2022 május 16 hétfő
KezdőlapÉrdekességek10 kép, amit mindenkinek látnia kellene legalább egyszer az életében

10 kép, amit mindenkinek látnia kellene legalább egyszer az életében

-

Rengeteg hely van a világon, ami minden pénzt megér, csakhogy egyszer a saját szemeddel láthasd. A bolygón számos vízesés, liget, erdő, gleccser, fjord, hegy található, amik csak arra várnak, hogy meglátogassuk őket. Olyan festői tájban lehet részünk, amit a legvadabb álmainkban sem láttunk volna. A cikkben felsorolt helyekre legalább egyszer el kell menni, hogy megtapasztaljuk milyen is valójában egy természeti csoda.

Lençóis Maranhenses Nemzeti Park, Brazília.

A Brazíliában található Nemzeti Park a világ egyik legtitokzatosabb helyeként tartják számon. Amikor sokat esik az eső, a homokdűnék között felhalmozódik a víz, ami kisebb lagúnákat hoz létre. Ennek köszönhetően néz ki ilyen különlegesnek.

Capilano-híd, Kanada

Ez a nem mindennapi függőhíd Kanadában, Vancouver területén található, ami a fák között húzódik meg. Ennek a 137 méter hosszú hídnak köszönhetően festői táj tárul szemünk elé. A világ legfélelmetesebb hídja közé tartozik. Te végig mernél menni rajta?

Honokohau-vízesés, Egyesült Államok

Ez az elképesztő vízesés Maui szigetén található. Ez a sziget legmagasabban fekvő vízesése, amit csak és kizárólag helikopterrel lehet megközelíteni. A Jurassic Park jeleneteit is itt forgatták, amitől még nagyobb népszerűségre tett szert.

Ik Kil víznyelő.

Ez a csodálatos víznyelő, Mexikó-ban Yucatán államban található, ami a világörökség részét képezi. Rengeteg turista látogatja meg a helyet, ezért kiépítettek egy speciális kőlépcsőt, hogy könnyebben meg lehessen közelíteni. Ami még varázslatosabbá teszi a helyet azok a vízesések.

Kliluk-tó, Kanada

Ez a foltosnak látszó tó valójában egy sós vizű szikes tó, ami ásványi anyagokkal van tele. A nyári időszakban majdhogynem teljesen kiszárad és akkor láthatók a “foltok”. Színük attól függ, hogy milyen anyagot tartalmaz, a legtöbben magnézium-szulfát van.

Pongur-vízesés, Vietnam

Ez Vietnam egyik legnagyobb és egyben legszebb vízesése. Az esősebb időszakban érdemes meglátogatni mert akkor látható teljes szépsége. A melegebb és szárazabb évszakokban az aszály miatt elveszíti szépségét. Érdemes ősszel meglátogatni, ugyanis csodálatos látványt biztosít.

Prohodna barlang, Bulgária

Ennek a barlangnak a fő jellemvonása két hatalmas lyuk, amit egyesek isten, mások pedig az ördög szemének tartanak. Amikor a fény besüt a lyukakon nem e világi látvány tárul a szemünk elé, sőt esős időszakban olyan, mintha a szemek sírnának. Legalább egyszer mindenkinek látnia kell.

Tracy Arm Fjord, USA

Itt találhatók Alaszka legnagyobb jéghegyei, amit tengerbe süllyedő fjordok, gleccserek, havas hegyek és vízesések tesznek különlegessé. Rengeteg állat található itt, például: oroszlánfókák, bálnák.. stb.

Arashiyama, Japán

Ez a mesébe illő bambuszfa liget az Arashiyama hegy lábánál fekszik. Az ösvény egy buddhista templomhoz vezet, ám eközben semmi mást nem érzel csak a nyugalmat és a csendet. A ligetben meghúzódó templomot csak a ligeten keresztül lehet megközelíteni.

Samgwangsa-templom

Ebben a templomban minden egyes évben egy lámpás fesztivál kerül megrendezésre Buddha születésnapja alkalmából. A rendezvény olyan népszerű, hogy egymillió ember is kilátogat csakhogy részese legyen ennek a csodának. A helyiek az éjszakai égboltot színes lámpásokkal borítják be.

Ezek is érdekelhetnek