2022 május 29 vasárnap
KezdőlapEgészség12 ember, aki bebizonyította, hogy van kiút a depresszióból

12 ember, aki bebizonyította, hogy van kiút a depresszióból

-

Sokféle sérülés létezik. Sajnos nem mindegyik gyógyítható. Sőt! A legalattomosabbak nem is láthatóak. Egy törött kar egy gipszben újra ép lehet, de egy megtört lélek sokkal keményebb dió. Nem mindenki veszi észre, ha az ismerősének lelki gondjai vannak. Számtalan ember küzd depresszióval, de a legtöbbjük képes úgy csinálni, mintha semmi gond nem lenne. Vagy csak épp rossz passzban lennének. Mindeközben percről percre egyre közelebb kerülnek ahhoz, hogy véget vessenek az életüknek. Sok esetben már túl késő. Nem vesszük észre a másik segélykiáltását. Vannak, akiket a családjuk hoz ilyen állapotban, egyeseket a kilátástalan élet, néha pedig egy mérgező párkapcsolat.

Az orvosok szerint mindig van kiút, csak időben fel kell ismerni a gondot és szakemberhez fordulni.

Hoztunk nektek pár embert, akiknek sikerült kilábalni a depresszióból, mielőtt még önmaguk ellen fordultak volna.

A bal oldali fotó egy órája készült, a jobb oldali két évvel ezelőtt. A jobb oldali kép készülte után pár órával megpróbáltam megölni magam. Gondoltátok volna, hogy a mosoly mögött egy végletekig elkeseredett ember van?

Anorexiás voltam és végezni akartam önmagammal. A mentális egészség fontos. A jobb oldali képen már teljesen meggyógyultam és szeretem az életet!

Egy évvel ezelőtt gerincvelő sérülést szenvedtem. Majdnem belehaltam. Hónapokig bénán feküdtem az ágyban, teljesen megsemmisülve. Végezni akartam magammal. Ezek a képek nemrég készültek. Túléltem és meggyógyultam!

Négy évvel ezelőtt egy roncs voltam. Minden reggel átmentem egy hídon és azzal a gondolattal játszottam, hogy a mai nap az, amikor levetem magam róla. Most ugyanazon a hídon állok és magamat fotózgatom. Már boldogan és eszem ágában sincs hülyeséget csinálni.

Pontosan egy évvel ezelőtt majdnem végeztem magammal. Ma, annak az évfordulóján láthattam a kedvenc együttesemet a színpadon. Még soha nem voltam olyan boldog, mint most.

Az elmúlt 6 évben depresszióval küzdöttem, többször megvágtam magam és próbáltam komolyan kárt tenni önmagamban. Egy klinikára küldtek, hátha sikerül kilábalnom belőle. Azóta erősebb lettem testileg és lelkileg is. Sikerült lediplomáznom. Soha nem gondoltam, hogy valaha is eljutok idáig.

Olyan férfi mellett éltem, aki rossz hatással volt rám. Végezni akartam magammal. De az elmúlt három évben sikerült rendbe tennem az életemet. Ki kellett zárnom a zavaró tényezőket, és azokat a dolgokat, melyek rossz hatással voltak rám.

Már általános iskolásan is gondjaim voltak. Krónikus depresszióval küzdöttem. Kemény éveim voltak, de a terápia segített. Elvégeztem az általános iskolát és a középsulit is. Három éve már, hogy meggyógyultam.

A barátommal tavaly találkoztunk egy elmegyógyintézetben. Mindketten ugyanazért kerültünk oda. Nem akartunk tovább élni. Ma ünnepeljük az egyéves évfordulónkat. “Még mindig életben vagyunk!”.

Két évvel ezelőtt önmagam ellen fordultam ezért 5 hónapra kórházba kerültem. Az orvosok azt mondták, hogy örökre tolószékes leszek. Azóta meggyógyultam és épp egy folyó mellett bicajozom.

Egész életemben depresszióval küzdöttem. Többször is végezni akartam magammal. Végül meggyógyultam, megházasodtam és született egy kisbabám is. Jelenleg a seregben szolgálok!

Biztos voltam benne, hogy bekerülök a fiatal öngyilkosok statisztikájába. De mégsem… Meggyógyultam. Csak mosolygok és boldogan élek. Az emberek mellém álltak és megmentettek. Mindig van kiút!

Szolgáljanak ezek az emberek jó példával arra, hogy mindig van kiút. Csak fel kell ismerni a bajt és időben segítséget kérni. Ne felejtsétek, hogy számtalan lelkisegély-szolgálat van Magyarországon. Ha úgy érzitek, hogy nem bírjátok a nyomást, akkor mindenképp tegyetek egy próbát valamelyikkel. Ezek ingyenesen hívható számok a nap 24 órájában.

Kapcsolj egyből lelkisegély-szolgálat: 116-123

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek