2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEmberek1300 forintos szelvénnyel nyert 1,2 milliárd forintos házat egy jótékonysági sorsoláson az...

1300 forintos szelvénnyel nyert 1,2 milliárd forintos házat egy jótékonysági sorsoláson az 5 gyerekes családapa – Így alakult az életük a nyeremény után…

-

Az 54 éves Glen Elmy büszke tulajdonosa lett egy 1,2 milliárd forintos otthonnak, mely 5 kétágyas hálószobával, 6 fürdőszobával és lenyűgöző panorámával büszkélkedhet. Az álomház az észak-devoni partvidéken, a festői Exmoor Nemzeti Parkban található, mindössze 11 mérföldre Barnstaple virágzó piacaitól és hangulatos vidéki ivóitól.

A férfi még augusztusban vásárolt meg egy szerencsés szelvényt az Omaze által az NSPCC Childline nevű szervezetének támogatására indított adománygyűjtő kampány részeként. A héten az egykori háza festése során tudta meg, hogy nyert.

“Nem hiszem el. Eddig ez az egyetlen dolog, amit nyertünk. A jegy csupán 1300 forint, amit egy bingó esten vettem meg. Már most imádjuk a házat. Ha a semmiből tervezhettem volna egyet, pont így nézne ki – olyan, mint egy Bond-filmben. Megtartjuk, mivel nincs még egy ilyen ház az országban.”

Glen 21 éve él boldog házasságban feleségével, a 60 éves Debbievel. Öt gyermekük született: Sam, 22 éves, Luke 20 éves, Laura 33 éves, Chris 32 éves, és Shelly 29 éves. Luke volt az, aki elment szüleivel megnézni ezt az elképesztő és impozáns házat. Ezen kívül a szülőknek három unokája is van, a negyedik pedig épp úton van.

Glen és Debbie valamint kutyájuk Bailey a régi házban maradtak, ahol már 26 éve élnek. A Walsallban található Castings PLC-nél dolgozik operációs igazgatóként.

“A feleségem, Debbie idén vesztette el az édesapját a Covid miatt. A legkisebb fiunkat pedig a múlt héten bocsátották el, így a ház elnyerése pont egy olyan pozitív dolog volt, amire az egész családnak nagy szüksége volt. Mindannyiunk életét megváltoztatja. Ez a ház annyira látványos, hogy két év után itt fogjuk élvezni az első családi nyaralásunkat. Nem hiszem, hogy bárhol máshol a világon találnánk ennél jobb helyet!”

Amellett, hogy azonnal háromszoros milliomossá vált, a sorsolással az NSPCC Childline nevű segélyszervezet számára fontos pénzösszeget gyűjtött. Az Omaze-zal való innovatív új partnerség révén a Childline 424 millió forintnyi adományt kapott. A Childline, ami a gyermekek számára létrehozott ingyenes és bizalmas segélyvonal, évente átlagosan 1,1 millió hívást, e-mailt és online üzenetet fogad.

A szolgáltatás és az önkéntes tanácsadás kulcsszerepet játszott a világjárvány idején, melyek mentőövként funkcionáltak, miközben sok más támogatási forrás megszűnt vagy felfüggesztésre került.

Átlagosan 25 másodpercenként fordul egy gyermek a Childlinehoz – de jelenleg három hívásból csak kettőre tudnak válaszolni. Az alapítvány elnöke és alapítója Dame Esther Rantzen.

A család régi otthona

“Rendkívül hálásak vagyunk az Omazenak és mindazoknak, akik részt vettek a fantasztikus támogatásban A Childline megmenti és megváltoztatja azoknak a gyerekeknek az életét, akiknek nagy szükségük van ránk. Ez a lenyűgöző összeg döntő fontosságú lesz annak biztosításában, hogy továbbra is elérjük azokat a fiatalokat, akik számítanak ránk.

A Childline elkötelezett önkéntesei és munkatársai meghallgatják és támogatják a gyermekeket, és biztosítják számukra a biztonságos helyet. Bármilyen nehézséggel is nézzenek szembe hozzájuk mindig minden körülmények között fordulhatnak. Azért vagyunk itt, hogy megmutassuk a gyerekeknek, hogy számítanak, hogy megértjük őket, és hogy nincsenek egyedül.

Az elmúlt két év sokféleképpen volt nehéz a gyermekek számára, akár bántalmazó otthonban rekedtek, akár elszakadtak barátaiktól, támogató hálózataiktól.

Az adománygyűjtésre és adományokra támaszkodunk, hogy továbbra is ott tudjunk lenni a kiszolgáltatott gyermekek számára. Ezért olyan fontos az olyan partnerek támogatása, mint az Omaze. Az összes gyermek nevében, akiken segítünk, nagyon szépen köszönjük”.

James Oakes, az Omaze SVP International igazgatója elmondta: “Nagyon örülünk, hogy Glen és családja egy olyan jótékonysági szervezetnek segíthetett, mely sokat jelent számukra. Legalább annyira örülünk neki mint annak, hogy a kampányon belül sikerült 424 millió forintot összegyűjteni az NSPCC Childline számára.”

Az Omaze olyan hihetetlen nyereményt kínál, mint ez a látványos tengerparti ház Devonban. Lehetőséget ad az embereknek, hogy megnyerjék álmaik házát, miközben a jótékonysági szervezeteket olyan közönséggel is megismertetik, akiket általában nem tudnának elérni. Azt tapasztalták, hogy az adománygyűjtésnek ez a módszere világszerte nagy változást hoz.

Ez már a negyedik ház, amelyet az Omaze azóta osztott ki, hogy tavaly megjelent az Egyesült Királyságban – akkor 1,1 milliárd forintot gyűjtöttek jótékony célokra.

Az első Omaze “Million Pound House” sorsoláson Ian Garrick nyert egy 400 milliós házat Cheshireben. Ez a kampány 106 milliót hozott a Teenage Cancer Trustnak. Az Omaze a következő 3 évben legalább 420 milliót ajánl a jótékonysági szervezetnek, mindezt az Egyesült Királyságban gyűjtött adományokból.

A második kampányban Marilyn Pratt háziasszony egy lenyűgöző, 1,2 milliárd forintos városi házat nyert a londoni Fulhamben. Ez a kampány 400 milliót gyűjtött össze a British Heart Foundation számára.

A harmadikban Darren Wordon, egy bathi informatikai tanácsadó nyert egy 5 hálószobás ingatlant a Cotswolds vidéken. A kampány során 212 millió gyűlt össze a Prince’s Trust számára.

Az ötödik és hatodik “Omaze Million Pound House Draws” online sorsolásra is lehet jelentkezni. A nyeremény egy Wimbledonban található, 1,4 milliárd forintot érő londoni ház volt. A befolyt összeg a Great Ormond Street Hospital Children’s Charityhez került.

Ezek is érdekelhetnek