2022 november 29 kedd
KezdőlapEmberek10 szerencsés ember, aki megütötte a főnyereményt

10 szerencsés ember, aki megütötte a főnyereményt

-

Sokan vagyunk, akik minden héten feladjuk a lottószelvényeinket és reméljük, hogy végre kihúzzák a számainkat. Ezek a remények azonban, legtöbbünknél sajnos szerte foszlanak. Sosem jelenhetjük be, hogy megütöttük a főnyereményt és töménytelen mennyiségű pénzt nyertünk. Ez persze nem jelenti azt, hogy fel kell adnunk, hisz az esélyt mindennek meg kell adni, de lássuk be, szinte semmi valóság alapja nincs annak, hogy ez valaha is bekövetkezik.

Nagyon keményen meg kell dolgoznunk minden egyes forintért, amiből aztán valóra válthatjuk az álmainkat vagy legalábbis azoknak egy részét. Továbbá, az is előfordulhat, hogy nem is kell túl messze mennünk ahhoz, hogy valódi kincsekre találjunk és megalapozzuk a jövőnket. Cikkünk hősei sem gondolták volna, hogy a kertjeikben olyan értékes dolgokra bukkannak, amik fenekestül felforgatják és megváltoztatják addigi életüket.

Gary Jognson, aki Los Angelesben él a saját kertjében bukkant rá egy legalább 14-16 millió éves ritka, bálnából származó fosszilis leletre.

Ezek a fiúk tizenegy évesek. Detroitban élnek és kertjükben találták meg ezt a 13-14 ezer éves amerikai masztodon csontot.

Egy amerikai bank szállítmányából lopott egy millió dollárt néhány férfi, amiből hatszázezer dollár egy kaliforniai kertes ház udvarában került elő.

Egy kaliforniai házaspár olyan szerencsés volt, hogy nyolc doboz aranypénzt találtak a kertjükben elásva. A fémpénzek összértéke tíz millió dollár volt.

Ferrari

Los Angeles-ben két kisgyerek a házuk hátsó kertjében játék közben bukkant rá egy Ferrari Dino 246 GTS-be. A föld ásása közben lapátjuk beleütközött az autó tetejébe. Azonnal értesítették a rendőrséget, akik kiásták a járművet. A nyomozás során kiderült, hogy az autót ellopták, de a rablók nem tudták sehol elrejteni, ezért elásták azt. Mindez 1978-ban történt. A gépjárművet egy aukción árverezték el, az érte kapott összegből pedig a két fiatal is részesült.

Glyptodon páncél

Jose Antonio Nievas Argentínában él, egy nap értesítette a rendőrséget, mert azt hitte, hogy kertjében egy hatalmas dinoszaurusz tojásra bukkant. A rendőrök régészekkel érkeztek a helyszínre. A szakemberek megállapították, hogy a ház tulajdonosa valójában nem dinoszaurusz tojást talált, hanem egy glyptodon nevű tatu-szerű állat páncélját, ami szintén a dinoszauruszok korában élt. Az állat páncélján felfedeztek egy lyukat is, amiről úgy vélték, hogy egy másik glyptodon okozta, méghozzá harc közben.

Nukleáris óvóhely

Chris és Colleen Otcasek új házat vásároltak. Az épületben egy hidegháborús búvóhelyet fedeztek fel, ami ötven elteltével is szinte tökéletes állapotban volt. Az óvóhelyen élelmiszerek, altatók, kávé, könyvek és olyan eszközök voltak, amik a túléléshez szükségesek.

Pénzzel teli széf

Matthew Emanuel fel akarta újítani a kertjét. Dolgozói a munkálatok során egy széfre bukkantak, amit kinyitva még a szavuk is elállt. A széfben aranyékszerek, gyémántok és rengeteg készpénz hevert. A száz dollárosok kötegelve voltak, bár az évek alatt a nedvesség kárt tett bennük, így Emanuel nem mert hozzájuk nyúlni, de még ezen kívül tizenhat ezer dollárt számolt össze.

A széfben egy mappát is talált, amiben felfedezett egy címet, ami csupán néhány házzal arrébb volt abban az utcában, ahol ő is lakott. A férfi elment szomszédjához és azt kérdezte tőle, hogy régebben nem rabolták-e ki őt. A szomszéd elárulta, hogy betörtek hozz, a széfet kitépték a falból. Az idős férfit sokkolta a hír, hogy Emanuel megtalálta a széfet és annak tartalmát, amiből semmi nem hiányzott.

Alagút a Gízai nagy piramishoz

Egy El Haraneya nevű kicsi falu lakója saját kertjében fedezett fel egy alagutat, ami elvezet a Gízai piramisok aljáig. Annak idején valószínűleg ez egy titkos átjáró volt a környező falvak és a három piramis között.

Középkori ékszerek

Egy ausztriai férfi Andreas K. növényeit gyomlálta saját kertjében, amikor ásója egy furcsa dobozba ütközött. Amikor kinyitotta, megdöbbenten tapasztalta, hogy a dobozban különféle ékszerek, brossok, gyűrűk voltak. A szakemberek állítása alapján körülbelül 650 éves tárgyak lehetnek.

Ezek is érdekelhetnek