A Listerine-t mindenki szájvízként ismeri. Azt azonban már jóval kevesebben tudják, hogy mennyi minden másra is alkalmazható ez a népszerű termék.
Tudtad például, hogy a Listerine-t 1879-ben alkották meg és eredetileg műtéteknél alkalmazták fertőtlenítésre? Csak az 1970-es években került piacra, mint szájvíz.
Az összetevői miatt egyébként nem is csoda, hogy ennyi minden másra is használható: többek közt kakukkfüvet, eukaliptuszt és alkoholt is tartalmaz.
De nézzük, mire is használható még!

1. A hónalj kellemetlen szagai ellen

Ha nem volt dezodorod, vagy esetleg nincs alkalmad gyorsan lefürdeni, a Listerine-nel eltüntetheted a kellemetlen hónaljszagokat. Öntsd egy vattára belőle és dörzsöld át vele a területet. Meg fogsz lepődni, milyen friss érzést nyújt!

2. Körömgomba ellen

A Listerine hatásos lehet akkor is, ha meg akarsz szabadulni a körömgombától. Egyszerűen önts egy lavórba belőle és hagyd ázni a lábad körülbelül fél órán át.

3. WC-be

Antibakteriális hatása miatt alkalmas a WC-k tisztítására is, mi több, kellemes illatot is biztosít.

4. Viszketés ellen

Furán hangzik, de például ha megcsíp egy bogár, a Listerine megakadályozhatja, hogy erősen viszketni kezdjen a seb. Önts egy vattára belőle, majd töröld át vele.

5. Korpa ellen

A Listerine-t egyszer piacra dobták, mint korpásodás elleni szer. Habár ez a módszer nem lett annyira népszerű, mint a szájvíz, egy próbát megér.
Szimplán dörzsöld be vele a hajadat, majd csavard nedves törölközőbe. Hagyd állni 10-15 percig, majd mosd le.

6. Bolhák ellen

Vízzel összekeverve készíthetsz spray-t is belőle, amivel aztán befújod a kis kedvenced. Ez hatásos lehet a bolhák ellen.

7. Pattanások ellen

A Seattle Times újságban egy boldog Listerine-használó ezt írta: “Már mindent kipróbáltam az antibiotikumoktól kezdve a gyógynövényekig, de semmi sem működött úgy, mint amikor a Listerine-t használtam reggel és este a pattanások bedörzsölésére.”
Egy próbát megér!

8. Fogkefe tisztítására

Az antibakteriális hatása miatt könnyen lehet vele a fogkeféket is tisztítani. Csak szimplán hagyd állni benne néhány órát.

9. Képernyők tisztítására

Vannak, akik Listerine-nel tisztítják a képernyőiket, persze vízzel hígítva. Hatásosan eltávolítja az ujjlenyomatokat és a nemkívánatos foltokat.

10. A szemetesvödrök kellemetlen szaga ellen

Nyilván a legjobb, ha minél gyakrabban ürítjük a szemetesvödröt, de hasznos trükk lehet az is, ha egy Listerine-es papírt dobsz az aljára. Ezzel megelőzheted a későbbi kellemetlen szagokat.

Hirdetés