2022 december 8 csütörtök
KezdőlapTech & Tudomány10 hasznos tárgy, amivel úgy érzed mintha 3020-ban élnél

10 hasznos tárgy, amivel úgy érzed mintha 3020-ban élnél

-

10 évvel ezelőtt sokkal egyszerűbb volt az élet, nem volt ennyire durván fejlett a technika mint manapság. Mindenkinek rém egyszerű telefonja, számítógépe volt, nem lógtunk ilyen szinten a közösségi oldalakon, hanem inkább személyes találkozókat szerveztünk. Akkoriban még nem volt okos pénztárca, sem okosóra, mint most, hanem mindenki saját, kézzel fogható pénztárcával sétált be a boltba és vette meg ami kellett. Viszont a technika rohamos tempóban elkezdett az utóbbi időben fejlődni, olyannyira, hogy a tudósok és mérnökök éjt nappallá téve azon serénykednek, hogy az élet sokkal könnyebb legyen. Lejjebb látható legújabb találmányiakkal, lassan te is úgy érzed mintha már 3020-ban élnél.

1, Öntisztító funkcióval ellátott macska WC

A macska megszállott emberek már beszerezték a legmodernebb, legjobb macska WC-t a kedvtelésből tartott állataik számára. Az automata alom tökéletesen tudja mikor kell a végterméket eltenni a megfelelő rekeszbe, ahonnan a gazdi egyetlen mozdulattal el tudja távolítani.

Ez az intelligens WC viszont nagyon drága, körülbelül 135.000 forintot érő amerikai dollárba kerül.

2, Okos hulahopp karika

A 21. században már nagyon nehéz elképzelni a sport és fitnesz tevékenységeket megfelelő eszközök nélkül. Viszont az Egyesült Államokban a hulahopp karika kedvelői most nagyon örülhetnek ugyanis egyes karikákba speciális érzékelőket tettek, hogy egy alkalmazás segítségével nyomon lehessen követni a teljesítményeket.

A karikába épített érzékelő követi az edzés intenzitását, és elküldi az eredményeket a készülékre. Ez azért is jó, mert a karika nagyon jól át tudja mozgatni a test izmait.

3, Okos óvszer

A British Condoms nevű cég nemrégiben kiadta legújabb találmányát az úgynevezett “i.Con” okos óvszert. A hagyományos kondomokkal ellentétben ez úgy néz ki, mint egy karkötő vagy mint egy hajgumi és különböző tevékenységeket képes mérni. Igaz, hogy ez nem tudja megakadályozni a teherbe esést, vagy a nemi betegségek terjedését, de a tudósok dolgoznak azon, hogy ezt meg tudják valósítani.

Az érzékelő figyelemmel kíséri az intim kapcsolat során létrejövő mozgás időtartamát, annak intenzitását, sebességét, valamint elmenti a memóriába a legnépszerűbb pozíciókat, valamint, hogy milyen gyakran használták őket. Sőt a szervek hőmérsékletét illetve az elégetett kalória mennyiségét is képes megmutatni. Eme eredményeket meg lehet osztani egy speciális platformon, ahol több felhasználó is jelen van.

4, Bőrönd, ami magától megy

Ez a termék leginkább azok számára lehet hasznos, akik rendszeresen utaznak. A ForwardX nevű cég egy különleges bőröndöt fejlesztett ki, mely követi saját tulajdonosát.

Ahhoz, hogy a bőrönd követni tudjon, semmi másra nincs szükség csak egy okos karkötőre, amit a tulaj visel. A karkötő jelet ad a bőrödnek és az tudja, merre kell menni. Jelenleg még nem indították el ennek a tárgynak a tömeggyártását, de mint tudjuk, ami késik nem múlik.

5, Robot méhek

A Walmart amerikai társaság kérvényezte a robot méhek szabadalmát, pont úgy, ahogy a Fekete Tükör című sorozatban is láthatták a nézők. A cég aktívan támogatja a környezetvédelmet és a robotikus méhek pont ebbe az irányba terelik a világot.

A mérnökök azon dolgoznak, hogy a robot méhek ugyanazokat a funkciókat lássák el, mint az eredetiek. Elképzelhető, hogy a mezőgazdaság fejlesztést segítik majd elő ezek a repülő robotok.

6, Intelligens kaptár

Ezt a szabadalmat ausztrál üzletemberek bocsájtották ki. Ezt a speciális méhkast nagyon egyszerű használni. Először is többfunkciós vagyis nem csak arra tervezték, hogy méheket óvjanak meg vele, hanem madarakat is.

Ez a projekt annyira lenyűgözte a közösségi finanszírozási platform felhasználóit, hogy máris elindították a termelését. Ahhoz, hogy új és tovább fejlesztett kaptárakat dobjanak piacra, szükség van a közösségi finanszírozásra.

7, Éjszakai fény A WC-kben

Az úgy nevezett IllumiBowl egy egyszerű lámpa, ami be van építve a WC csészékbe. Ennek segítségével nem kell az éjszaka közepén felkapcsolni a fürdőszobában a villanyt, mert elegendő fényt biztosít ahhoz, hogy mindenki kényelmesen elvégezze a dolgát.

8, Zseb spektrométer szkenner

Ha olyan ember vagy, aki törődik a saját egészségével, akkor ennek a mini szkennernek örülni fogsz ugyanis ez az eszköz segít neked ellenőrizni minden olyan ételt és italt ami körülvesz. Nagyon hasznos és kényelmes ketyere, ami képes megmondani azt is, hogy mely termék friss. Reméljük, hogy egy nap a LinkSquare névre keresztelt szkenner a telefonunkon is elérhető lesz applikáció formájában.

9, Szemmaszk, amely segít meggátolni a horkolást

A VVFLY nevű kínai vállalat hosszú éveken át tanulmányozta az emberek alvási problémáit. A tudósoknak sikerült egy olyan eszközt létrehozni, ami nemcsak az alvás minőségét javítja, hanem megoldja a horkolással járó problémákat is.

A gyártó elmondása szerint a szemmaszk a speciális rezgések által segít normalizálni a légzést és meggátolni a horkolás kialakulását. A legjobb, hogy már el is kezdték őket tömegesen gyártani.

10, Egy maszk, amelyet a beszélgetések titkosak

A Hushme névre keresztelt eszköz amennyire furcsán néz ki, annyira hasznos is, ugyanis képes titokban tartani azokat a dolgokat, amiket kiejtesz a szádon. Ha nyilvános helyen kellene felvenned a telefonod, de tudod, hogy olyan témáról kell beszélned, amiről nem szívesen szeretnél mások előtt, akkor ez a tárgy tuti tetszeni fog. Ezzel bárhol, bármikor beszélhetsz anélkül, hogy másokat zavarnál. A legviccesebb, hogy képes utánozni Darth Wader hangját. A fejlesztők dolgoznak azon, hogy ne nézzen ki ennyire furán, persze ez még időbe telik.

Neked melyik tetszett a legjobban?

Ezek is érdekelhetnek