2022 november 29 kedd
KezdőlapEmberek11 szokás, ami miatt a nők gyakrabban lesznek betegek

11 szokás, ami miatt a nők gyakrabban lesznek betegek

-

Gyerekkorunk óta tudjuk, hogy az alkoholfogyasztás, a cigarettázás és egyéb szenvedélybetegségek ártalmasak az egészségünkre. Az azonban, eszünkbe sem jut, hogy egyes mindennapi rutin tevékenységeink is káros hatással lehetnek szervezetünkre. A nők számára sokkal nagyobb a kockázat egyes betegségekre, ugyanis sokkal több dolgot használnak nap mint nap, mint az urak. Tudtad, hogy akár egy pihentető fürdő is lehet veszélyes?

Cikkünkből megtudhatod, melyek azok a szokások, amik látszólag ugyan ártalmatlanok, mégis nagy mértékben befolyásolhatják egészségünket.

Ha gyakran viselsz nejlon harisnyát

A nejlon harisnya és a feszes farmer viselése gondot okozhat a szőrszálak növekedésében, mivel a szoros anyag miatt inkább befelé nő. Ennek elkerülése érdekében nejlon harisnya helyett viselj pamut-vagy bambuszszál harisnyát.

Szivacs használata a mosogatáshoz

Egy mosogatószivacs mintegy ötven milliárd mikroorganizmust tartalmaz. Mosogatás közben ezek a kezünkre kerülnek, amivel később megérintjük az arcunkat, néhány nap múlva pedig kiütések és pattanások jelennek meg rajta.

Mindezt elkerülhetjük, ha a szivacsot forrásban lévő vízben, alkohol oldat segítségével fertőtlenítjük. Esetleg vásároljunk juta szivacsot, ami száz százalékban természetes, gyorsan bomlik és hosszabb ideig tart, mint egy átlagos szivacs.

Sok szójatermék fogyasztása

A szóját tartalmazó termékek pótolják a fehérjéket, míg a szójabab sok vitamint tartalmaz, ami hozzájárul az egészséges élethez. Ésszerű fogyasztás mellett a szójatermékek csökkentik az onkológiai megbetegedéseket, valamint az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát.

Ellenben a túlzott szójabevitel székrekedést, puffadást, émelygést, allergiát és a pajzsmirigy működésének zavarát is okozhatja. Egy várandós nő esetében pedig a gyermek fejlődésében is kárt tehet.

Hajmosás után törülközőbe csavarod a hajad.

Ha hosszú ideig tartod becsavarva egy törülközőbe a hajad, akkor szaunaszerű hatást érsz el vele. Ezáltal a fejbőr zsíros lesz, gyorsabban szennyeződik és olajossá válik. Ha alapvetően is száraz a hajad, akkor sem jó megoldás a törülköző ugyanis, az felszívja a nedvességet, így még szárazabb hajat eredményez. Inkább csavard a hajad egy pamut rongyba vagy pólóba.

Törülközőbe törlöd az arcod

Nagy valószínűséggel mindannyian törülközővel törüljük meg az arcunkat, de ez sem egészséges, ugyanis ráncokat okozhat. Használj helyette zsebkendőt vagy törlőkendőt.

Fürdés habfürdővel vagy fürdősóval

Egy kényeztető habfürdő nagyon jól esik egy hosszú és fárasztó nap után. A habfürdő és fürdősó azonban, színezékeket és különböző aromákat tartalmaznak, amik megzavarhatják a mikroflóra sav-bázis egyensúlyát intim testrészeinkben. Ha mégis szeretsz ilyen fürdőt venni, akkor válassz természetes összetételűt. Ha a címkén olyat olvasol, mint a dietanol-amin, a trietanol-amin és az ammónium-laureth-szulfát, akkor azt a terméket semmiképp se vásárold meg.

Palackozott víz ivása

A palackozott vizet általában azért isszuk, mert úgy gondoljuk, hogy az tisztább, mint a csapvíz. A palackozott vízre ugyanakkor nem vonatkoznak olyan szigorú követelmények, mint a csapvízre. A fogak egészségére káros lehet a palackozott víz. Ezért jobb, ha otthon vízszűrőt használunk, hogy a szennyeződésektől és a kellemetlen íztől megszabaduljunk.

Kozmetikumok tartása a fürdőszobában

A kozmetikai cikkeket általában a fürdőszobában tartjuk. A páratartalom és a hőmérséklet ingadozása miatt viszont, ezeknek a termékeknek a szavatossági ideje csökken és az állaguk is megváltozik. Emellett pedig a lámpák fénye is roncsolhatja a bennük lévő anyagokat. Inkább tartsd a fiókban vagy sötét helyen, ahol viszonylag állandó a hőmérséklet és nem éri fény őket.

Vietnámi papucs viselése

Az ilyen papucs viselésénél semmi támasztja a lábat, ami az inak károsodásához, boka, térd vagy comb fájdalmakhoz vezethet. Emellett befolyásolja a testtartást és az ízületek állapotát is. Néhány papucs pedig biszfenol-A-t tartalmaz, ami rákot okozhat. Ezért érdemes a kényelmesebb és jobb minőségű lábelit előnyben részesíteni.

Sötét hajszín

A sötét hajfestékek nagy része parafenilén-diamint tartalmaz, ez adja a fekete és a sötétbarna színt. Ugyanakkor allergiát, sőt, akár kómát is okozhat már közvetlenül a első hajfestés után. A sötét pigmenteknek pedig mérgező elemei vannak, amik rákot okozhatnak. Fontos, hogy természetes összetételű festéket válasszunk.

Hosszú köröm viselése

A hosszú körmök alatt rengeteg kórokozó halmozódhat fel. Minél hosszabb a köröm, annál bonyolultabbá válik a kézmosás, főleg, mert a köröm alatti bőrt nagyon nehéz megtisztítani.

Ezek is érdekelhetnek