2023 március 21 kedd
KezdőlapÉrdekességek10 híresség, akiről te is hallottál már, pedig nem is léteznek

10 híresség, akiről te is hallottál már, pedig nem is léteznek

-

A filmvilágnak és a médiának hála rengeteg embert ismerhettünk meg az évek alatt, akikről azt hittük mind léteznek. Sajnos akadtak olyan emberek, akik voltaképpen nem is igazi személyek voltak, csak valakit lepleztek, vagy teljes mértékben fiktív egyedek voltak. Például a híres Betty Crocker, aki rengeteg konyhai eszközön és dobozon virított valójában nem is létezik. Rajta kívül több olyan ismert személy van, akik szintén nem léteztek, úgymint Jack Dawson a Titanic című filmből vagy Carolyn Keene könyvszerző.

Mai cikkünkben összegyűjtöttük azokat az ismert alanyokat, akik a valóságban egyáltalán nem is léteznek.

1, Allegra Coleman

Martha Sherrill újságírónő, létrehozott egy kitalált hírességet az Esquire magazin 1996. novemberi kiadásában, akit Allegra Colemannak hívtak. Ő valójában sosem létezett, szerepét Ali Larter alakította. Ez azért volt jó neki, mert csak megerősítette színésznői karrierjét. Az újság megjelenése után a színésznő több TV műsorban is szerepelt, olyanokban mint például a „Hősök” vagy a „Doktor Szöszi”.

02 21

2, Betty Crocker

Betty Crocker egy híres háztartási márka arca, aki már évek óta a céget képviseli. Rengeteg reklámban lehetett látni, ám ő is csak egy kitalált karakter. Több személyből gyúrták össze karakterét, olyanokból, mint Adelaide Hawley Cumming és Marjorie Husted.

03 23

3, Mavis Beacon

Ha te is a 90-es években nőttél fel, akkor bizonyára ismered Mavis Beacon nevét, aki megtanította neked a gépelés minden csínját-bínját. A haiti származású Renée L’Espérance volt az a nő, aki eljátszotta Mavis szerepét. Nevét Mavis Staples után kapta, aki a CD kitalálójának kedvenc énekesnője volt.

04 22

4, Jack Dawson

A Titanic története valóban egy igaz történet volt, ám a Leonardo DiCaprio által alakított személy, Jack Dawson szintén egy fiktív ember volt. Csak James Cameron írta bele a történetbe ezt a személyt, hogy izgalmasabbá tegye a cselekményt.

05 22

5, Kaycee Nicole Swenson

Kaycee a 2000-es évek elején igazi internetes híresség volt. Blogot írt a leukémia elleni küzdelméről, ami sokak lelkét megérintette. 2001-ben azonban bejelentették a halálát, ami sokakból mély bánatot váltott ki. Amikor Kaycee édesanyja, Debbie Swenson ellenséges volt a felhasználókkal, azok elkezdtek nyomozni a lány után. Kiderült, hogy Kaycee egy kitalált karakter volt, amit Debbie hozott létre.

06 17

6, Carolyn Keene

A Nancy Drew könyvsorozat egyik szerzője, Carolyn Keene valójában csak kitalált személy volt. Mivel vannak olyan írók és írónők, akik szeretnek névtelenek maradni, ezért művésznevükön adják ki műveiket.

07 17

7, David Manning

David Manning olyan filmkritikus, aki több Columbia Pictures által kiadott filmet véleményezett már. Például az „Árnyék nélkül” vagy „A Knight’s Tale” című filmeket. A filmkritikus azonban egy hamis személy, akit a cég hozott létre azért, hogy jó véleményeket írjon a filmekről.

08 20

8, George P. Burdell

Amikor William Edgar Smith véletlenül kettő űrlapot kapott a „Georgia Institute of Technology-tól” viccből egy fiktív személy George P. Burdell hallgató nevére is kitöltötte a lapot, és ugyanarra a szakra jelentkezett vele, ahova ő maga is akart menni. Nagyon sok ember dőlt be a kis poénjának és ma Burdell egy igazi ikonná vált a campuson.

09 17

9, Pierre Brassau

Pierre Brassau egy csimpánz, aki egy 1964-es csíny főszereplője volt, amit a svéd Göteborgs-Tidningen egyik újságírója, Åke „Dacke” Axelsson talált ki. Kíváncsi olt rá, hogy a kritikusok különbséget tudnak-e tenni egy igazi avantgárd alkotás és egy csimpánz műve között. Pierre Brassau valójában egy 4 éves csimpánz volt és Axelsson rábeszélte a 17 esztendős gondozóját, hogy adjon neki festéket, no meg ecsetet. Axelsson kiválasztotta a négy legjobb alkotást és kiállította azt a Gallerie Christinae galériában. A kritikusok el voltak ájulva a festményektől, ekkor még nem sejtették, hogy ezt egy csimpánz készítette.

10 36

10, Alan Smithee

Alan Smithee nem egy személy, hanem valójában egy hivatalos álnév, amelyet a filmrendezők használnak. Ezt a „Directors Guild of America” tagjai használták mikor elégedetlenek voltak a filmmel. 1968-tól egészen a 2000-es évekig tudták használni ám utána megszüntették.

12 31

Tit tudtatok ezekről?

Ezek is érdekelhetnek