2022 november 26 szombat
KezdőlapEmberek13 titok a szempilla hosszabbításról, amit nem minden kozmetikus mond el a...

13 titok a szempilla hosszabbításról, amit nem minden kozmetikus mond el a vendégének

-

A mai világban már szinte minden nőnek van műszempillája, azonban van egy olyan réteg, aki bizony megszenvedte az építést, ugyanis kiderült, hogy allergiás a ragasztóra. A legtöbb nő sajnálatos módon egyszerűen elfelejti megkérdezni milyen összetevők vannak bizonyos kozmetikai termékekben, pedig ezzel jó tisztában lenni, hogy el tudják kerülni az esetleges kellemetlenségeket. Vannak kozmetikusok, akik minden információt megosztanak vendégeikkel, de sajnos sokan teljesen megfeledkeznek arról, hogy tájékoztassák őket. Mostani posztunkban 13 titkot hoztunk el a szempilla hosszabbításról, amit nem minden kozmetikus oszt meg felhelyezés során.

1, A műszempillákkal rendelkező nők általában nem tapasztalnak egészségügyi problémákat. Azonban van egy kis kockázat arra, hogy alopecia alakul ki, melynek következtében elveszíthetik a szempillákat. Ez akkor fordulhat elő, ha a mester helytelenül számította ki a pillák súlyát.

2, A pillásnak el kell mondania a vendégnek a ragasztó összetételét. Ez semmi esetre sem tartalmazhat formaldehidet, mivel az bőrpírt, irritációt, viszketést és duzzanatot is előidézhet.

3, Ha olyan pillákat szeretnél, mint amilyen Kim Kardashiannak van először kérdezd meg a pillást, hogy meg lehet-e csinálni. Sajnos nem mindenkinek lehet ugyanolyan szempillát tenni, ugyanis minden az eredeti pillák állapotától függ. Ha rövidek és nem különösebben vastagok, akkor lehetetlen nagy mennyiséget felépíteni.

4, A kezelés utáni első napon nem szabad arcot mosni, szaunázni, vagy medencébe menni. Ezen idő alatt a ragasztó teljes mértékben megköt. Ha idő előtt lesz nedves a szempilla akkor fennáll annak a veszélye, hogy a ragasztó nem köt meg.

5, Nem célszerű kispirálozni magad ha műszempillát viselsz, mert a festék eltávolítása során sérülhetnek a műszempillák. Tartóssága ebben az esetben jelentősen csökken.

6, A kezdő pillások gyakran keresnek modelleket, hogy el tudják végezni a képzést. Ebben az esetben az építésért nem kell fizetni, viszont ne mondj egyből igent egy ilyen felkérésre, ugyanis a tapasztalat és gyakorlat hiánya szempillavesztéshez is vezethet.

8, A felrakás után napi 1-3 pilla el fog leesni, de ez normális. Körülbelül 2-3 hét után a a felhelyezett mennyiség fele eltűnik, és ezután lehet menni újabb töltésre. Fontos szem előtt tartani, hogy a szempillák egyenetlenül esnek ki, így a szemek másképp nézhetnek ki.

9, Nem érdemes kifesteni magad pillázás előtt, mert még a szemceruza vagy szemhéjárnyaló is képes befolyásolni az eredményt. Az arcnak és a bőrnek tisztának kell lennie, így érdemes teljesen természetes állapotba menni a kozmetikushoz. A pillások azt tanácsolják, hogy legalább 3 napot várj a vízálló spirál felrakásával, s, ha kontaktlencséd van, azt a felrakás előtt célszerű kivenni.

10, Feltétlenül olvasd át a tisztítószerek és az összes dekoratív kozmetikum összetételét, még a hidratálókat is. Ezek gyakran olyan olajokat és viaszt tartalmaznak, melyek hatástalanná teszik a ragasztót, és ebben az esetben a szempillák nem lesznek annyira tartósak.

11, A klasszikus tincses technikán kívül (amikor 1 tincset 1 szempillához rögzítenek), létezik még egy másik módszer, az úgynevezett „orosz mega volume”. Az utóbbinál speciális szempillákat használnak. Ez a hosszabbítási módszer azok számára ajánlott, akiknek hosszú az eredeti szempillája.

12, A szintetikus és a természetes anyagok közötti választáskor tudnod kell, hogy ezek minőségében nincs különbség. A szintetikus szőrszálak allergiamentesek, sötétebbek és fényesek. A természetes szempillák világosabbak, nem olyan feltűnő színűek és allergiás reakciót válthatnak ki.

13, A pillázás során fontos, hogy figyelj magadra, ha kellemetlen, égő érzést érzel vagy könnyezni kezd a szemed azonnal szólj a pillásnak, mivel elképzelhető, hogy allergiás vagy a ragasztóra. A pilla felrakása közben semmit sem szabadna érezned.

Neked műszempillád van?

Ezek is érdekelhetnek