj Portugália gyönyörű strandjain, lovagolj a Madeira-n, kóstolj bort az Alto Douro borvidéken, nézd meg a Pena palotát, találkozz bálnákkal Azores közelében! Portugáliában minden lehetséges!

4. Bulgária
Szállás: hostel 7 €-tól, hotel 15 €-tól.
Élelmiszer: 2 €-tól
Közlekedés: 0,51 €-tól

Bulgária nem csak a gyönyörű strandjaival és partjaival vár, hanem az olyan lenyűgöző látnivalóival is, mint: a rilai Hét-tó völgye, a Belogradchik sziklák, a Rózsák Völgye és a történelmi Melnik, a teljesség igénye nélkül.

5. Peru
Szállás: hostel 5 €-tól, hotel 11 €-tól.
Élelmiszer: 2 €-tól
Közlekedés: 0,4 €-tól

A legtöbb embernek Peruról a Machu Picchu ugrik be, pedig ezen kívül számos más látnivalójával is lenyűgözi az odalátogatókat, többek közt: Titicaca-tó, az óriási Gocta-vízesés, az Amazon esőerdő és a Huacachina oázis.

6. Lengyelország
Szállás: hostel 7 €-tól, hotel 17 €-tól.
Élelmiszer: 4 €-tól
Közlekedés: 0,8 €-tól

Ez a gyönyörű ország olyan látnivalókkal büszkélkedhet, mint például a Malborki vár, a Magas-Tátrában lévő hegyi tavak, a Wawel kastély, a Slowinski Nemzeti Park, a Wieliczka sóbánya.

7. Dél-afrikai Köztársaság
Szállás: hostel 9 €-tól, hotel 20 €-tól.
Élelmiszer: 3 €-tól
Közlekedés: 1 €-tól

Az ország számos programot és látnivalót kínál: a Jóreménység foka, a Kalahári sivatag, a Kirstenbosch Nemzeti Botanikuskert, a Kruger Nemzeti park, a Drakensberg-hegység, az Emberiség bölcsője.

8. Fülöp-szigetek
Szállás: hostel 4 €-tól, hotel 9 €-tól.
Élelmiszer: 1,8 €-tól
Közlekedés: 0,3 €-tól

Az ország lenyűgöz az őskori természeti jellegzetességeivel, a meleg klímájával, a mesébe illő fehér homokos strandjaival és az ősi Intramuros városával.

9. Albánia
Szállás: hostel 5 €-tól, hotel 10 €-tól.
Élelmiszer: 2 €-tól
Közlekedés: 1 €-tól

Albánia tele van varázslatos helyekkel: Gjirokastra városa, a Kék szem forrás, a Shkodrai-tó, Ksamil, Buthróton, hogy csak a legismertebbeket említsük.

10. Bali
Szállás: hostel 3 €-tól, hotel 8 €-tól.
Élelmiszer: 2 €-tól
Közlekedés: 0,36 €-tól

Habár Bali nem ország, mégis megemlítjük, hiszen a világ egyik leggyönyörűbb és legvarázslatosabb helye! A legnépszerűbb látnivalói: Lepke Park, a Tirta Gangga királyi vízi-palota, a Tirtha Empul templom, Sekumpul vízesései, a rizsteraszok és a lélegzetelállító strandjai.

Te hova mennél a legszívesebben? Írd meg hozzászólásban!

Ezek is érdekelhetnek