2022 május 20 péntek
KezdőlapÉrdekességek10 híres amerikai márka, amit teljesen más néven fogsz megtalálni külföldön.

10 híres amerikai márka, amit teljesen más néven fogsz megtalálni külföldön.

-

Bizonyára vannak itthon kedvenc márkáid, amiket a világ minden kincséért sem cserélnél le. Nos, ha valamilyen oknál fogva más országba költözöl vagy csak néhány hónap kiküldetésre kell menned, akkor jó ha tudod, hogy egyes termékek más néven futnak a világ különböző országaiban, mint mondjuk hazánkban. Ilyen a Lay’s chips, vagy a Lenor öblítő, a Mr. Clean tisztítószer és még sorolhatnánk. Ha elmész vásárolni és valamiért nem találod a kedvenc termékeidet akkor ne csüggedj, mert lehet, hogy csak más néven kell keresni őket. Most elhoztuk nektek, hogyan is találhatjátok meg őket a külföldi országokban.

1, Lay’s

A világ majdnem minden országában máshogy hívják a Lay’s chipset.

Egyesült Királyság, Írország – Walker;

Izrael – Tapuchips;

Egyiptom, Balkán-félsziget – Chipsy;

Ausztrália – Smith;

Mexikó – Sabritas;

Kolumbia – Margarita.

2, Downy

A Downy nevű amerikai öblítőt Európában, Oroszországban és Japánban Lenorként ismerik. A Procter & Gamble nevű ég úgy döntött, hogy a márkájukat a fent említett országokban és kontinenseken Lenorként fogják tovább árusítani.

3, Vicks

A vállalatok időnként kénytelenek megváltoztatni termékeik márkanevét, mert egyes országokban eltérő jelentéssel bírhatnak. Ez történt a “Vicks” márkával is Németországban. A lehetséges intim értelmű konnotációk (szavak másodlagos jelentése) elkerülése érdekében Németországban “Wickre” kellett változtatniuk a termékeik márkanevét.

4, Tide

A világhírű mosószert az

Egyesült Királyságban – Daz-nak hívják,

Puerto Ricóban – Ace-nek;

Latin-Amerikában – Alo-nak;

Törökországban – Fab-nak;

Hongkongban, Malajziában és Lengyelországban – Vizir-nek.

5, Diet coke.

Egyes országokban a “diet” szót nem az alacsony kalóriatartalmú ételek és italok összefoglaló neveként használják. Európában, Malajziában és Mexikóban azt “light” megnevezéssel illetik.

6, Dove

Az amerikai “Dove” valamint az Egyesült Királyságbeli “Galaxy” kezdetben független társaságként indult. 1986-ban a Dove anyavállalata, név szerint a Mars felvásárolta a Galaxy márkát, aki úgy döntött, hogy megtartja ezt a nevet. Így ezen a néven futnak a termékek, Írországban, Ausztráliában, a Közel-Keleten és Indiában is.

7, Budweiser

Amikor a Budweiser márka beroppant Európába, kiderült, hogy nem forgalmazhatják ezen a néven a termékeiket, mert a cseh származású Budweiser Budvar már lefoglalta azt. Így az amerikai cégnek nem volt más választása, mint “Bud”-ra rövidíteni a nevet.

8, Always

El tudod képzelni, hogy egyes országokban még soha nem hallottak az “Always” márkáról? Ez azért van, mert majdnem minden országban máshogy hívják.

Olaszországban – Lines;

Törökországban – Orkid;

Spanyolországban, Portugáliában és gyakorlatilag egész Ázsiában – Whisper;

9, KFC

A kanadai Québecben törvény szabályozza, hogy a kereskedelmi márkaneveket franciául értékesítsék tovább. Így lett a Kentucky Fried Chicken (rövidítve: KFC) Poulet Frit Kentucky (rövidítve: PFK)

10, Mr. Clean

A Mr. Clean márkát helyi nyelvre fordítják, ezért szinte mindenhol más néven ismert.

Spanyolországban – Don Limpio;

Latin-Amerikában – Maestro Limpio;

Németországban – Meister Proper;

Lengyelországban – Pan Proper;

Bulgáriában, Oroszországban és Görögországban – Proper Mr.;

Egyesült Királyságban – Flash.

Gondoltad volna, hogy ezeknek a termékeknek más-más nevük van a világ különböző országaiban?

Ezek is érdekelhetnek