2022 augusztus 8 hétfő
KezdőlapÉrdekességek120 millió menekült indulhat meg Magyarország felé. Drámai a helyzet a CNN...

120 millió menekült indulhat meg Magyarország felé. Drámai a helyzet a CNN szerint…

-

Óriási drámahelyzet alakult ki Dél-Ázsiában az embert próbáló időjárási viszonyok miatt, melynek következtében az otthonról elmenekülők a világ minden tájára mehetnek. Ezen a vidéken mindent elöntő árvíz tombolt, aminek sajnálatos módon halálos áldozatai is lettek. Ez a szám nagyjából száz főre tehető, de rajtuk kívül több százezer kitelepített ember valamint hatmillió lakos élete van még szörnyű veszélyben. Statisztikai adatok szerint Indiában, Bangladesben, Nepálban és Pakisztánban is küzdenek az árvíz problémával.

A nyár első hónapjában azaz júniusban 137 ember vesztette életét az elviselhetetlen hőség miatt, ami a monszunáradást előzte meg. Tartós csapadék hiányában az emberek nem jutnak megfelelő mennyiségű ivóvízhez, ami folyamatos elhalálozásokhoz vezet. Van olyan falu, ahol nincs is ivóvíz így ott még rosszabb a helyzet. Az embereknek nem volt más választása, mint elhagyni az otthonaikat annak érdekében, hogy ne haljanak szomjan.

Júniusban Új-Delhiben megdőlt a melegrekord, ugyanis a hőmérő higanyszála 48 fokot mutatott. Radzsisztánban 50,6 fokot mértek a szakemberek, ami már döbbenetes, sőt félelmetes értéknek számít.

Afganisztánban, Mianmarban, és Bangladesben is nagyon-nagyon sok ember éhezik, ugyanis az időjárási viszonyok tönkretették a veteményeseiket. Rengeteg falu él földművelésből, amit az árvizek teljesen felemésztettek. Mivel nem igazán lehet közlekedni ezekre a helyekre, élelmet sem tudnak vinni nekik.

Az ENSZ-prognózisok elmondása alapján a globális klímamigráció elkezdődött. Ezt a hírt a CNN is elhozta, sőt arról számoltak be, hogy körülbelül 120 millió éhező, nincstelenné vált ember kénytelen elhagyni Dél-Ázsia lakhatatlanná vált településeit és megindulni Európa irányába.

Sajnálatos módon a globális felmelegedés is egyre rosszabb, ugyanis a szakértők szerint a sok száz évvel ezelőtt mért átlagot is túllépte a hőmérséklet 1,5 fokkal. Ha a hőmérséklet tovább melegszik, azáltal nőni fognak az óceánok szintjei is, aminek az lesz az eredménye, hogy egyre több település és ország kerül majd víz alá.

Az ENSZ úgy véli, hogy 2045-re több, mint 135 millió embernek kell elhagynia az otthonát az életkörülmények miatt. Ennek viszont az lesz az eredménye, hogy döbbenetes mennyiségű ember fog bevándorolni, amire az országok még nincsenek felkészülve.

Te mit gondolsz erről a helyzetről? Van belőle kiút?

Ezek is érdekelhetnek