2022 május 20 péntek
KezdőlapÉletmód10 mérgező műanyag étel, amelyek mind Kínából érkeznek hozzánk

10 mérgező műanyag étel, amelyek mind Kínából érkeznek hozzánk

-

Európában rengeteg étel Kínából importált, amelyeknek minőségében egyáltalán nem lehetünk biztosak. Ezek az ételek ugyan olcsóak, de az olcsóságnak is megvan az ára. Okozhatnak súlyos emésztési problémákat, mint már régebben kiderült a kínai rizsről, amely abszolút hamis volt. Napi fogyasztás esetén akár halálos kimenetelűek is lehetnek ezek az ételek.

Most ezekből mutatunk neked néhányat, úgyhogy elmondhatjuk, hogy jobban tesszük, ha mindig hazai termékeket választunk a boltokban.

Tilápia – Ennek a halnak 80%-a Kínából származik. Ezek a halak mérgezőek, ugyanis Kínában nagy a víz szennyezettsége, valamint nem is a megfelelő módon etetik őket.

Tőkehal – 50%-a szintén Kínából származik, ugyanúgy mérgezettek, mint a fent említett halak esetében.

Kínai almalé – Kína káros növényvédő szereket használ, ezért óvatosnak kell lennünk, nehogy kínai almalevet vásároljunk.

Gombakonzerv – Az összes gombakonzerv 34%-a szintén Kínából származik. Nem lehet tudni, hogy pontosan milyen gombát termesztenek az országban.

Fokhagyma – A nálunk árult fokhagyma egy része Kínából származik, a növényvédő szerek miatt azonban nem biztonságos a fogyasztása.

Csirke – A kínai csirkék nevelése rendkívül kétes körülmények között történik, ezért inkább válasszuk a hazai nevelésűeket, az a biztos.

Rizs – Mint azt már fent említettük, rengeteg hamis rizs érkezett Kínából, amely tulajdonképpen burgonyával kombinált műgyanta volt.

Bors – Vegyítik más fűszerekkel és a koszos kezelés miatt egészségtelen.

Ipari – Gyakran álcázzák étkezési sónak, rendkívüli egészségkárosító hatása van.

Zöldborsó – Hamis zöldborsó konzervek is származnak Kínából, amelyek szójabab, zöld festék és nátrium-metabiszulfit segítségével gyártanak.

Te mit szólsz ehhez?

Ezek is érdekelhetnek