2022 május 29 vasárnap
KezdőlapEmberek10 küllemi változtatás, amit a legtöbb ember megbán

10 küllemi változtatás, amit a legtöbb ember megbán

-

A divat irányzatok sokszor olyan gyorsan változnak mint az évszakok de a legtöbb ember mégis kényszeresen megpróbál megfelelni minden aktuális trendnek , sokszor meggondolatlanul beleugrik , bármilyen szépészeti beavatkozásba vagy testmódosításba, anélkül , hogy alaposabban utána járna csak azért , hogy a divatos tömegekhez tartozzon.

Érdemes azonban minden ilyen kérdést jó alaposan körül járni mielőtt belevágunk , ugyanis előfordulhat, hogy az az adott trend csak egy rövid időszakra szól , de a nagy változások nyomait mi örökre hordozzunk a bőrünkön.

A mai cikkünkben összegyűjtöttük nektek azokat a divatos testmódosításokat, amelyek elvégeztetését sokan visszavonnám ha még tehetnék.

  1. Szempilla hosszabbítás

A szempillahosszabbítás mára már egy teljesen standard és általános , ártalmatlan eljárásnak számít, persze csak akkor ha betartjuk az előírt szabályokat. Fontos , hogy tartsuk szem előtt a higiéniás szabályokat, tartsuk tisztán a szemeinket és a műszempillákat. Bár a szempillahosszabbítás egészségkárosító hatása nem bizonyított, időnként mégis érdemes szüntet tartani és pihentetni a saját pilláinkat.

Egyes szemorvosok szerint a művi szempillahosszabbítás a természetes szempillák növekedési sebességének csökkenéséhez vezethet. A másik veszélye pedig a száraz szem szindróma lehet , amely hosszú távon látásromláshoz is vezethet. Ezenkívül egy ilyen eljárás előtt fontos egy allergia tesztet is végezni , hiszen a ragasztáshoz szükséges kemikáliák akár allergiás reakciót is válthatnak ki.

” Kezdetben imádtam a műszempillaim. 6 hónap folyamatos viselés után azonban úgy döntöttem , hogy pihentetem a dolgot, ugyanis a viselt pillák túl könnyen kihullottak , és már a 2. héten szörnyen néztek ki. A leszedés utáni állapot sem volt éppen szép. A pilláim úgy néztek ki, mintha némelyiket olló vágták volna le, és különböző pontokon igazán meggyengültek.”

2. Szemöldök tetoválás

A népszerű szemöldökformát meghatározó trendek úgy változnak akár az időjárás. Körülbelül 30 évvel ezelőtt az igazán vékony szemöldök divatos volt. Aztán hirtelen a vastag dús szemöldökök kerültek a középpontba , és úgy tűnik ez a körforgás sosem áll le.

Jelenleg a microblading és a szemöldöktetoválás eljárásai a legnépszerűbbek a hölgyek körében ha a szemöldök profi megformálásáról van szó. Kényelmes megoldás ., hiszen profi kezek között , meghatározott időközönként felfrissül és megszépül a forma és a szín. Persze, ebben az esetben igazán fontos , hogy kire bízzuk magunkat, hiszen a szemöldökünk ad keretet az arcunknak és rosszul megválasztott vagy kivitelezett forma nagyot tud rontani az összeképen , és bizony ezek az eljárások maradandó nyomot hagynak.

” Amikor középiskolás voltam és még az egyetem első éveiben is, szinte cérna vékonyra szedtem a szemöldököm – azt hittem, hogy akkor jól néztem ki jól. Most mikor visszatekintek arra az időre, ahol a vékony szemöldök volt a trend, egyszerűen nem is értem, hogy , hogy nem vettem észre, hogy mennyire nem illik az arcomhoz. “

” Úgy döntöttem, hogy a microblading eljárást választom. Eleinte a szakember javasolta az volt , hogy készítsünk fekete szemöldököt (vörös a hajszínem, és sápadt a bőröm). Ragaszkodtam a gesztenyebarna és a kakaó keverékéhez. Sajnos végül a tetováló rossz tintát használt, és a barna szín teljesen eltűnt, és egy narancssárga szemöldököt kaptam. Ez a szín még mindig velem van. “

3. Piercing

A piercingek a ’90 -es évek végén és a 2000-es évek elején voltak igazán népszerűek. Az átszúrt orr, szemöldök, ajkak és a fém kiegészítők egyéb testrészeken sokak számára voltak nagyon meggyőzőek.

A piercing viselésének legnépszerűbb helye a köldök volt. A hírességek voltak azok, akik elindították a trendet. Amikor a hétköznapi lányok híres énekesek képeit látták gyűrűkkel a köldökükben természetesen rájuk akartak hasonlítani és rohantak a tetováló és piercing szalonokba. Mára már alábbhagyott a lelkesedés a nagy átlag körében az ilyen jellegű testmódosítások terén.

” Megbántam , hogy megcsináltattam a köldök piercingemet. A piercingem mindig beakadt a ruháimba, és kitépte őket, miután pedig kivettem ott maradt egy szép nagy heg. A nyelv piercingem pedig nagyon sok kárt okozott a fogaimban.”

4. Tetoválások

A tetoválások viselése ma már meglehetősen hétköznapi jelenség, és nincs bennük semmi szokatlan. Ha szerencsések vagyunk és megtaláljuk a tökéletes és tehetséges művészt, akkor akár egy igazi remekművel a bőrünkön távozhatunk a szalonból. A tetoválások javára pozitívumként feljegyezhető az is , hogy segítségükkel elrejthetjük a hegeket és a kozmetikai bőrhibákat, ami szintén nagyszerű. A legfontosabb dolog azonban, hogy olyan mintát válasszunk, ami igazán tetszik, és közel áll hozzánk , így talán néhány év elteltével sem érzünk megbánást azért ,hogy magunkra varrattuk.

” Impulzív voltam, akartam méghozzá azonnal. Nem kutattam, és néztem utána , hogy jó üzletbe megyek-e. Nem figyeltem a figyelmeztető jelekre, amelyek arra próbálták felhívni a figyelmem , hogy nem a jó helyen vagyok. Nagyon rossz döntés volt , ilyen felületesen hozzáállni valamihez , ami ennyire végleges eredménnyel jár. Mégis elmentem. Vittem magammal az akkori kedvenc zenekarom lemezborítóját. A tetoválás nem sikerült nagyon jól. Körülbelül 3 évig volt rajtam. Aztán eltakartattam. A tetoválástól függően a javítása lehet meglehetősen nehéz folyamat vagy nagyon egyszerű. Szerencsére az első tetoválásom elég egyszerű volt és csak fekete színt használtak, ezért nem volt túl nehéz letakarni. “

5. Fültágítás

Ez a trend nem hódított meg akkora tömegeket, mint a piercingek, így a mai napig viszonylag szokatlan jelenségnek számít.

Az igazán elfogult test módosítók alkalmazzák ,ezekkel a speciális gyűrűkkel a közönséges fülbevaló lyukakat óriási méretűre nyújtják. Az egyetlen probléma az eljárással az, hogy ezek a lyukak soha nem gyógyulnak meg, nem forrnak össze. Ahhoz, hogy megszabaduljunk a lyukaktól, már műtétre van szükség fájdalmas öltésekkel, és fel kell készülni rá, hogy a végeredmény már soha nem lesz ugyanolyan mint előtte.

” Tapasztalatból elmondhatom, hogy van olyan , hogy az ember rosszul nyújtja a fülét. A legfontosabb dolog, amit nem akarsz megtenni, az erőltetés! Én egy egy nyújtót használtam, hogy 7/8-ról 1-re lépjek, és úgy kellett beleerőltetnem, hogy végül a fülcimpám szétnyílt. Pokoli folyamat volt mire meggyógyult, és a hegszövet azóta nem engedi, hogy a lyukak 5/8 ″ -nél kisebbek legyenek, bármennyire is hagyom őket regenerálódni. Általános szabály, hogy plasztikai műtétre van szükség a fülcimpák rögzítéséhez. “

6. Napozás

A bőr bronzos színét tartják a mai napig sokan igazán vonzónak. Hogy eléjék a kívánt barnaságot rengeteg ember képes nyáron hosszú órákat ölteni a tűző napon, télen pedig szoláriumokba járnak.

Azt azonban fegyelmen kívül hagyják . hogy minden ilyen erős és hosszú napozás árthat a bőrnek, korai ráncokhoz, száraz bőrhöz és irritációhoz vezethet, és persze nem ezek a legrosszabbak a lehetséges mellékhatások közül.

” Iskolában jártam a 2000-es években, és ez volt a csillogás korszaka, amikor a lányok magas sarkú cipőt viseltek, az osztálytársaim pedig folyamatosan szoláriumba jártak. Úgy néztek ki állandóan, mintha a sivatagban élnének. Egyáltalán nem tűntek egészségesnek. A kémiatanárunk megpróbálta elmagyarázni nekik, hogy ez nem tesz jót az egészségüknek, de nem hallgattak rá. Egyébként 12 évvel az iskola befejezése után már sokkal idősebbnek tűnnek, mint mindenki más: ráncok, megereszkedett bőr. Nagyon jó, hogy a barnulás most már nem divatos.”

7. Műköröm

A műköröm különböző típusainak viselése egy nagyon népszerű trend, amelyet az emberek már az előző században elkezdtek. Maga a műköröm viselése nem veszélyes, de folyamatos és hosszú távú viselése közben érdemes pihenőt tartani és pihentetni a saját körmeinket. Bár akril burkolat vagy géllakk kemény rétege megvédi a körmöket a külső sérülésektől, de maguk a körmök is könnyedén elgyengülnek és vékonykák , sérülékenyek lesznek.

” Sajnos az akril köröm évekre tönkretette valódi körmeim. A körmöm vékony és törékeny lett. “

8. Színes kontaktlencsék

A színes lencséktől teljesen más lesz a tekintetünk. Összességében ez egy teljesen ártalmatlan kiegészítő, ha szemorvosi konzultáció után vásároljuk meg. Csak megbízható cégektől érdemes ilyen kiegészítőket vásárolni , ellenkező esetben nagyon rosszul is járhatunk.

” Több mint 15 éve hordok kontaktlencsét. Egyszer úgy döntöttem, hogy rendelek néhány menő színes lencsét egy olyan cégtől, amit nem ismertem. Miután beraktam őket , csak néhány perc elteltével már úgy éreztem mintha homok lenne a szememben. Miután kivettem is éreztem még a kellemetlen szúróérzést , és egy hétig szemüveget kellett viselnem.”

9. Microdermal piercing

A dermal piercing viselése némelyek számára nagyon vonzónak tűnhet hiszen nem kell gyűrűt, karkötőt vagy nyakláncot vásárolnunk: közvetlenül a bőrébe ültethetjük az ékszereinket.

A legfontosabb azonban megfelelő hely kiválasztása. Az ujjak, az ajkak, a hát vagy a vállak nem bizonyulnak a legjobb megoldásnak, hisz a ruhák és egyéb dolgok állandóan beleakadhatnak, és a bőr valószínűleg megsérül.

” Még a kiváló piercinges tapasztalataim ellenére is, a bőrömből folyamatosan kilökődtek ezek a piercingek. Bár meg kell mondanom, hogy a melltartó pántjának közelében voltak, de úgy gondolom, hogy akkor is így történt volna, ha egy hüvelykkel feljebb rakattam volna őket. Ezeket volt a legfájdalmasabb megszerezni, és ezek voltak az egyetlen piercingek, amiket valaha is nyugdíjaztam. Ha ilyen piercingek mellett voksolsz bőrpróbát mindenképpen végeztess, és győződj meg arról, hogy olyan helyre kerül, ahol minimális irritáció léphet fel. “

10. Smink tetoválás

A smink tetoválás nagyszerű megoldás azoknak , akiknek érzékeny a bőrük vagy allergiások bizonyos smink termékekre vagy szeretnék lerövidíteni a reggeli rutinjukat néhány lépéssel. De az egyik fő előnye a tartóssága magában hordozza a legnagyobb hátrányát is, ugyanis ezeket a sminket csak lézeres korrekcióval lehet eltávolíttatni. Tehát ha mégis ilyen fába vágjuk a fejszénket fontos ki választania a legjobb szakembereket az eljárás elvégeztetéséhez.

” Őszintén szólva inkább mindenki kerülje a sminktetoválásokat. Az eredmény sosem tökéletes és a tinta szinte állandóan megváltoztatja a színét, és ahogy az ember öregszik, a tetoválás is megereszkedik … Tapasztalatból beszélek. “


Ezek is érdekelhetnek