Rövidíti a telefon akksijának élettartamát az, hogy egész éjjel töltőn hagyod? Te miként tudod? A helyes válasz az, hogy “nem”. Vannak még ehhez hasonló, elterjedt tévhitek, amit mindmáig sokan rosszul tudnak. Most szeretnénk 10 gyakori “legendát” világossá tenni!

1. Tévhit: minél több a kamera megapixele, annál jobb képet csinál.
Valóság: a megapixel csak azt határozza meg, hogy mekkora felbontású lesz az adott kép. Ezeken kívül számtalan más tényező van, amitől valóban függ egy kép minősége.

2. Tévhit: ha egész éjjel fent hagyod töltőn a telefont, romlani fog az akksija.
Valóság: a modern telefonok nem töltik tovább az akkumulátort, ha az tele van. Az egyetlen ok, amiért ki kell húznod, ha teljesen feltöltődött, az a gazdaságosság.

3. Tévhit: ha jobb a térerő, jobb lesz a hangminőség is.
Valóság: a térerőtől nem lesz jobb a telefonbeszélgetés hangminősége, azt a telefonba épített mikrofon és hangszóró határozza meg.

4. Tévhit: a Mac gépek nem kaphatnak vírust.
Valóság: nem létezik olyan operációs rendszer, amire ne lehetne vírust készíteni. Az igazság az, hogy a víruskészítők azért fejlesztenek leginkább Windows-ra kártékony programokat, mert az a legnépszerűbb és legelterjedtebb.

5. Tévhit: az inkognitó (vagy privát) ablak megvédi az adataidat.
Valóság: a böngészők által nyújtott e szolgáltatás lényege csak annyi, hogy az ablak bezárása után minden olyan adatot töröl, ami ahhoz köthető (pl. előzmények, sütik).

6. Tévhit: a Frissítés gomb megnyomásával gyorsabb lesz a program/eszköz.
Valóság: a Frissítés gomb csupán a legújabb beállításokat frissíti. Például ha átneveztél egy mappát, de még a régi nevét látod, a frissítés megoldja a gondot.

7. Tévhit: csak az eredeti telefontöltőt használhatod.
Valóság: az eredeti gyártmányú, hivatalos töltők a legmegfelelőbbek az eszközhöz. Ha tehát elromlik és teheted, vegyél gyári töltőt, ne pedig valamilyen olcsó és névtelent, ugyanis azok valóban kárt tehetnek az eszközben.

8. Tévhit: az USB-s eszközöket mindig le kell választani, mielőtt kihúzod azokat.
Valóság: a leválasztás funkció során a rendszer leellenőrzi azt, hogy nincs-e folyamatban valamilyen adatátvitel, ugyanis ha akkor húzod ki az eszközt, miközben használja azt, valóban felléphetnek problémák. Ha egyértelműen tudod, hogy nincs adatátvitel folyamatban, gond nélkül kihúzhatod.

9. Tévhit: addig nem szabad tölteni a telefont, amíg az teljesen le nem merül.
Valóság: a modern eszközök esetében a legjobb, ha mindig 40 és 80% között tartod a töltöttségi szintet, tehát nem kell megvárni, amíg az lemerül.

10. Tévhit: a reptéri szkennerek kárt okoznak a memória kártyákban.
Valóság: a reptéri röntgengépek kárt okozhatnak például a régi, nem digitális fényképezőkben, de nem károsítják a memóriakártyákat.

Hirdetés
MEGOSZTÁS
Előző bejegyzés20 kép, ami után meg fogod kérdőjelezni a valóságot
Következő bejegyzés13 meghökkentő és érdekes tény a világról