2022 május 21 szombat
KezdőlapEmberek13 igazság az életről, amit csak 30 éves korunkra tanulunk meg

13 igazság az életről, amit csak 30 éves korunkra tanulunk meg

-

Fiatalon az emberek annyira meggondolatlanok, türelmetlenek és olykor tapintatlanok tudnak lenni, ami nem feltétlenül szándékos csak még nem tanultak meg bizonyos dolgokat az életről. 20 évesen sokan tele vannak energiával és inkább a kalandokat hajtanák, amivel szintén nincs semmi gond. Akkor jelentenek ezek a dolgok problémát, ha szentül meg vannak győződve róla, hogy jól és helyesen cselekszenek. Ilyen fiatalon még nincs annyi tapasztalat a hátuk mögött, hogy komoly és megfelelő következtetéseket tudjanak a helyzetekből, emberekből, esetekből levonni. Általában 30 éves korra érik be az ember feje lágya és már teljesen máshogy csinálják, gondolják, és teszik a dolgokat, mint 10 évvel korábban.

1, Szülinapi ajándékok

20 évesen az ember még nagyon türelmetlen, telhetetlen. Olyan dologra vágyik, ami inkább menő, mint hasznos. Az idő múlásával, pontosabban 10 évre rá viszont rájönnek, hogy egy praktikus ajándék mennyivel többet ér, mint valami menő, de porfogó kis kacat.

2, Lábbeli vásárlás

A legtöbb második X-et betöltő hölgy gyakran esik abba a hibába, hogy inkább vonzók és csábítóak akarnak lenni. Ilyenkor természetesen a kényelem a legutolsó helyre kerül. Simán megveszik a kényelmetlen, de szép megjelenésű lábbeliket, amiben se járni nem tudnak, se hosszú ideig elviselni. 30 éves korukra persze már belátják mit hibáztak el, és akármennyire és szép, olcsó, jó az a magassarkú cipő, tuti, hogy a kényelmes, laposat fogják választani.

3, Hiszékenység

20 évesen a legtöbb emberbe még benne van a naivitás. Ez főleg akkor igaz, ha valaki szerelmes, mert akkor “Sehallselát Dömötört” játszik. Olyankor szó szerint azt sem veszik észre, ami az orruk előtt történik. A naiv embereket viszont nagyon-nagyon könnyű átverni és elhitetni olyat, ami soha nem fog megtörténni. Harminc évesen ezt már nem olyan egyszerű meglépni egy embernél, mert sokkal több tapasztalat áll a háta mögött, arról nem beszélve, ha egyszer valaki eljátssza a bizalmukat soha nem tér vissza így inkább elengedik.

4, Nyaralás

Amikor az ember belép a huszadik életévébe, még tele van energiával. Ők a nyaralások nagy részét kirándulással, új helyek felfedezésével, megismerésével töltik, és csak kevés időt szánnak a valódi pihenésre. Ez mind szép és jó, de egy idő után, konkrétan a harminc elé közeledve elkezdenek lenyugodni és a nyaralások már inkább a pihenésről, napozásról, semmittevésről szól. Ez azért is van, hogy ki tudják pihenni a szürke hétköznapok fáradalmait és egy kicsit megfeledkezzenek a munka világáról.

5, A szülőknek mindig igaza van

Bármennyire is sértőnek, bántónak tűnik az 20 évesen amit a szülők mondanak, ők mindig minden körülmények közt csak a jót akarják. Ezt persze a “fiatalok” indulatokkal a lelkükben még nem értik, ám amikor bekövetkezik az elkerülhetetlen, amiről édesanyjuk, édesapjuk beszélt, akkor rájönnek, hogy bizony hallgatni kell az “idősebbekre”. 30 évesen már meg sem fordul a fejükben nem elfogadni a szülők tanácsát, mivel tudják, hogy csak a javukat akarják.

6, Ígéretek

Ahogy feljebb is említettük a húsz évesek nagyon naivak és képesek bármit elhinni. Például, ha párjuk a csillagos eget is megígérte nekik, egy percig sem kételkednek a szavában. Persze az esetek többségében soha nem történik semmi és az ígéretek okafogyottá válnak. Egy 30 éves ember viszont már tudja, hogy mely ígéreteket lehet elhinni és melyeket nem.

7, Nemleges válasz

Sajnos nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy egy kérésre minden porcikájukkal nemleges választ akarnak adni, de nem akarják megbántani a másik illetőt, ezért igennel válaszolnak és ezzel egy plusz terhet aggatnak saját vállukra. Mikor már a sokadik ilyen eseten átesik az ember, és már korban is a 30 felé közeledik, akkor már sokkal határozottabban és többször tud másoknak nemet mondani.

8, Alvás /smink

Tartja a mondás, hogy a legjobb smink egy jó és pihentető alvással kezdődik. Sajnos a 20 évesek ezt még nem értik és ők előszeretettel maradnak fent éjszaka, és úgy viselkednek, mint az éjjeli baglyok. Nekik másnap reggel elegendő egy kis smink, hogy úgy néznek ki, mintha 8-9 órát aludtak volna. Nos, ez egy harminc éves ennél nem működik. Nekik tényleg szükség van az alvásra ahhoz, hogy csodás kisugárzásuk legyen.

9, Minőség / ár

20 évesen az ember általában az olcsóbb, de silányabb minőségű dologra költ legyen szó fehérneműről, ruháról, mindennapos használati tárgyról…stb. Ez nagy hiba, a minőséget mindig meg kell fizetni, de cserébe olyan élményben lehet része, ami egy olcsó dologgal sem érhet fel. 30 évesen az ember már tudja, hogy magán, a saját kényelmén, komfortérzetén nem szabad spórolni.

10, Megjelenés tengerparton

A második X-et betöltő emberek nagy része (vannak kivételek) el vannak azzal foglalva, hogy milyen véleménnyel vannak róluk a körülöttük lévő egyének. Ez is óriási hiba, mert mindenkinek más a jó, és egyszerűen nem lehet mindenkinek megfelelni. 30 évesen az ember, már egyáltalán nem figyel arra, hogy mások mit mondanak, gondolnak, suttognak a hátuk mögött, mert saját magukkal és a saját boldogságukkal vannak elfoglalva.

11, Okoskodás

Az okoskodás egyáltalán nem egyenlő az intelligenciával. A 20 évesek persze szeretik fitogtatni tudásukat és véleményüket, viszont ezzel nagyon gyorsan ki is tudják váltani másokból az unszimpátiát. Az idősebb korosztályba tartozók képesek néhány szóval, vagy egy-két mondattal lerendezni a dolgokat méghozzá úgy, hogy azt mások tökéletesen megértsék.

12, Pletyka

Tudjuk, hogy nincs izgalmasabb néhány szaftos pletykánál, és a fiatalok előszeretettel csámcsognak másokon. Azt viszont 20 évesen még nem tudja az ember, hogy ha a barátnővel/baráttal kibeszélnek valakit a háta mögött nagy valószínűséggel ugyanezt csinálják vele is. Harminchoz közeledve az emberek már tudják, hogy nem szabad ilyen nagy támadási felületet adni másoknak, ezért jó messziről kerülik a pletykákat, sőt a pletykás embereket is.

13, Ellenkező nemű megjelenése

Míg 20 évesen az emberek nagy része inkább a csinibabákhoz, és a macsó megjelenésű pasikhoz vonzódnak, addig a 30 éveseknek ez már egyáltalán nem számít, mert nekik sokkal fontosabbak inkább a belső értékek.

Ezek is érdekelhetnek