2022 május 16 hétfő
KezdőlapEmberek11 ország, ahol nem a hagyományos módon ünneplik meg a születésnapot

11 ország, ahol nem a hagyományos módon ünneplik meg a születésnapot

-

Bolygónk minden országának megvannak a maga szokásai és hagyományai, amik a más-más országok lakóinak számára furcsának tűnhetnek. A születésnapok esetében sincs ez másképp, ugyanis egyes országokban teljesen máshogy zajlik le egy születésnapi ünnepség.

  1. Írország

Írországban fejjel lefelé megrázzák a gyerekeket. Minden esetben annyit ráznak rajtuk, amennyi az aktuális életkoruk, plusz egy.

2. Dánia

A dánok igazán szeretik hazájukat, ezt pedig a szülinapok alkalmával is megmutatják. Kirakják a nemzeti lobogót az ablakra, felteszik az asztalra, valamint mini zászlókat tűznek az ünnepi tortára is.

3. Németország

Németországban nagy hagyomány, hogyha egy férfi harminc éves korára is agglegény, akkor fel kell söpörnie az utcát. Barátai pedig arról is gondoskodnak, hogy legyen mit söpörni, szemetet dobálnak a fiatalember elé mindaddig, amíg az meg nem csókol egy utcán sétáló lányt.

4. Vietnam

Vietnamban minden ember születésnapját az újév első napján ünneplik, függetlenül attól, hogy akkor született-e vagy sem. Sokan még születésük pontos dátumával sincsenek tisztában.

5. Kanada

Kanadában vajjal kenik be az ünnepelt orrát. A síkos orrnak köszönhetően az elkövetkezendő évben semmi balszerencse nem fogja érni őt.

6. Ausztrália

A születésnapi ünnepség elmaradhatatlan része a a vajjal megkent, drazséval megszórt, háromszög alakú kenyér szeletek.

7. Mexikó

A szülinaposnak bekötött szemmel kell szétvernie egy papírból készített állatot, amely telis-tele van cukrokkal és csokikkal.

8. Argentína

A 15. életévét betöltő lányokat édesapjuk egy ünnepség keretein belül konferálja fel, amely majdnem olyan, mint egy esküvő. A hagyomány szerint a lánynak 15 fiúval vagy férfival kell táncolnia, akik egy-egy évet jelképeznek az életéből.

9. Brazília

Brazíliában hagyomány, hogy az ünnepelt fülcimpáját annyiszor húzzák meg, ahány éves. Ezen kívül az első szeletet a tortából a szülinaposhoz érzelmileg legközelebb álló személynek kell adni. Általában ez az ember egy családtag szokott lenni, főleg az édesanya vagy édesapa személyében.

10. Jamaica

Jamaica-ban a szülinapost tetőtől talpig beterítik liszttel. A lisztszórás mellé ajándékokkal is meglepik az ünnepeltet. A gyerekeket játékokkal, míg a felnőttek pénzt kapnak a jeles alkalomra.

11. Kína

Kínában nem szülinapi tortát esznek, hanem nagyon hosszú tésztát kell megenniük, hogy hosszú életük legyen. Az ünnepelt nem haraphatja el a tésztaszálakat, a pálcikával kell elvágnia azokat. Minél hosszabb szálat tud megenni, annál hosszabb lesz az élete.

Ezek is érdekelhetnek