2022 augusztus 19 péntek
KezdőlapÉrdekességek14 hihetetlen tény, amely megsemmisíti az egészséges ételekről alkotott képed!

14 hihetetlen tény, amely megsemmisíti az egészséges ételekről alkotott képed!

-

Olyan sok mítosz és tévhit létezik az egészséges ételekről. Tudtad, hogy a kekszek sokkal károsabbak a fogakra, mint a cukorkák? Tudtad, hogy a krónikus köhögés csokoládéval kezelhető, és hogy az embereknek találtak egy közös nevezőt a burgonya és a Wifi jel között? Mi összeállítottunk egy listát, a különböző ételeknek a funkciójáról.

 

 

Reggelire jobb egy szelet pizza mint egy tál gabonapehely.

Tanulmányok azt mutatták, hogy egy szelet pizza kiegyensúlyozottabb reggeli, mint egy tál gabonapehely, mert sokkal több fehérjét és friss összetevőket tartalmaz, sőt kevesebb cukort is tartalmaz, mint a gabonapehely. A legtöbb ilyen reggeli nem tartalmaz elegendő fehérjét és zsírt, cukrot viszont sokkal többet tartalmaz.

A fűszeres ételek meghosszabbítják az életünket.

Egy tanulmány szerint, ha naponta legalább egyszer eszel fűszeres ételt, 14% -kal csökkentheti az elhalálozás kockázatát. Egyes vizsgálatokból származó bizonyítékok azt mutatják, hogy a fűszeres ételek bioaktív összetevői, például a kapszaicin csökkentheti a” rossz “koleszterint és triglicerideket és javíthatja a gyulladást” – mondja Dr. Lu Qi tanulmányozó.

 

 

A paradicsom kevésbé ízletes ha hűtőben tárolod.

A hideg hőmérséklet csökkenti az ízért felelős gének funkcionalitását. Ezért a paradicsomot a hűtőszekrényen kívüli sötét szobában kellene tárolni.

A citrom több cukrot tartalmaz, mint a eper.

Az eper 40% cukrot tartalmaz, míg a citrom 30% -kal többet. Nehéz észrevenni, mert sok a citromsav. A citromban lévő cukor elhízást okozhat, ha gyakran eszed.

A tej eltarthatóságának semmi köze a tartósítószerekhez.

Sokan azt hiszik mert van a tejben tartósítószer emiatt áll el hosszabb ideig.  Ez nem igaz. Ez egy speciális hőmérsékleti technológia miatt van. A tejet hirtelen felmelegítik, majd lehűtik, a rossz baktériumok meghalnak , de a vitaminok megmaradnak.

 

 

A mikrós zöldségek megőrzik az ásványi anyagokat.

A mikró a legjobb megoldás, ha a zöldséget meg akarod “főzni”. Egyszerűen csak le kell fedni, hogy gőzt tudjon termelni, ez segít megőrizni az össze létező tápanyagot benne.

 

 

A tenyésztett lazac fehér.

A vad lazacnak természetes rózsaszínű színe van, mert rengeteg rákot fogyaszt. Amikor egy lazacot a gazdaságban tenyésztenek, teljesen mást eszik és ezért fehér vagy csak kicsit rózsaszínű a húsa.

 

 

 

 

 

 

 

 

A csokoládé illata csökkenti a stresszt és nyugtatja a lelket.

De ez csak a valódi csokoládéra igaz. Tanulmányokból kiderült, hogy a csokoládé illatának nyugtató hatása van az idegrendszerre és enyhíti a feszültséget.

A csokoládé hatékony krónikus köhögés ellen.

Brit kutatások szerint, a kakaóból származó vegyület nagyszerű gyógymód lehet krónikus köhögés esetén és ezeknek semmilyen mellékhatását nem tapasztalták a betegek, nem úgy, mint egyes gyógyszerek és köptetők után.

A tudósok gyémántokat hozhatnak ki a mogyoróvajból.

Dan Frost és a Bayerisches Geoinstitut németországi tudósainak csapata kiderítette, hogy a mogyoróvaj elég szént tartalmaz, hogy megpróbálja kivenni a gyémántokat . Ehhez meg kell szüntetni az összes oxigént a termékben, majd nagy nyomás alá helyezni. Mivel az összes termék (és bármely biológiai anyag) szén-tartalommal rendelkezik, a jövőben ez a tanulmány arra is felhasználható, hogy a gyémántokat különböző dolgok felhasználásával használják fel. Természetesen a természetes gyémántok még mindig értékesebbek lesznek.

 

A crackerek sokkal károsabbak a fogakra, mint a cukorka.

Ami tönkre tudja tenni a fogakat, az nem más, mint a sav és amikor kekszet eszünk a darabkák ráragadnak a fogainkra, ami nagyszerű környezetet teremt a savtermelő baktériumok számára.

A tengeri só teljesen ugyanaz, mint a hagyományos só.

A tengeri só ugyanannyi mennyiségű nátriumot tartalmaz, mit a hagyományos só.
A különbség kettejük között, hogy a tengeri sót a tengeri vagy óceáni víz elpárologtatásával állítják elő, a hagyományos sót földalatti sóleválasztásból nyerik.

A burgonya elnyeli a Wi-Fi jelet.

Kutatások szerint, mivel a burgonya sok vizet tartalmaz, elnyeli a Wi-Fi jeleket.

A világ összes banánja egy klón.

Több, mint 1000 különböző banán létezik, de mindegyik egy fajtának a genetikai másolata. Azért “klónozzák”, mert nincs termesztési vetőmag. Az ilyen genetikai homogenitás nagyon veszélyes, mert ha egyes parazita betegség megtámadja a banánt, akkor mindegyikre hatással lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetnek