2022 május 23 hétfő
KezdőlapPárkapcsolat10 jele annak, hogy a párkapcsolatod már menthetetlen

10 jele annak, hogy a párkapcsolatod már menthetetlen

-

Egy rossz kapcsolat nemcsak megnehezíti az életedet, de az állandó küzdelmek súlyos depresszióhoz is vezethetnek. Ha te vagy az, aki csak erőfeszítéseket tesz a kapcsolatért, akkor az rendkívül kimerítő, főleg, ha fogalmad sincs arról, hogy merre tartatok. Ebben a helyzetben el kell gondolkodnod azon, hogy érdemes-e időt pazarolni rá vagy ideje lenne továbblépned.

Íme tíz jel, ami segíthet döntést hozni neked a kapcsolatod sorsáról.

Nem akarja veled tölteni az időt.

Ha úgy látod, hogy partnerednek soha nincs rád ideje, de másokkal szívesen találkozik, akkor ez annak a jele, hogy nem érdeklődik irántad. Ha szeretne, akkor találna lehetőséget és időt arra, hogy veled lehessen.

Teljesen más embernek érzed magát, mint korábban.

Ha szeretsz valakit, akkor elfogadod olyannak, amilyen. Ha megváltoztatja a szokásaidat vagy személyiségedet, az nem jó jel. Nem szabadna feladnod a hobbid vagy bűntudatot érezned azért, mert ő elutasít téged. Ha korábban szabadabb és boldogabb voltál, akkor ideje szakítani.

A kommunikáció hiánya

A kommunikáció a kapcsolat kulcsa. Ha nem tudsz vagy nem mersz megnyílni a párodnak vagy szívesebben beszélgetsz mással, akkor már tényleg nincs miről beszélgetnetek. Itt a vége.

A beszélgetések nagy része veszekedésbe torkollik.

A sok vita egyáltalán nem jó jel. Ha nem tudtok nyugodtan beszélgetni, csak marjátok egymást, akkor ennek a kapcsolatnak már semmi értelme.

A szíved már nem dobban meg, ha meglátod őt vagy rá gondolsz.

Minden kapcsolatban természetes, ha a kezdeti tűz és izgalom elmúlik. De ez nem azt jelenti, hogy az összes szikra elhalványul vagy teljesen kialszik. Ha partneredre gondolva nem mosolyogsz vagy nem tesz boldoggá, hogy ő vár otthon, a legjobb, ha elengeded őt.

Mindig csak kér, de nem ad semmit.

A kapcsolat két emberről szól, mindkettőnek egyformán küzdeni kell azért, hogy működjön. Ha te folyamatosan megteszel érte mindent, ő pedig a füle botját sem mozdítja, akkor nem értékel téged.

A kapcsolatod unalmasnak tűnik.

Persze, most nem arra gondolunk, hogy állandóan menni kell valahova vagy minden percet együtt kell tölteni. Egy közös főzés vagy séta is izgalmat és örömöt hozhat az életetekbe, de ehhez persze mindkettőtökre szükség van.

Nem érzed magad nőnek/férfinak.

Egy kapcsolat nem változtathat meg annyira, hogy elveszítsd önmagad. Inspirálnotok kellene egymást, nem pedig lehúzni, megalázni vagy elhanyagolni. Ha ezek közül valami vagy mind megvan, itt az ideje lelépni.

Nem szerepelsz a terveiben.

Ha partnered jövőbeli terveiben nincs helyed, akkor több kérdés sincs. Már nincs miről beszélnetek, ennek a kapcsolatnak befellegzett.

Nem érzed magad szeretettnek és vonzónak.

A kapcsolatot a szerelem és a melegség tartja fenn. Ha partnered állandóan sír vagy dühöng, súlyos problémákhoz vezet. Fontos a mentális egészség, ami egy ilyen kapcsolatban könnyen tönkremegy. Mindenki megérdemli a boldogságot!

Ezek is érdekelhetnek