Kezdőlap Emberek 10 megható történet arról, hogy egy jelentéktelennek tűnő apróság is képes gyökeresen...

10 megható történet arról, hogy egy jelentéktelennek tűnő apróság is képes gyökeresen megváltoztatni az életünket

-

Biztos hallottatok már a pillangó hatásról. Egy apróság… akár egy szó is képes gyökeresen megváltoztatni az életünket. Ki tudja, hogy jutottunk el idáig és hova tartunk. Vajon létezik sors? Meg van írva minden lépésünk előre? Majd a túlvilágon megtudjuk… Addig is jöjjön 10 érdekes történet szerte az internetről, ahol egyes emberek élete gyökeresen megváltozott, egy apróság miatt.

1. “Egyetemi tanulmányaimat félbehagytam mert pénzre volt szükségem, hogy tudjak picit élni is. Gyorsan kerestem egy állást, ahol annyi volt a feladatom, hogy ágakat szórtunk egy teherautó platójára. Munka közben hirtelen belém hasított egy érzés, hogy ez így nem jó. Jelenleg semmit nem csinálok és az életem sehova nem tart. Rögtön fel is mondtam majd folytattam a tanulmányaimat. Ott megismerkedtem a feleségemmel és rengeteg csodálatos élményben lett részem.”

2. “Egy kis társaságban felelsz vagy merszet játszottunk. Rám került a sor és megkérdeztem egy lányt, hogy randizna-e velem. Felelt és igent mondott. Ma ő a feleségem.”

3. “Baseball meccsen voltunk és egy labda véletlenül fejen talált. Két nő rohant oda hozzám segíteni. Az egyikkel sokat beszélgettünk és telefonszámot cseréltünk. 13 éve a feleségem és két gyönyörű gyermekünk van… Pedig én csak elbambultam. ”

4. “Orvostan hallgató voltam majd az egyik szünetben az egyik tanár odalopakodott mögém és végighallgatta, amit a barátaimmal beszélgetek. A szünet végén odajött hozzám és azt mondta, hogy szerinte egy színész veszett el bennem. Ezután hobbiból elkezdtem színészkedni. Azóta hivatásos színész lett belőlem. Az első előadásomra elhívtam a tanáromat is. ”

5. “15 éves koromban egy bevásárlóközpontban találtam egy ajándékkártyát. 8.000 Forint volt rajta. Gondoltam levásárlom. Kicsit kipótolva egy Playstation 2-es játékot vettem a Dance Dance Revolution-t. A garázsban kezdtem el játszani vele. Akkoriban túlsúlyos voltam de ez a játék megszabadított pár kilótól. A fősulira is magammal vittem és a haverokkal együtt játszottunk vele. Annyira megszerettem a táncolást, hogy beiratkoztam egy tánciskolába és profi táncos lett belőlem. Mindezt azért, mert elém dobott az élet egy ajándékkártyát…”

6. “Egyszer ellógtam matekóráról és elmentem moziba megnézni a Vissza a jövőbe második részét. Beült mellém egy lány, akivel beszélgettünk közbe. Legközelebb már együtt mentünk moziba. Ma ez a lány a feleségem.. És azért matekból sem buktam meg.”

7. “Ötödikes koromban hallottam, hogy a tanárom rólam beszél. Szerinte nem vagyok ide való, mert nagyon furcsán viselkedem és speciális iskolába kéne járnom. Az osztályfőnököm maga mondta, hogy nem érti, mit keresek itt. Még barátaim sincsenek. Ez eléggé megviselt, mert eddig azt hittem, hogy jóban vagyok az osztálytársaimmal. Depressziós lettem és még a szüleim sem értették, hogy lett egy extrovertált fiúból ilyen befelé fordulós kissrác. Azóta is nehezen találom a helyem a világban és nagyon nehezen ismerkedem. Mindezt egy elcsípett beszélgetés miatt…”

8. “Egyszer egy repülőn utaztam, ami borzalmas viharba keveredett. A pilóták harcoltak azért, hogy egyenesen tartsák a gépet. Persze mindez csak percekig tarthatott, de nekem óráknak tűnt. A mellettem ülő fiú hangosan imádkozott és én is azon gondolkoztam, hogy vajon még mik várhatnak rám az életben. A gép természetesen egyben maradt és épségben landoltunk, de bennem valami megváltozott. Azonnal letettem a cigarettát és az alkoholt majd elkezdtem egészségesen élni. Azóta is csak a szeretteimre koncentrálok. Mintha aznap újjászülettem volna. Kellett ez a lökés…”

9. “Horvátországa éltünk a családommal. Menzás voltam, tehát havonta befizették nekem az ebédpénzt és így kaptunk ebédet a suliban. Egyik hónapban elfelejtettem szólni a szüleimnek, hogy be kell fizetni a menzapénzt. Két nappal csúsztunk el. Apám nagyon mérges lett mert nem álltunk túl jól anyagilag és nem tudta a pénzt csettintésre előteremteni. Akkora vita keveredett ebből az egészből otthon, hogy rá pár héttel felkerekedett a család és Ausztráliába költöztünk egy jobb élet reményében. … Mindezt csupán azért mert elfelejtettem szólni, hogy be kell fizetni az ebédpénzt.”

10. “Nagyon rossz gyerek voltam. Egy igazi bunkó. Rengeteget hazudoztam, csúnyán beszéltem a szüleimmel stb. Egy nap azért veszekedtem anyámmal mert nem volt otthon káposzta a vacsorához. Anyám kiborult és felkerekedtünk, hogy vegyen nekem káposztát a vacsihoz. A helyi kisbolt épp zárni készült de még beengedett minket. Anyám elmondta, hogy miért jöttünk, amire a boltos teljesen kiakadt. Nagyon lehordott mindennek. Megkérdezte, hogy Tudom-e mennyit alszik anyám egy nap? Aggódtam-e valaha miatta? Mi lesz velem, ha ő nem lesz? Ki fog nekem segíteni? Ezek a szavak nagyon mélyen érintettek. Nem szóltam rájuk semmit. Inkább magamba fojtottam, de onnan kezdve megváltoztam és odafigyeltem a szüleimre. Bejutottam egy jó nevű egyetemre is és remek állásom lett. Hálás vagyok annak az idős boltosnak, amiért helyre tett és felnyitotta a szemem.”

Mit gondoltok? Megható ugye? Veletek is történt már hasonló? Írjátok meg kommentben!

Ezeket is olvasd el

Napi horoszkóp 2021. március 14. (2021.03.14.) – Családi vasárnap

Mit mondanak ma a csillagok? Horoszkópod elárulja! Friss napi horoszkóp! Minden csillagjegy szülöttének eláruljuk, mi vár rá a mai napon, és hogy mire kell...