2022 december 8 csütörtök
KezdőlapCeleb14 hollywoodi sztár, aki a sorsnak köszönheti sikeres karrierjét

14 hollywoodi sztár, aki a sorsnak köszönheti sikeres karrierjét

-

Mindannyian szívesen nézzük a világsztárok alakításait a különböző filmekben, miközben fogalmunk sincs arról, mi vezette őket erre a pályára. Bárhogy is történt, mi örülünk ennek, hiszen számtalan olyan hollywoodi produkciónak voltunk már szem-és fültanúi, amik hatalmas sikert arattak. Ezeket a filmeket újra és újra képesek vagyunk megnézni még akkor is, ha betéve tudjuk a szöveget is.

Jó néhányuknak szerencséje volt és jókor voltak jó helyen. Például lépcsőn üldögélve, ácsként, modellként tevékenykedtek, amikor felfedezték őket. Cikkünkben eláruljuk, hogy kedvenceink hogyan kerültek a mozik filmvásznaira ás váltak felejthetetlen színészekké.

Eva Mendes

A színésznő szomszédja portfóliójához állt modellt, mindössze segítő szándékkal, de egy ügynökség látva a képeket felkereste őt.

Bruce Willis

Ma már nehezen hihető, hogy a zseniális színész gyerekkorában dadogott. Társai rengeteget csúfolták emiatt és Willis azért fogott bele a színészetbe, hogy legyőzze a dadogást. Most már elmondhatjuk, egészen jól sikerült neki.

Clint Eastwood

Clint Eastwood-ról kevesen tudják, hogy túlélője volt egy repülőgép-szerencsétlenségnek. A balesettel kapcsolatban nyilatkozott egy tévéműsorban, amikor felfedezték őt és a színészi pálya felé terelték. Bizony nagy hálával tartozunk ezeknek az embereknek, ugyanis rendkívül jó szemük ahhoz, hogy kiszúrják a színész rejtett tehetségét, amiről még ő maga sem tudott.

Rosario Dawson

Vannak olyan emberek, akiknek elég csak jókor jó helyen lenniük. Nos, Rosario is éppen ilyen. A színésznő egy manhattani ház lépcsőjén üldögélt, amikor kér forgatókönyvíró arra járt. Mivel éppen egy olyan karaktert kerestek filmjükhöz, mint Dawson, odamentek hozzá és szerződést ajánlottak neki, amit ő gondolkodás nélkül el is fogadott.

Harrison Ford

Ford ugyan már forgatásokon dolgozott, de korántsem színészként. Ácsként kereste kenyerét, amikor a Star Wars atyja, George Lucas felfedezte őt. A színész karrierje azonnal felfelé kezdett ívelni, a többit pedig már jól tudjuk.

Ashton Kutcher

Kutcher soha nem akart színész lenni, de a sors másként döntött. Éppen egy bárban lopta a napot, amikor egy idegen odament hozzá és azt javasolta neki, hogy vegyen részt egy modellversenyen. Nos, Ashton ezt a versenyt meg is nyerte, aminek köszönhetően felfedezték és rögtön ezután kisebb szerepekben láthattuk őt. Majd következtek a főszerepek, amik meghozták neki a világhírnevet.

Natalie Portman

Natalie karrierje nem felnőtt korában kezdődött. Tizenegy éves volt, amikor szüleivel éppen egy pizzériában üldögélt táncórája után, amikor egy modellügynökség embere odalépett hozzájuk és kérte, hogy a kislány álljon modellt reklámokhoz. Aztán fel is fedezték őt és beindult színészi karrierje is, amiben nagyon sokra vitte.

Nick Jonas

Nick pusztán csak hatéves volt, amikor elkísérte édesanyját a fodrászhoz. A kisfiú unalmában énekelni kezdett, egy nő pedig hallva csodálatos hangját, beajánlotta őt egy ügynökségen.

Chris Pratt

Pratt színészi karrierje előtt pincérként kereste kenyerét. Egy nap éppen egy ügynököt szolgált ki, aki új arcokat keresett, akiket aztán beajánlott különböző stúdióknak. Ma pedig már Chris az egyik legjobban fizetett hollywoodi színész.

Jason Statham

Statham kiváló sportoló volt, 1990-ben műugróként ismerte meg a nevét a világ. Karrierje kezdete előtt hamis ékszereket és parfümöket árult az utcán, amikor egy ügynök reklámszerepre kérte fel őt. A reklámok mellett modellkedett is, amíg Guy Ritchie fel nem fedezte őt és felkérte egy filmszerepre. Aztán sorra következtek a jobbnál jobb szerepek, ma pedig nincs olyan ember a Földön, aki ne ismerné Jason Statham nevét.

Steven Seagal

Steven Seagal ma már ikonikus akciófilmsztár, de nem volt ez mindig így. Színészi karrierje előtt aikidót oktatott és egy tanítványa ajánlotta be őt egy filmszerepre, amit aztán meg is kapott. Karrierje sokáig töretlen volt, napjainkban azonban csak régi filmjeiben látni őt.

Toni Braxton

Az énekesnő egy benzinkúton, tankolás közben énekelgetett, amikor egy zenei producer is éppen arra járt. Nem is hagyta elmenni Braxtont, azonnal odalépett hozzá és megkérdezte tőle, hogy nem szeretne-e énekesi karrierbe kezdeni. A válasz pedig nem kérdéses, hiszen egy világhírű énekesőről van szó.

Will Smith

Will Smith nem színészként, hanem zenészként képzelte el magát, ám a sors másként rendelkezett. Smith eltévedt egy parkolóban és útbaigazítást kért. Az ember, aki segítségére volt éppen a Warner Brothers igazgatója-helyettese volt. Innen pedig már egyenes út vezetett a színészethez.

Marilyn Monroe

Monroe, aki az ’50-es és ’60-as évek dívája lett, kezdetben gyári munkásként dolgozott. Egy nap egy újságíró készített riportot a gyárban és a fényképeket készítő fotós szúrta ki a gyönyörű nőt. Marilyn Monroe mind a mai napig a popkultúra legismertebb személyisége.

Ezek is érdekelhetnek