2022 november 28 hétfő
KezdőlapÉrdekességek10 gyorséttermi titok, amit a személyzet próbál titokban tartani

10 gyorséttermi titok, amit a személyzet próbál titokban tartani

-

Létezik olyan ember, aki nem volt még soha semmilyen gyorsétteremben? Van ahol a modern élet üteme ösztönöz erre minket. Olyan is van, aki függője ezeknek. Nem tisztünk elítélni az ilyet…minden esetre célszerű megválogatni, hogy hol és mit eszünk. Mindennel lépést kell tartani, ez igaz az étkezésre is. Sajnos nincs arra idő, hogy beállj a konyhába és a magad kedvére és ízlésére főzőcskézz magadnak. Ilyenkor megyünk el egy gyrosért vagy a helyi hambishoz. Jó persze szeretjük is…hisz fenséges finomság.

Ahogy a legtöbb étteremben, itt is vannak bőven trükkök. Mutatunk nektek ebből egy válogatást.

Mi a legjobb időpont?

A legcélszerűbb időpont az 11:00-13:00 között valamint 18:00-20:00 között. Nyilván ez pont az ebéd és a vacsora ideje. Nem könnyű asztalhoz jutni, de ekkor szolgálnak fel friss ételeket.

A sült krumplit lehetőleg só nélkül kérjük!

Ha hasábburgonyát megsózzák veszít a ropogós állagából. Célszerű ezért só nélkül kérni.

A konyha illata csupán vendégcsalogató.

Sok étterem felhasználja a konyha illatát arra, hogy becsaljon pár embert. Vannak helyek, ahol szándékosan nyitott a konyha területe, ami majdnem egy légtérben van azzal a hellyel, ahol az emberek helyet foglalnak.

A cola olcsóbb, mint a tea, mert stimulálja az étvágyat.

Miért olcsóbb a kóla mint a tea?! Elsősorban azért, mert azt szeretnék, hogy az emberek többet vegyenek belőle. Emellett a buborékos dolgok étvágygerjesztő hatásúak.

A sült krumpli akár 20 féle összetevő is megtalálható.

A gyorséttermekben alap dolog a sültkrumpli. Gondoltad volna, hogy az általunk kedvelt ízt azt közel 20 féle ízesítővel érik el. Ez nem pusztán burgonya íz. A burgonya az alap, aztán 18 féle zsír van benne, plusz adalékanyagok, ízfokozók, szóval ételünk korántsem ártalmatlan.

Nem célszerű reggel menni gyorsétteremben!

A konyhai felszereléseket meglehetősen erős vegyszerekkel tisztítják. Félő, hogy még a eszközökön marad. Várjunk pár órát.

A gyorsétteremi kajákban az elmúlt 30 évben növekedett a kalória.

Manapság a gyorséttermek nagy népszerűségnek örvendenek, de sajnos a kalória mennyiség is egyre csak több és több. Például egy sajtburger 75% -kal több kalóriát tartalmaz, mint az 1980-as évektől származó elődje. 20 évvel ezelőtt a sült krumpli 2-szer kevesebb kalóriatartalmú volt. A pizza ma már 70% -kal több kalóriát tartalmaz.

A turmixokban lévő cukor mennyisége rendkívül magas.

A shake-ek szintén a gyorséttermi kínálat egyik legnépszerűbb terméke, főleg nyáron.
A napi normális cukormennyiség 30-60 gramm, míg egy pohár turmix 90 gramm cukrot tartalmaz. (2,5 oz= 75 gramm). Ez akár a napi ajánlott mennyiség 2-3 szorosa is lehet.

Kézzel finomabb.

Ha valaki nem használ evőeszközt, egyre több örömet szerez magának, és ennek eredményeképpen többet eszik.

Az Italautomata csöve, rendkívül szennyezett.

Temérdek baktérium és penész lehet ott. Főleg, hogy a cukros környezet nagyon jó feltételeket biztosít ezeknek a “lakóknak”.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

Ezek is érdekelhetnek