2022 augusztus 19 péntek
KezdőlapCeleb14 film, amit végül nem azzal a színésszel forgatták le, akivel eredetileg...

14 film, amit végül nem azzal a színésszel forgatták le, akivel eredetileg tervezték

-

A filmkészítők folyamatosan igyekeznek elkápráztatni minket egy-egy újabb produkcióval. Rendkívül jól is csinálják, hiszen mindenki megtalálja a neki való alkotásokat, mind a mozikban, mind a televíziók képernyői előtt. A megfelelő színész kiválasztása viszont, nem éppen a legegyszerűbb feladat. Heteken, hónapokon keresztül zajlik a szereplőválogatást, mire rábukkannak arra az egyre, a tökéletes személyre, aki megtestesíti a rendező elképzeléseit.

Mi nézők pedig, a szereplőkkel azonosítjuk a filmeket és ma már el sem tudnánk képzelni, hogy más játssza az adott szerepet. Különösen akkor, ha sorozatról vagy az eredeti filmek folytatásairól van szó. Kedvenc filmjeinket már úgy szeretjük, ahogy vannak és kész. Nem akarnánk változtatni rajta, főleg nem a főszereplőkön. El tudnád képzelni, hogy Carrie Bradshaw-t vagy Dumbledore professzort egy másik színész alakítja? Ugye, hogy nem. Éppen ezért most megmutatjuk, milyenek lennének kedvenc mozifilmjeink, ha az a színész formálná meg őket, akiket eredetileg a rendező szeretett volna.

Emma Watson, mint Hamupipőke

A Harry Potter sorozat Hermione Grangerje, vagyis Emma Watson már számos filmben tündökölt és övé lehetett volna Hamupipőke szerepe is. Helyette viszont, Lily James kapta meg munkát, ugyanis Watson kisasszony visszautasította a szerepet, mert nem érezte magáénak azt. Azt mondta, nem tudna azonosulni Hamupipőkével, így nem vállalta a forgatást. De nem ez volt az egyetlen szerep, amire nemet mondott. Ryan Gosling oldalán játszhatott volna a Kaliforniai álom című filmben, de erről is le kellett mondania, mert már korábban aláírt A Szépség és a Szörnyeteg című filmre, így szerződése megkötötte a kezét.

Anne Hathaway, mint Alice (Alíz Csodaországban)

Anne Hathaway-t láthattuk már megannyi filmben, különböző szerepekben és abban mindannyian egyetértünk, hogy a színésznő teljes erőbedobással dolgozott mindegyiken és zseniálisan alakította karaktereit. Az Alice Csodaországban című film főszerepe is az övé lehetett volna, ám ezt a felkérést visszautasította. Az indok pedig egészen meglepő volt, ugyanis Anne azt mondta, hogy eddigi szerepeiben is megszemélyesített már néhány hercegnőt (Mia a Neveletlen hercegnőben) és ezúttal nem szeretne az lenni. Tim Burton elfogadta a színésznő válaszát, de nem engedte el őt teljesen. Így Hathaway játszotta a filmben a Fehér királynőt.

Leonardo DiCaprio, mint Max (Hókusz Pókusz)

Leonardo DiCaprionak nem számít a pénz. Legalábbis a ’90-es évek elején biztosan nem számított. A Disney busás összeget kínált neki azért, hogy eljátssza Max szerepét a Hókusz Pókusz című moziban. A karrierje kezdetén lévő Leo viszont, nemleges választ adott a felkérésre. Úgy döntött, hogy a magas gázsi ellenére inkább a Gilbert Grape című drámában kíván szerepelni.

DiCaprionak jó megérzései lehettek a filmmel kapcsolatban, mivel ez hozta meg számára az első Oscar-jelölést is. Max szerepét végül Omri Kratz formálta meg, de a színész karrierje 2002-ben véget is ért.

Hugh Jackman, mint Jack Sparrow

Ki más is lehetett volna A Karib-tenger kalózainak Jack Sparrow-ja, mint Johnny Depp? Nos, az eredeti felállás szerint a forgatókönyvíró, Stuart Beattie Hugh Jackmanra írta a szerepet. Abban az időben azonban Jackmannek még nem volt nagy neve a szakmában, így az X-Men – A kívülállók főszereplője kiesett a pixisből. Sparow-t végül Depp testesítette meg a filmvásznon, méghozzá annyira sikeresen, hogy az eredetileg egyetlen filmnek szánt alkotás végül sorozattá nőtte ki magát.

Ian McKellen, mint Dumbledore professzor

Richard Harris a Harry Potter Dumbledore professzora 2002. október 25-én elhunyt, így a filmsorozat első két részét forgatták le a színésszel. A Harry Potter és a Titkok Kamrája című film forgatásából már csak három lett volna hátra, mikor Harris kómába esett. Szerepére Ian McKellent szerették volna, ám ő elutasította a felkérést, mert azt mondta, Harris nem tartotta őt nagyra. A Gyűrűk Ura Gandalfja úgy vélte, hogy Richard helytelenítette volna azt, ha ő venné át legendás szerepét. Így a Harry Potter sorozatban Dumbledore szerepét az ír származású Michael Gambon vette át.

John Travolta, mint Forrest Gump

Tom Hanks örökre beírta magát a filmtörténelembe a Forest Gump című produkció főszerepével. A szerep eredetileg azonban, nem az övé lett volna. A rendező John Travoltának kínálta fel a címszerepet, ám ő már nem tudott igent mondani erre. Tarantino Ponyvaregény című filmje miatt utasította vissza az ajánlatot, de ezzel nem hozott jó döntést. A színész csillaga a szerep megformálása után elindult lefelé, Tom Hanks alakítását viszont Oscar-díjjal jutalmazták.

Matt Damon, mint Avatar

A nagy kék lények minden mozikedvelőt lenyűgöztek, ám azt kevesen tudják, hogy a férfi főszerep eredetileg Matt Damoné lett volna. James Cameron rendező a bevétel tíz százalékát is felajánlotta a színésznek, de ő visszautasította a körülbelül 280 millió dollárt. Végül Sam Worthington testesítette meg Jake Sully-t, aki akkoriban még ismeretlen volt a nézők számára. Damon elmondása szerint nem bánta meg, hogy nem fogadta el a felkérést, pusztán az bántja, hogy nem dolgozhatott együtt a legendás rendezővel, James Cameronnal.

Dana Delany, mint Carrie Bradshaw

Carrie szerepére nem is tudnánk mást elképzelni, mint Sarah Jessice Parkert, pedig eredetileg nem neki szánták azt. A rendező első számú jelöltje Dana Delany volt, de a színésznő nem vállalta a szerepet.

Jack Nicholson, mint Michael Corleone

Jack Nicholson azt vallotta, hogy egy adott nemzetiségű karaktert, csakis azonos nemzetiségű színész formálhat meg, így nem vállalta el Michael Corleone szerepét. Persze, mint tudjuk, hozzáállása változott, ami hatalmas szerencse is, hiszen ellenkező esetben nem láthattuk volna ennyi szerepben a kiváló színészt.

Will Smith, mint Neo

Neo egyenlő Keanu Reeves. A karakter és a színész neve összeforrt, pedig az eredeti felállás szerint Will Smith alakította volna a Mátrix főszereplőjét. A Wild Wild West – Vadiúj vadnyugat című film miatt ugyanis, elutasította a szerepet. Szerinte ő csak elrontotta volna a Mátrix című filmet és döntése sem sült el rosszul, mivel hatalmas sikert aratott a filmmel.

Mel Gibson, mint Maximus

A Gladiátor című film főszerepe Mel Gibsoné lett volna, de ő lemondott erről. Úgy vélte, Maximus karakteréhez az ő életkora már nem megfelelő. Így Russel Crowe ölébe hullott a nagy lehetőség, amit ki is tudott használni, sőt, élete első Oscar-díját köszönheti a produkciónak.

Shiloh Jolie-Pitt, mint Auróra

Angelina Jolie kapta meg a Demóna: A sötétség úrnője című filmnek főszerepét, Brad Pittel közös lányát, Shiloh-t javasolta Auróra szerepére. A lány viszont semmilyen érdeklődést nem mutatott, sőt, botrányosnak találta édesanyja ötletét. Aurórát ennek köszönhetően Elle Fanning formálta meg.

Al Pacino, mint Edward Lewis (Micsoda nő)

A hölgyek egyik kedvenc filmje, a Micsoda nő férfi szerelője eredetileg bizony nem a sármos Richard Gere lett volna. Edward Lewis szerepét ugyanis, Al Pacinonak kapta volna meg. Az olasz színész nem utasította vissza azonnal az ajánlatot, hanem elolvasta a forgatókönyvet, sőt, össze is olvasott Julia Roberts, színésznővel. Csak ezek után mondta azt, hogy nem vállalja a gazdag üzletember megformálását.

Charlie Hunnam, mint Christian Grey

A szürke ötven árnyalata című film dögös, mégis rideg üzletembere, Christian Grey eredetileg nem Jamie Dornan lett volna. A szerepet elsőként Charile Hunnamnak kínálták fel, de egyéb elfoglaltságai miatt nem vállalta a forgatást. Ígéretet tett barátjának, Guillermo del Torónak, amit semmiképp sem akart megszegni.

Ezek is érdekelhetnek