2022 november 26 szombat
KezdőlapÉrdekességek12 dolog, ami néhány másodperc alatt tönkre teheti az első benyomást

12 dolog, ami néhány másodperc alatt tönkre teheti az első benyomást

-

Mielőtt valóban megismernénk valakit van néhány másodperc, ami alatt levonjuk az első következtetéseket és megalkotjuk véleményünket a másik félről. Természetesen ez nem minden esetben tükrözi valóságot, ám ennek ellenére, mégis sokat elárul valakiről az első benyomás. Mindössze hét másodpercről beszélünk, ami alatt az apró részletek árulkodóbbak, mint gondolnánk.

Eszünkben sem jutna, hogy egy rosszul megválasztott lábbeli, körömlakk vagy ruha könnyedén elronthatja a rólunk alkotott első véleményt. Posztunkban eláruljuk, melyek azok a hibák, amiket anélkül követünk el, hogy tudnánk róla, pedig nagyon nagy jelentőséggel bírnak, amikor először találkozunk valakivel.

Cipőből, szandálból kieső vagy lelógó lábujjak

Általában a kisebb talpú embereknél fordul elő, hogy a lábujjak lecsúsznak/kilógnak a cipőről. Ez nemcsak, hogy nem esztétikus, egészségtelen is, sőt, könnyen meg is sérülhetünk. A cipő kiválasztásakor mindig igyekezzünk a kényelemre törekedni, hiszen ha pontosan passzol a lábunkra, akkor elkerülhetők az ehhez hasonló bakik. Ha pedig, szandál mellett döntünk, akkor a hölgyek esetében a körömlakk színére is érdemes figyelmet fordítani, hisz nem mindenkinek állnak jól az élénk színek még akkor sem, ha éppen csak a lábakról van szó. Adott esetben inkább válasszunk zárt orrú lábbelit.

Zsíros, olajos arcbőr

A zsíros, olajos arcbőr nemcsak a sztárok esetében ciki, hanem az átlagemberében is. Az arc ugyan ragyog, legalábbis látszólag és messziről. A zsíros bőr okai különbözőek lehetnek. Lehet szó a bőr egyedi tulajdonságairól, a helytelen ápoláson át a táplálkozásig. A make-up elfedheti ugyan a kínos csillogást, de ez csak pillanatnyi megoldást jelent. Túl olajos arcbőr esetén jobb, ha szakemberhez fordulunk.

A fehérnemű kilóg a ruha alól.

Jelen esetben nemcsak a hölgyekről van szó, hiszen egyes “divat” szerint a férfiak alsónadrágja is kilátszik a nadrágból. A nőknél egy ujjatlan ruhaválasztásnál kilátszódhat a melltartó pántja. Egyesek úgy gondolják, hogy ez egyáltalán nem esztétikus, így javasolják a pánt nélküli darabok viselését.

Habozó járás magas sarkú cipőben

A magas sarkú cipő viselete rendkívül elegáns és harmonikussá teheti a ruházatot is. De csak akkor, ha a hölgyek járni is tudnak benne. Ellenkező esetben ugyanis, nemcsak kínos, ahogy apró, habozó léptekkel haladnak előre, hanem veszélyes is, hiszen stabilitás híján akár a bokájukat is eltörhetik egy-egy esésnél. Mivel nemcsak a magas sarkú cipő lehet elegáns, választhatunk alacsonyabb sarkú, kényelmes cipőt, amiben a járás könnyű és egy cseppet sem bizonytalan.

Az Alkonyat sztárja, Kristen Stewart a Cannes-i Filmfesztiválon mezítláb vonult végig a vörös szőnyegen, hogy tiltakozzon a hivatalos öltözködési szabályok ellen, amik előírják, hogy a nők magas sarkú cipőt viseljenek.

Túl sok szempillaspirál használat

A szempillaspirál használata nagyon egyszerű, mégis számos buktatója van. Hiszen, ha túl sokat kenünk a pillákra, akkor azok összecsomósodnak. Egy hölgy nagyon csinos tud lenni, ha a megfelelő mennyiségű mennyiségű sminket viseli, viszont, ha túlzásba esik, akkor éppen az ellenkező hatást éri el. Ha mégis túl sok festék kerül a szempillákra, akkor egy tiszta apró sörtéjű kefével eltávolítható a felesleges.

Rosszul kiválasztott harisnya

Harisnyát mindig a bőr természetes színéhez kell választani. A harisnya színét a csukló belső oldalához kell mérni, mivel a láb mindig világosabb, mint a kéz. Így a világosabb és sötétebb harisnya is nagyon előnytelen.

Nyitott hátú ruhák

Még a legszebb és legtökéletesebb ruhát is elronthatja a rossz testtartás. Ez különösen igaz a nyitott hátú ruhákra, felsőkre. A leeresztett vállak nem hangsúlyozzák ki a nőiességet, az eleganciát. Az ilyen ruhák viseléséhez szükséges a megfelelő testtartás is.

Túl sok parfüm

Természetes dolog, hogy mielőtt elindulunk valahova befújjuk magunkat parfümmel. Persze, mindennek megvan a határa, így a túl sok parfüm használata sem tanácsos, hiszen a kellemes illat helyett inkább maró, fullasztó hatást érünk el a másik félnél. A reggeli órákban ez különös igaz, ugyanis a szaglás ilyenkor még sokkal élesebb, érzékenyebb. Így a csodás illat és esetleg csábítás helyett, mások ellenszenvét válthatjuk ki.

Lecsúszó nadrág

A kissé nagy vagy túl feszes nadrág sem a legjobb választás. Különösen akkor, ha nagyon szoros vagy éppen ellenkezőleg, állandóan felfelé kell húzni. Inkább használjunk övet vagy válasszunk jobban illeszkedő és a stílusunkhoz illő nadrágot.

Gyengén árnyékolt smink

A smink esetében is figyelni kell az alapozásra, valamint a make-up megfelelő fényére, színére. Különös az arc alsó részében, ugyanis egy tökéletes smink esetén az arc színe nem tér el a nyakétól.

Állandóan a telefont nézi

Persze nem arról van szó, ha valaki éppen egy sürgős hívást vár, hanem arról, hogy az e-mailjét, üzeneteit vagy közösségi oldalát nézi, miközben most találkoztunk először és beszélgetnénk, ismerkednénk. Ez nemcsak arról árulkodik, hogy az illetőt nem érdekeljük, hanem arról is, hogy csak magával van elfoglalva, a fő, hogy neki jó legyen, senki más nem érdekli.

Ezek is érdekelhetnek