2022 augusztus 19 péntek
KezdőlapÉrdekességek10 jel, ami elárulja, hogy lelkileg ki vagy merülve

10 jel, ami elárulja, hogy lelkileg ki vagy merülve

-

Az emberi test elfárad. Napról napra, teljesítményünktől függetlenül fáradtak vagyunk. Ennek oka a munka, a stressz és így tovább. Ilyenkor jól esik kiengedni a fáradt gőzt, pihenni, aludni vagy éppen sportolni. Az ember vágyik a megértésre, kényeztetésre és törődésre. De mi történik a lelkünkkel?

Bármennyire is furcsán hangzik, nemcsak testünk képes jeleket küldeni, ha egy kis pihenésre vágyik. A lelkünk pontosan ugyanezt teszi. Azonban, ezeket a jeleket általában figyelmen kívül hagyjuk. Csak akkor foglalkozunk vele, amikor már nagy a baj és mi már nem tudunk segíteni ezen, így orvoshoz kell fordulnunk.

Igen, a lelkünk is a tudtunkra adja, ha elfáradt és kimerült. Ha pedig, fittyet hányunk erre, akkor szembe kell néznünk az olyan következményekkel, mint a szorongás, krónikus stressz vagy éppen a depresszió. Ezekkel együtt viszont, esélyünk sincs arra, hogy teljes életet élhessünk.

Íme a jelek, amiket nem szabad figyelmen kívül hagynod.

Éjszaka nyugtalanul alszol, képtelen vagy kialudni magad, mert folyamatosan gondolkodsz, jár az agyad és szorongsz. Továbbá, az sem kizárt, hogy rémálmok gyötörnek vagy éppen túl intenzívek az álmaid.

Előfordulnak erős testi tünetek, mint a fájdalom, izomfeszültség, gyulladás, gyomorproblémák, homályos látás és fejfájás. Érzed, hogy nyomott és letargikus vagy, de ennek oka még számodra is ismeretlen. Nem tudod, hogy mi lehet a baj, ugyanis az is előfordulhat, hogy mindezt csak a stressz okozza, de ezen kívül semmi más probléma nem gyötri a lelkedet.

Rendkívül szétszórt vagy, nem tudsz figyelni semmire. Ennek oka, hogy a tested és az elméd között egy cseppnyi összhang nincs.

Erőteljes érzelmek változnak naponta akár többször is. Ez pedig, nemcsak a negatív érzelmeidre igaz, hanem a pozitívakra is. Kicsit olyan vagy, mint egy várandós nő, aki egyik pillanatban még sír, a másikban már nevet.

Időnként előtörhet belőled a krónikus szorongás és enyhe pánikroham is.

Magányosnak érzed magad és nemcsak akkor, amikor valóban egyedül vagy. Társaságban sem érzed magad jól. Úgy gondolod, hogy senki nem ért meg, fogalmad sincs, hogy kiben bízhatsz meg. Éppen ezért távolságtartó vagy és védekező álláspontot veszel fel.

Gyakran vagy féltékeny, ideges és dühös, negatívan látod a világot és mindent, ami a közvetlen környezetedben zajlik. Ez pedig egyáltalán nem vall rád, hiszen alapvetően érdeklődő, kedves és nagyon pozitív személyiség vagy.

Fizikailag is gyenge vagy. Semmi kedved és energiád mozogni. Nincs motivációd ahhoz, hogy megmozdulj, hogy edzeni vagy például futni menj, sőt, dolgozni is nehezedre esik bemenni.

Félsz és bizonytalan vagy a jövődet illetően. Eleged van mindenből és mindenkiből, továbbá nem látod magad előtt a jövődet, így az álmodozásnak sem látod értelmét.

Ezek is érdekelhetnek