2022 július 2 szombat
KezdőlapCeleb11 híres énekes, akik lebuktak koncert közben, hogy playbackelnek

11 híres énekes, akik lebuktak koncert közben, hogy playbackelnek

-

Playback. Tudjuk mit jelent ugye? Amikor egy elő show esetén az ének is felvételről megy. Ez egyébként teljesen normális dolog manapság és nem is szabadna rajta felháborodni. Sőt! Azok a számokat, amiket a rádióban hallgatunk, azok stúdiófelvételek. Ezeket egy komplett stábbal, hangmérnökökkel rögzítik tökéletes, steril körülmények között. Az lenne az igazán furcsa, ha ezt egy az egyben át tudnák adni élőben is. De persze azok, akik koncertjegyet váltottak elvárják a minőséget. Még akkor is, ha a sztárnak éppen fáj a torka vagy nem tudtak rendesen felkészülni a produkcióra. Az is lehet, hogy a hely adottságai nem megfelelőek egy tökéletes elő előadásra. Manapság a fiatal női énekesnőknél jellemző, hogy ének közben táncolnak. Valljuk be, hogy egyszerre táncolni és tökéletesen énekelni nem lehet. Mégis színesebb a show, ha nem csak egy mikrofon mögött áll a teljes előadás alatt.

A lényeg, hogy playback van és lesz is. Sok esetben, még a legismertebb sztároknál is előfordult már, hogy hibáztak. Nehéz elhinni egy vagyonért tartott stáb mellett, hogy bármi hiba jöhet a képbe, de hát mégis csak emberek vagyunk.

Hoztunk egy listát videókkal a legismertebb playback-bakikról.

Katy Perry

A művésznő nem tud furulyázni. Minden esetre próbálta poénra venni a bakit. A közönség elnéző volt vele szemben és folytathatta a koncertet.

Lindsay Lohan

Neki sikerült elfelejtenie a saját dalszövegét egy élő TV-show közben.

Bon Jovi

A zenész egy legenda, de neki is sikerült egy pofonba belefutnia. Lébecol a színpadon, integet, sétálgat közben meg elindul a zene és az ének…nélküle.

Selena Gomez

A fiatal énekesnőt bálványozzák a fiatalok, de ő is elfelejtheti, hogy épp szövege jön. Vagy, hogy leesik a színpadról, de a hangján ez nem változtat semmit.

Beyonce

Ő nyíltan felvállalta az eset után, hogy bizony playback volt a háttérben. De szerinte ez teljesen megszokott ebben a szakmában.

Justin Bieber

Annyi meggondolatlan badarságot csinált már ez a fiatal srác, hogy a playback lenne az első, amiért bocsánatot érdemel.

Shakira

Ki hitte volna róla! Alapvetően nyugis életet él. Nem balhézik. Ezt szeretik benne a legjobban a rajongói. Emellett persze csodálatos hangja van. De párszor már ő is lebukott.

Enrique Iglesias

Ezen a koncerten elromlott a mikrofonja. De azért valakinek énekelni is kellett volna nem?

Céline Dion

Gyönyörű hangja van az énekesnőnek. Ettől függetlenül ő is belefutott a playback-pofonba. Többször is…

Lady Gaga

Sokáig azt hangoztatta, hogy ő bizony nem playbeckel. Sajnos még abban az évben meghazudtolta magát. Az atlantai Winnett Arénában lépett fel és a Poker Face című száma közben meggyűlt a baja a ruhájával. Kizárt dolog, hogy ezek után tudta volna folytatni a dalt ugyanúgy, mintha mi sem történt volna.

Britney Spears

Őt szokás playback-királynőnek is hívni. Nem is szeretett élőben énekelni, de az okát sosem árulta el. Több gázos fellépése is volt, de a legdurvább 2007-ben történt. Több sebből is vérzett a produkció.

Mit gondoltok? Írjátok le kommentben a véleményeteket!

Ezek is érdekelhetnek