2022 július 2 szombat
KezdőlapEgészség103 diák lett rákos egy iskolában! Hogy történhetett?

103 diák lett rákos egy iskolában! Hogy történhetett?

-

Egy ilyen ügy kapcsán nem lehet véletlen egybeesésekről beszélni. Egy iskola 103 diákját rákos daganattal diagnosztizálták. Kiderült, hogy a gond nem az iskolában van, hanem 20 kilométerrel arrébb…

Az egész 22 évvel ezelőtt kezdődött a Woodbridge-i Colonia High School egyik végzősének diagnózisával. A diagnózis könyörtelen volt – agydaganat ritka esete. 2021-ben Al Lupiano megtudta, hogy feleségének is ritka agydaganata van. Ez még mindig ördögi véletlennek tekinthető. Ám amikor a férfi nővére meghallotta ugyanezt a diagnózist, Al Lupiano tudta, hogy nem lehet véletlen. Úgy döntött, magánnyomozást indít.

“Nem nyugszom, amíg meg nem találom a választ…” – mondta Lupiano

Hamar kiderült, hogy Woodbridgben több, további eset is előfordult. Ezek közül a legtöbben a Colonia High School-ba jártak.

A közösségi médiában való nyilvánosság meglepő felfedezéshez vezetett. Három héten belül 103 megerősített rákos esetet találtak. A legtöbben 1975-2000 között a fent említett középiskolába jártak. De volt olyan végzős is, aki 2014-ben fejezte be tanulmányait.

A rejtély megoldása

A helyi média és a hatóságok is beszálltak a nyomozásba. Kiderült, hogy a gimnáziumtól 20 km-re volt egy urángyár. 1967-ben bezárták, a szennyezett talajt eltávolították… Nem sokkal rá, iskola épült a környékre.

“Cselekedetre van szükségünk! Vizsgálatra van szükségünk! Válaszra van szükségünk! (…) Három héttel ezelőtt a halálos ágyán megígértem szeretett húgomnak – Kiderítem az igazságot! Nem nyugszom, amíg meg nem találom a választ!”

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek