2022 május 25 szerda
KezdőlapCeleb11 hollywoodi híresség, aki úgy döntött a luxus élet helyett inkább teljesen...

11 hollywoodi híresség, aki úgy döntött a luxus élet helyett inkább teljesen hétköznapit él

-

Leonardo DiCaprio szerint “A gazdagság és a siker nem tesz boldoggá”. Persze jó ha van az embernek pénze, de nem mindent lehet által megvenni. Például szeretetet soha nem fogsz tudni pénzen megvenni, ahogy igaz barátokat sem. Nagyon jó érzés arról olvasni, hogy vannak olyan hollywoodi csillagok, akik vagyonuk nagy részét odaadják jótékony célra, hogy segítsenek a szegényeknek és a rászoruló embereknek. Ezek a személyek nem hajtják annyira a luxust, nem érdekük, hogy méregdrága autókkal furikázzanak, vagy drága ruhákban járjanak. Keanu Reevesnek például nincs is kocsija,mert ő mindenhova gyalog vagy tömegközlekedéssel jár. A mostani posztunkban hozzá hasonló sztárokat hoztunk még el, akik a luxus élet helyett inkább hétköznapit választottak.

1, Jennifer LawrenceJennifer Lawrence volt a legjobban fizetett színésznő 2015-ben és 2016-ban. Éves bevétele 14 és 16 milliárd forint körül mozgott. Ennek ellenére, nem verte el mindenféle szükségtelen dologra, mint sokan mások. A pénzügyi példakép becenevet adták neki emiatt. Egy interjú során elmondta, hogy mindig is kis lakásokban élt, mindegy, hogy New Yorkban, Los Angelesben vagy Kentuckyban élt.

A szerény körülmények közt való életvitel nemcsak jövedelme megtakarításában segít neki, hanem az emberek megsegítésében is. A színésznő több nonprofit szervezetnek adományozott már pénzt, hogy segítsen a hátrányos helyzetű embereknek. 2016-ban pedig kb 645 millió forintnak megfelelő összeget adományozott a Louisville-i Kosair Gyermekkórháznak.

2, Keanu Reeves

A Mátrix ikonikus alakja nem él nagy lábon, sőt kifejezetten szerény körülmények közt éli életét. A 36 milliárd forintos bevételéből rengeteget eljótékonykodik, hogy segítsen a szegény embereken. Annak ellenére, hogy több millió, milliárd forintos gázsit kap nem költ luxus dolgokra. Például a színésznek nincs autója, ha el akar menni valahova vagy gyalog, vagy tömegközlekedéssel közlekedik. Egyszer Los Angeles felé repült, de Bakersfield felé irányították a gépet. Ahelyett, hogy megvárta volna a következő járatot, bérelt egy buszt és elvitte a többi utast is LA-be.

3, Elijah Wood

A Zsákos Frodóként ismertté vált színész, Elijah Wood annak ellenére sem költötte el nagyvilági dolgokra a pénzét, hogy a 2003-ban bemutatott “A Gyűrűk Ura: A király visszatér” című film bevétele közel 355 milliárd forintnak megfelelő összeg volt. Egy interjúban elmondta, hogy számára a legfontosabb az alázat a legdrágább pedig az a hangtechnikai felszerelés volt, amit otthonába vásárolt meg.

“A saját érzelmeim helyett, mindig másokéra vigyáztam” – mesélte a színész. Ezek pedig ne holmi üres szavak, ugyanis Wood rengeteget jótékonykodik és soha nem hagyja figyelmen kívül a rászoruló embereket.

4, Robert Pattinson

Robert Pattinson a Twilight saga főszereplője az egyik legjobban fizetett színész volt évekkel ezelőtt. 2010-ben a Times magazin beválogatta a 100 legbefolyásosabb ember közé. Egy interjúban elmondta, annak ellenére hogy nagyon jó pénzt kapott a filmipar által mindig alázatos maradt és nem költött olyan dolgokra, amikre nem volt szüksége.

Ezzel ellentétben nagyon sokat jótékonykodik, illetve segíteni szeretne a feltörő fiatalságnak céljaik megvalósításában.

5, Leonardo DiCaprio

2010 és 2016 között DiCaprio a legjobban fizetett színészek közé tartozott a Forbes magazin szerint. Bevételei évről évre változtak hol több, hol kevesebb volt, de soha nem szűkölködött. A luxus élet helyett Leo úgy döntött, hogy hétköznapi életet fog élni. Egyszer észrevették a lesifotósok, hogy Manhattenben kisegített egy férfit, aki nem talált egy bizonyos címet, de a színész elmagyarázta merre kell mennie.

Leo egyébként érti és sajnálja azokat az embereket, akik pénztelenséggel, kevés jövedelemmel küzdenek, ezért sokat adakozik. Idén saját alapítványa közel 967 millió forintnak megfelelő dollárt adományozott Ausztráliának a tűzvész idején.

6, Shailene Woodley

A “Beavatott” című film sztárja nemcsak híres színésznő, lelkes környezetvédelmi aktivista hanem éghajlat-politikus is. Édesanyjával karöltve alapított egy nonprofit szervezetet, mely megtanítja a fiataloknak, hogyan legyenek empatikusak és felelősségteljesek.

Woodley rendszeresen közlekedik gyalog vagy kerékpáron, elmondása szerint bárhova elbiciklizik, ahova csak kedve tartja. A színésznő is abba a kategóriába tartozik, aki nem veri nagy dobra mennyi pénze van, hanem megpróbál tejesen hétköznapi életet élni.

7, Sarah Michelle Gellar

Sarah gyermekkorban kezdte színészi pályafutását. Annak ellenére, hogy szép sikereket ért el színésznőként inkább a szerény családi életet választotta. 2002 óta élnek házasságban férjével Freddie Prinze Jr.-al. A párnak két csodás gyermeke született.

Gellar egyébként különféle jótékonysági szervezetek aktív támogatója, s egy interjúban elmondta, édesanyja mindig azt tanította neki, hogy még akkor is adhatsz másoknak, ha semmid sincs. A Buffyként elég szép summát kapó színésznő viszont mindig pénzt adományozott a szegényeknek és a rászorulóknak.

8, Hayden Christensen

A “Csillagok Háborúja” című filmben Anakin Skywalkert alakította és ezzel a szereppel szerzett világhírnevet. Mindenki ismerte nevét, de ő teljesen hétköznapi életre vágyott ezért 2008-ban vásárolt magának egy farmot Torontó közelében, és mezőgazdasággal kezdett foglalkozni. Elmondta, hogy szeretne egy olyan jól működő farmot, ahol mint az állattartás,mind a növénytermesztés szuperül működik. Nos, megtalálta.

9, Blake Lively és Ryan Reynolds

Ők az a hollywoodi sztárpár, akik igazán jó példáz mutathatnak a fiataloknak. 2012 óta élnek boldog házasságban és kettő közös gyermekük született. Annak ellenére, hogy híresek, sikeresek és gazdagok nem élnek kacsalábon forgó palotában. A család egy New York-i államban, név szerint Pound Ridge-ben él. Ryan elmondta, hogy nem viszolyog a piszkos munkától, bátran veti magát bele a koszos pelusokba is.

10, Sarah Jessica Parker

A “Sex és New York” színésznője tökéletesen tisztában van azzal, hogy az anyagi javak nem mindig jelentenek boldogságot. Pontosan ebből kifolyólag gazdagítja családját inkább spirituálisan. Az ikonikus filmje után simán megengedhette volna magának, hogy egy kúriát vegyen magának, de ő inkább jótékonykodásra fordította pénzt.

11, Eva Longoria

A “Született feleségek” az egyik legnézettebb sorozat volt a világon, amiben Eva Longoria játszotta az egyik főszereplőt. Annak ellenére, hogy a sorozat révén óriási vagyonra tett szert, mégsem költekezik úgy, mintha az égből pottyanna a kezébe a pénz. Mivel számára többet jelent a család, mint a vagyon ezért igyekszik az egyszerű dolgokat előnyben részesíteni az életében. 2018-ban született meg első gyermeke, és azóta élvezi a vele töltött boldog perceket.

Bónusz: Színészek, színésznők, akik nem élnek luxus kategóriás házban:

Tina Turner háza Svájcban.

Johnny Depp háza Kentuckyban.

Na mit szóltok?

Ezek is érdekelhetnek