2022 november 26 szombat
KezdőlapEmberek12 kellemetlen helyzet, amibe a home officeban dolgozó emberek kerülnek családtagjaik miatt

12 kellemetlen helyzet, amibe a home officeban dolgozó emberek kerülnek családtagjaik miatt

-

Sajnálatos módon amióta elérte hazánkat is a koronavírus a cégek egyre nagyobb megszorításokat eszközölnek. Azok a vállalatok, akik megengedhetik maguknak, hogy otthonról végezzék el a munkát szerencsés helyzetben vannak abból a szempontból, hogy megélhetésük nem került olyan szinten veszélybe, mint például a vendéglátósok, turisztikások, a szórakoztatóiparban tevékenykedők, a taxisok és még sorolhatnánk. Az egyik legnagyobb buktatója viszont a home office-nak, hogy az embernek sosincs nyugta. Mindig ott sündörög valamelyik családtag a közelben, sőt akár bele is sétálhatnak, kiabálhatnak a hívásba, ami kellemetlen helyzetbe hozza a munkavállalókat, főleg, ha társukon egyáltalán nincs ruha. Mostani posztunkban bemutatunk nektek 12 vicces szituációt, amibe az otthonról dolgozó személyek kerülnek a családtagjaik, háziállataik miatt.

1, Fontos, hogy az ember mindig megnézze, milyen kép, szöveg elé ül le. A főnököm és az összes munkatársam azt nézték, hogy milyen kép van a falon.

2, Ezért olyan fontos, hogy legyen az embernek egy saját zuga ahova félrevonulhat dolgozni.

3, Bizony nem mehet minden úgy, ahogy az ember előre eltervezi.

Videokonferencia – első nap:

A hívás alatt elment az áram, a házunk előtt dolgozó munkások valamiért ezt a napot tűzték ki arra, hogy a leghangosabbak legyenek, és az 5 éves kislányom is belibegett a kamera elé azt énekelve: Szeretem a banánt.

4, Amikor a főnököd valahogy krumplivá változtatja magát, és neked ki kell bírnod úgy a hívást, hogy nem röhögsz bele a képébe.

5, “A macskám véletlenül beleugrott az ölembe a videokonferencia kellős közepén és a főnök arra kért, hogy mutassam őt végig. – Azt hiszem kell neki egy macska ezekben a nehéz időkben.”

6, Újabb gyöngyszem, ami bemutatja, hogy miért kell olyan helyre ülni, ahol senki sem tud belesétálni a háttérbe.

via Gfycat

7, Sajnos nem mindenki érthet úgy az elektronikai eszközökhöz, mint egy informatikus:

“A főnököm úgy beszélt körülbelül 10 percen keresztül, hogy semmit sem hallottam belőle. Kiderült, hogy le volt némítva a mikrofonja. Ennek ellenére azért feltette nekem a kérdést, hogy azért értettem-e, amit mondott.”

8, Ez történik, ha a főnök úgy dönt, hogy random konferenciahívást indít.

9, Amikor sokkal nagyobb nyugalom vesz körül a munkahelyen, mint a saját otthonodban:

“A munkatársaim nem értették, hogy miért panaszkodok állandóan az otthoni légkörre. Amióta home officeban dolgozunk és Skypeon vagyunk kénytelenek beszélni, azóta megértették a problémám. A gyerekeim ugyanis három napon át ordítva jöttek be a nappaliba, amikor én pont hívásban voltam.”

10, A háziállatoknak bizony nem minden esetben lehet parancsolni, és ez ilyenkor tudatosul a gazdikban:

“A minap a főnökömmel beszéltem videohívásba, majd a kutyám elkezdett a háttérben ugatni. Mondtam a főnökömnek, hogy egy kicsit le kell némítanom a mikrofont, ám ez nem sikerült és annyit hallott az egészből, hogy: “Nala azonnal fejezd be…” Még mielőtt csúnyát mondtam volna megláttam, hogy éles a miki és gyorsan kinyomtam.”

11, Ilyenkor szokták azt mondani a jó pap is holtig tanul.

“Ma egy nagyon fontos dolgot tanultam meg a home officeos videohívásokról – MINDIG emlékeztesd a párod, hogy legyen teljesen felöltözve, ha hallja hogy videohívásban vagy!! Az én barátom ma teljesen pucéran vonult el a kamera előtt, mert ment zuhanyozni”

12, Ki mondta, hogy egy munkával kapcsolatos videohívás nem lehet izgalmas.

“Ma a munkatársaimmal kitaláltunk egy olyan ivós játékot, amiben minden alkalommal kell innia annak egy felest, akinek a férje, felesége, gyereke beleordít a hívásba.”

Ti is home office-ba dolgoztok? Átéltetek már hasonlót?ó az elmúlt időszakban? Ha igen oszd meg velünk.

Ezek is érdekelhetnek