2022 május 19 csütörtök
KezdőlapÉrdekességek13 meseszép szálláshely, amit legalább egyszer neked is meg kell látogatnod életed...

13 meseszép szálláshely, amit legalább egyszer neked is meg kell látogatnod életed során.

-

Amikor az emberek nyaralásra, kirándulásra adják a fejüket, akkor azt nagy gondossággal próbálják megtervezni. Kiválasztják az úti célt, majd azon a területen próbálnak meg szállást keresni maguknak. Az a jó a keresgélésben, hogy olyan hotelekre és szállodákra lehet bukkanni, amilyenről eddig még nem is hallottak. Például csokoládéból, betoncsövekből, repülőgépből készült szállodák, melyek amúgy óriási népszerűségnek örvendenek a turisták és pihenni vágyók körében. Mai cikkünk pontosan ilyen és ehhez hasonló szálláshelyeket mutat be, ahova legalább egyszer érdemes ellátogatni életünk során.

1, Átlátszó buborékház.

A Finnországban található Lough Resort szálloda egy teljesen átlátszó kupola alakú szobát ajánl fel a vendégeinek, melynek áttetsző a teteje, így az odalátogatók gyakorlatilag a csillagok alatt alhatnak.

2, Vízesés szálloda – igen valódi vízesés.

A Montaña Mágica Lodge hotel, Chile-ben található, mely egy varázslatos zöld szálloda, amit egy vízesés tesz különlegessé.

3, Iglu hotel.

A svájci Iglu-Dorf Zermatt egy négy csillagos szálloda, ahol jégből készült kunyhókban is lehet aludni. Az Iglu-Dorfnak nagyon sok látogatója van, annak ellenére, hogy csak télen lehet igénybe venni a szobákat.

4, Víz alatti üdülőhely

A Dubaji Palm Islands-en van egy olyan hotel, melynek vízalatti szobái és éttermei vannak. A padlótól a mennyezetig mindent ablakok vesznek körül, ahol az emberek nézhetik a Perzse-öböl élővilágát és a korallzátonyokat is.

5, Konténer szálloda

A Quadrum Ski & Yoga Resort hotel, Grúzia területén található a Kaukázusi hegységben. Ez az elképesztő komplexum konténerekből épült fel, melyet nagyon igényesen és szépen berendeztek.

6, Óriáshordókból készült vendégházak.

Portugáliában óriási boroshordókból készítettek vendégházak gyanánt, amit az emberek bármikor igénybe tudnak venni. A hordók elég nagyok és minden szükséges dolog megtalálható benne.

7, Repülőgépből készült szálloda

A Costa Verde Resort hotel, Costa Ricaban található, mely 1965-ben épült egy Boeing 727 repülőgépből. A repülőn belül egy óriás lakosztály várja vendégeit, melynek egyik oldala az erdőre néz, a másik oldala pedig az óceánra.

8, Daruból készült szálloda

A Crane Hotel Faralda, Amszterdamban van. Az 50 méter magas kikötői daru közvetlenül a város központjában található. A szálloda szabadtéri medencét és egy olyan szobát kínál a vendégeinek, mely Amszterdam városára néz.

9, LEGO-ból készült szálloda

A LEGOLAND® Windsor Resort hotel az Egyesült Királyságban található. A létesítményt 2,1 millió LEGO téglából és 657 exkluzív Lego darabból építették. Ez a legeslegjobb hely, ahova a LEGO rajongók utazhatnak.

10, Vasúti kocsikból készült lakosztályok

Az Egyesült Királyságban egykoron a Pullman nevű vonatokat használták, hogy eljussanak A-ból B pontba ám a korszerűsítés miatt ezeket a 19. században leváltották. Később felújították őket és luxus lakosztályokként lehetett tovább használni őket.

11, Sóból készült szálloda

A Hotel Palacio de Sal, egy bolíviai szálloda, mely teljes egészében sóból épült fel. Itt található a világ legnagyobb sókészlete.

12, Csövekből készült szálloda

A Mexikó Tubohotel egy négy csillagos szálloda, ami nagyon szép és hangulatos kis szálláshely. A létesítmény betoncsövekből hozták létre, ami első hallásra nagyon szokatlannak tűnhet. Állítások szerint minden van benne, ami a “megélhetéshez” és a pihenéshez szükséges.

13, Csokoládéból készült ház

A Franciaországban található “Chocolate Hotel” egy 193 négyzetméteres családi ház, mely teljes egészében csokoládéból készült a padlótól a mennyezetig, sőt minden ami benne található csokiból készült. Sajnos ez a szálloda már nem működik, így az emberek nem tudják élvezni az előnyeit.

Te melyikbe mennél el?

Ezek is érdekelhetnek