2022 május 16 hétfő
KezdőlapEmberek10 látszólag hasznavehetetlen dolog, ami vagyonokért kelt el egy aukción.

10 látszólag hasznavehetetlen dolog, ami vagyonokért kelt el egy aukción.

-

Bármennyi pénzed is legyen elrejtve a házadban, vagy berakva a bankszámládra képes lennél megvásárolni egy olyan rágógumit, amit egy teljesen másik ember rágott előtte a szájában, vagy egy olyan halat, melynek felirat olvasható az oldalán? Fizetnél ilyen dolgokért milliós összegeket csak azért, hogy a te birtokodban legyenek? Nos, ha igen, akkor nem te vagy az egyetlen, ugyanis az imént említett illetve ezeken kívül számos más haszontalannak tűnő tárgyat bizonyos emberek drága pénzért megvettek. A mai cikkünk pontosan erről fog szólni, sőt bemutatjuk nektek miket vásároltak meg egyes gyűjtők és mennyi pénzt voltak hajlandók ezért feláldozni.

Egy teljesen átlagos hal, ami 200 millió forintnak megfelelő összegért kelt el.

Egy arab származású férfi képes volt 200 millió forintnak megfelelő összegért venni egy olyan halat, melynek az oldalán az a felirat állt arabul, hogy “Allah”. Több se kellett neki nyúlt is a csekkfüzetéért és odaadta a pénzt.

Egy hétköznapi postai bélyeg, melyet 650 millióért vettek meg.

Eme bélyeg nem attól különleges mert Svédországban kapható, hanem attól, mert az összes létező bélyegük már kék színű, ám ez az egyetlen egy példány még sárga színben pompázik. Egyébként ezt a darabot 1855-ben adták ki, és akkoriban még 7 koronát kellett érte fizetni. Ez már tökéletesen elegendő indok egy megszállott bélyeggyűjtőnek ahhoz, hogy megszerezze. A ritka bélyeg amúgy 650 millió forintért kelt el.

Egy használhatatlan kiköpött rágógumi, 167 millió forintot kóstál.

A Vörös Ördögök, vagyis a Manchester United focicsapat egykori edzője, név szerint Sir Alex Ferguson az utolsó meccsén a legnemesebb egyszerűséggel köpte ki rágóját a pálya szélére, amit egy megszállott rajongó észrevett és egyből lecsapott rá, mint gyöngytyúk a langyos takonyra. A férfi fogta és egy nagyon szép búra alá rakatta a gumit, amit feltett az internetre és áruba bocsájtott. Az amúgy értéktelen rágó 167 millió forintnak megfelelő összegért kelt el.

A csoki, amit 83 ezer forintért vásároltak meg.

Sokan nem is tudják, de az ecuadori To’ak névre keresztelt csokoládé a világ legdrágább édességének számít, ugyanis hamisítatlan ecuadori kakaóbabból készült. A csokoládé nincs több 50 grammnál, még körülbelül 80.000 forintot ér darabja.

Palack víz – 17 millió forint

A világ legdrágább vize az Acqua Di Cristallo Tributo a Modigliani nevet viseli, mely csupán 1,25 literes kiszerelésben kapható. Annak köszönheti borsos árát, mert kétféle palackban árusítják, melyből az egyik színaranyból a másik üveg kristályból készül. De ez még nem minden, kiderült, hogy a vízben jó pár milligramm aranyat oldalak fel, s a víz maga az izlandi gleccserekből származik.

 

John Lennon és Yoko Ono zenei albuma a Double Fantasy 127 millió forintért került eladásra.

Eme albumnak van egy különleges kiadása, amit maga John Lennon írt alá saját kezűleg. Ezt még 1980-ban írta alá és sikerült 127 millió forintért eladni egy aukció keretein belül.

Egy gyártáshibás Coca-Cola-s doboz, amit 80 millió forintért vásároltak meg.

Sajnos nem lehet tudni, hogy ki, s vajon milyen okból kifolyólag vásárolta meg ezt a hibás dobozt, de az tudjuk, hogy 80 millió forintot volt képes érte kiadni. Bizonyára nagy márka fan lehet, ha ennyi pénzt ki tudott egyszerre csengetni az eBayen.

A 141 millió forintot érő baseball labda.

A képen látható labdának sajnos nem túl vidám a története. Még 1920-ban Ray Chapman-t a “Clevelandi indiánok” egyik baseball játékosát fejen találta ez a labda, majd 12 óra múlva a kórházban belehalt a sérülésbe. A labdát egy gyűjtő vásárolta meg és összesen 141 millió forintot fizetett érte.

A híres Muhammad Ali kabátját 141 millió forintért vásárolták meg.

Egy igazi rajongó, aki megszállottan szerette Ali-t, képes volt 141 millió forintot fizetni azért a kabátért, ami régen a bokszoló testét ékesítette még a XVII. nyári olimpián.

A Baseball-kártya, mely 793 millió forintért került eladásra.

1909-ben adták ki azt a kártyát, melyen a “Pittsburgh Pirates” baseballcsapat egyik játékosa, név szerint Honus Wagner képe szerepelt. A fotót egyébként a piemonti dohánytermékek reklámozása céljából használták fel, amiért maga a játékos nagyon mérges lett, hiszen ő mindig is egészséges életmódot folytatott és sohasem élt efféle dolgokkal. Szerencsére sikerült kivívnia, hogy beszüntessék a gyártását, ám így is el tudtak adni belőle párat. Az egyik 793 millió forintért kelt el.

Te kiadtál volna ezekért ennyi pénzt?

Ezek is érdekelhetnek