2022 augusztus 7 vasárnap
KezdőlapTippek & Trükkök10 tipp, aminek segítségével leszokhatsz a körömrágásról

10 tipp, aminek segítségével leszokhatsz a körömrágásról

-

A körömrágás rendkívül rossz szokás, arról nem is beszélve, hogy nem is túl gusztusos. Valójában ez a cselekvés tudatalatti, függetlenül attól, hogy szorongás vagy unalom váltja ki. Ahhoz azonban, hogy leszokhassunk róla könnyen megvalósítható és kevés erőfeszítést igénybe vevő trükkökre van szükségünk. Cikkünkből megtudhatod, milyen megoldások léteznek a probléma leküzdésére.

Vágd le a körmöd, ameddig csak tudod!

Mindig legyen kéznél a körömvágó olló vagy csipesz. Így, ahogy a körmöd nőni kezd, már le is tudod vágni. Tehát, ahelyett, hogy rágni kezdenéd, használj ollót. Ugyanis, ha körmeid rövidek, a rágás iránti vágy is enyhülni fog.

Viselj kesztyűt vagy tegyél kötszert az ujjaidra!

Kétféle módon tüntethetjük el szem elől a körmeinket. Az egyik az, ha kesztyűt viselünk, a másik pedig a kötszer, amivel betekerjük azokat. Mindkettő arra emlékeztet, hogy nem szabad rágnunk a körmeinket. Ha másunk nincs, akkor a sebtapasz is alkalmas erre a célra. A kesztyű azért célszerűbb, mert azt nem kell folyamatosan cserélni, mint a kötést vagy a sebtapaszt.

Foglald le az ujjaidat!

Természetesen ez személyenként változik, hiszen minden embernek más-más hobbija van. Próbálj meg festeni, kötni vagy tulajdonképpen bármit tenni, ami lefoglalja a kezed és az ujjaid. Ha nincs más alternatíva, akkor tedd zsebre a kezed, esetleg fogj egy tollat és játssz vele.

Foglald le a szádat!

A száj elfoglalása is sokat segít a körömrágás elkerülésében. Rágózz, szopogass cukrot vagy csak tegyél a szádba egy fogpiszkálót. Meglátod, idővel eltűnik a körömrágás impulzusa.

Fesd ki a körmös keserű ízű körömlakkal!

A keserű ízű körömlakk nem ártalmas az egészségre, nincsenek benne káros vegyi anyagok, ennek ellenére erős és tartósan keserű íze van. Ne csak a körmöt, hanem a körülötte lévő bőrt is fesd ki. Hidd el, a szörnyű íz elriaszt majd a körömrágástól.

Kend be a kezed kézkrémmel, ha érzed, hogy a körömrágási vágy nőni kezd.

Ennek a módszernek két pozitív hatása is van. Az egyik, hogy a krém íze nem mondható éppen finomnak, így nem rágod a körmöd, illetve a bőröd is puha és hidratált marad.

Mindig legyen nálad körömreszelő.

Vegyél körömreszelőt, de ne csak egyet! Legyen a lakásodban egy-két helyen, a zsebedben és a táskádban is. Amikor a vágy erősödni kezd benned, kapd elő a reszelőt és kezd el ápolni a körmeidet.

Legyen a csuklódon gumikarkötő.

Amikor felemeled a karod azért, hogy rágni kezd a körmeid, a karkötő elterelheti a figyelmed. Ha játszani kezdesz a karkötővel, akkor el fogsz feledkezni a körömrágásról.

Használd a telefonod!

A körömrágás ellen a telefonunk lehet a legjobb barátunk. Ugyanakkor figyelnünk kell arra, hogy ne csak egy kézben tartsuk azt, ellenkező esetben ugyanis a szabad kéz a körömrágás célpontjává válik. Tölts le olyan játékokat, amikhez mindkét kezedbe szükséged van.

Használj vizuális emlékeztetőket!

Töltsd meg otthonodat jegyzetekkel, így bárhova nézel, emlékeztetni fognak téged az elérendő célra. A telefonod háttérképét is megváltoztathatod egy-egy ilyen jegyzetre.

Bónusz: “20 éve rágom a körmöm. Az első fotó 2019 júliusában készült, a második pedig 2019 decemberében. Leszoktam a körömrágásól és a magabiztosságom is visszatért.”

Ezek is érdekelhetnek