2022 november 26 szombat
KezdőlapÉrdekességek10 legfurcsább múzeum a világon, ami téged is meglephet.

10 legfurcsább múzeum a világon, ami téged is meglephet.

-

A legtöbb embernek egy múzeumról , unalmas hely jut eszébe, viszont vannak szokatlan, furcsa múzeumok a világon, amit kevesen ismernek. Gondolnád hogy létezik, olyan hogy Sült krumpli és Wc-múzeum? Most bemutatok neked 10 szokatlan, és érdekes múzeumot, amit nem fogsz unalmasnak tartani!

1.A teremtés múzeuma, Kentucky

A teremtési múzeum lehetővé teszi a látogatók számára, hogy megtekinthessék a föld történetét, Isten szemszögéből. Másrészt, a kiállításon félelmetes animációs dinoszauruszokkal, beszélő hősökkel és érdekes kiállítási tárgyakkal találkozhatunk. A múzeum büszkélkedhet egy 200 férőhelyes szórakoztató központtal, színházzal, a legmodernebb planetáriummal, egy állatsimogatóval, természetvédelmi ösvényekkel és még sok minden más különlegességgel

2.Sült krumpli múzeum, Belgium

A múzeumot Cédric és az Eddy Van Belle család hozta létre, akik a Belga Csokoládé Múzeumot is megalkották. Továbbá a múzeum, az 1399-ből származó „Saaihalle” néven ismert épületben található, amely Bruges legrégebbi fennmaradt épülete. A látogatók a múzeumban, megtudhatják a sült krumpli történetét, és a jó krumpli elkészítésének titkát.

3.Wc-múzeum, Újdelhi

A Wc múzeum különleges, és szokatlan meglepetést tartogat számunkra. Ebben a múzeumban, összegyűjtöttek több száz, Kr. E. 2500-ból származó régiségeket! A múzeum falain képek és érdekességek is megtalálhatóak, a wc történelméről.

4.Pitt Rivers Múzeum, Oxford, Anglia

Pitt Rivers tábornok 1884-ben alapította meg a múzeumot, és ma már több mint félmillió tárgy található benne. A gyűjtemény talán az egyik legfurcsább múzeum az Egyesült Királyságban. Vannak olyan félelmetes dolgok mint például: összezsugorodott fejek, óriás paradicsomi madarak és tollaik, valamint egy keresztény mártír-szobor gyötrelmes arca.

5.Vámpír és legendás lények múzeuma, Párizs, Franciaország

Jacques Sirgent, egy tudós alapította a múzeumot, a vámpíros és ezoterikus dolgok gyűjtése céljából. A múzeumban találhatsz, vámpírgyilkos eszközöket, antik könyveket, játékokat és cikkeket például Drakuláról, valamint rengeteg érdekes dolgot.

6.Temetkezési Múzeum, Bécs, Ausztria

A temetkezési múzeum, Bécs egyik legfurcsább múzeuma. A temetések történelmileg jelentős események voltak ebben az európai fővárosban, és a turistákat érdeklik, a császári koporsók és történelmük. A múzeumban megtudhatjuk a temetkezési tendenciákat, megtekinthetjük az akkori gyászruhákat és tárgyakat.

7.Kínzó Múzeum, Amszterdam, Hollandia

Amszterdam a liberális élet és kultúra városa, de az itt található múzeum, viszont ma már több mint 40 kínzó eszközt mutat be, amelyeket legalább egyszer használtak kínzásra, a kihallgatások során. A képeken található székekkel kínozták, a politikai foglyokat, boszorkányokat, bűnözőket.

8. Halál Múzeum, New Orleans, USA

A kiállításon találhatsz hullazsákokat, koporsókat, régi mortalitási felszereléseket, fényképeket bűncselekményekről és gyilkosságokról, valamint a Manson család képeit és még sok minden mást, ami furcsa lehet számodra.

9.Boszorkányok Múzeuma, Boscastle, Egyesült Királyság

A múzeum tartalmazza, a világ legtöbb varázslatáról és boszorkányságról szóló történetet és tárgyat. Továbbá, a múzeumban több mint 3000 érdekes tárgyat és 7000 varázslatos könyvet tárolnak.

10.Víz alatti Múzeum (MUSA), Mexikó

A víz alatti múzeum talán az egyetlen, ahová búvárfelszerelés kell a belépéshez. Továbbá a látogatók, több mint 400 szobrot láthatnak, amelyek Cancún, Playa del Carmen és Puerto Juarez lakosait, amelyek víz alatti kilenc és 20 méter között találhatóak. A búvárkodók a víz alatt, a gyönyörű korallzátony, és az élővilágot is megcsodálhatják a látogatás során.

Ezek is érdekelhetnek