2022 augusztus 8 hétfő
KezdőlapTech & Tudomány14 milliárdos híresség, aki egy fillért sem hagy a gyermekeire

14 milliárdos híresség, aki egy fillért sem hagy a gyermekeire

-

Sokan irigylik a hírességeket a vagyonuk miatt. Egyesek hatalmas pénzeket halmoztak fel a pályafutásuk során. Van, aki a tehetségével és van, aki csak szimplán belecsöppent a celeb-világba. A legtöbbjüknek már akkora vagyona van, hogy az ükunokáinak sem kell egy másodpercet sem dolgozni. De vajon, hogyan állnak ehhez a gyerekek? Milyen lehet egy gazdag híresség gyerekének lenni? Apa és anya elég pénzt keres ahhoz, hogy vígan éljék az életüket. Sok esetben ez nem így van. Egyes hírességek úgy döntöttek, hogy egy fillért sem hagynak a gyermekeikre. Mindezt nyilván nyomós okkal tették.

Lássuk mik ezek?

Barron Hilton

Barron Hilton a híres Hilton szállodalánc tulajdonosa. Úgy döntött, hogy vagyonának 97%-át a Conrad Hilton jótékonysági szervezetnek ajánlja. Ezt a döntést részben a Paris család problémás viselkedése miatt hozta meg. Paris Hilton-nak már többször is meggyűlt a baja a hatóságokkal és mikor legutóbb ittas vezetés miatt kellett felelnie az apja úgy döntött, hogy nem kap az örökségből. Paris persze nincs kétségbe esve. A saját lábán is megél és jó pénzt keres. Minden esetre több mint 47 milliárd dollárt veszít, ami magyar Forintban szinte ki sem fejezhető összeg. 14 152 029 000 000 Forint, ha le akarjuk írni.

Bill Gates

Bill Gates és Warren Buffet megalapították a “The Giving Pledge” szervezetet. Ez egy megállapodás a milliárdosok között. Tagjainak a vagyonát jótékony célokra kell fordítani. Az alapítvány már több, mint 78 milliárd dollárra jogosult, ha a tagjai elhunytak. A Microsoft alapítója úgy gondolja, hogy ha a gyereke is vagyonos szeretne lenni, akkor bizony meg kell dolgoznia érte.

Michael Bloomberg

New York egykori polgármestere, aki azóta üzleti informatikai tanácsadó céget vezet. Bankigazgató és politikus. Vagyonát körülbelül 55 milliárd amerikai dollárra becsülik. Ő is aláírta azt az egyezményt, miszerint a vagyonát jótékonysági célokra használják fel a halála után. Állítása szerint a vagyonánál nagyobb értéket adhat a gyermekeinek. Ez pedig egy jobb világ.

Ted Turner

A CNN egykori alapítója. 1990-ben alapította meg a Turner Alapítványt, mely szerte a világon segít megoldani az ökológiai problémákat. Ezután megalapította az Egyesült Nemzetek Alapítványát is. 2010-ben ő is csatlakozott a “The Giving Pledge” szervezethez. A vagyona nagy része különböző alapítványoknál van. Gyermekei is megosztják nézeteit és nem bánkódnak, hogy nem rájuk hagyja a tetemes vagyonát.

Elton John

Mindenki ismeri a legendás zenészt. David Furnish-sal úgy döntöttek, hogy nem hagyják a pénzüket a fiaikra. A zenész és házastára 53 milliárd fontot fordít jótékonysági célokra. Állításuk szerint szeretnék a fiaikat tiszteletre, kemény munkára és a pénz értékére tanítani. “Nem szabad a gyerekeknek ezüst kanalat adni, mert ez tönkreteszi az életüket” – mondta a zenész.

Mark Zuckerberg

A Facebook alapítója és felesége is csatlakozott a “The Giving Pledge” szervezethez. Chan Zuckerberg az egészségügy, az oktatás fejlesztését tűzte ki céljául. Teljes pénzük 99%-a, ami körülbelül 63,5 milliárd dollár kerül az alapítványhoz.

Gene Simmons

A Kiss legendás basszusgitárosa 300 millió dollárt ad különböző alapítványoknak. Szerinte ezzel a döntéssel a gyermekei is megtanulják mennyit ér a pénz. Ettől függetlenül Nick és Sophie évente kapnak egy bizonyos összeget a megélhetésükre.

Ashton Kutcher és Mila Kunis

Szerintük a nagy vagyon megfosztaná a gyermekeiket a találékonyságtól egy saját vállalkozás létrehozása során. A híres színészpár a pénzét jótékonysági alapítványoknak ajánlja. Ettől függetlenül Ashton azt mondta, hogy ha a gyermekeinek lenne egy jó ötletük, akkor fektetne bele a vagyonából.

Sting

Önerőből érte el mindazt, ami most van neki. Nem akar beleavatkozni a gyermekei életébe. Érjék el saját erőből mindazt, amire képesek. Egy fillért sem hagy a gyerekeire.

Jackie Chan

Van törvényes és házasságon kívüli leszármazottja is. Egy fillért sem látnak apa pénzéből. Eleinte úgy gondolta, hogy vagyona felét ajánlja csak jótékony célokra, de 2012-ben meggondolta magát. Az összes pénzét felajánlja. Azt mondta, hogy a gyerekeinek annyira pénzre lesz szüksége, akkor majd megkeresik maguknak.

Pierre Omidyar

Az eBay alapítója. 18 milliárd dollárt szerzett. Szerinte ez több, mint amire a családjának valaha is szüksége lenne. Szerinte a pénznek a társadalom javát kell szolgálnia. Minden vagyonát elajándékozza.

George Lucas

A Csillagok Háborúja megalkotása óta nincsenek pénzügyi problémái, de úgy döntött, hogy nem kapják meg a gyermekei a vagyonát. Aláírta a “The Giving Pledge” megállapodást ő is. Teljes vagyonát a társadalom javára szánja.

Gordon Ramsay

Ő és felesége azzal a gondolattal nevelik a gyerekeiket, hogy az ember életében nem a pénz a legfontosabb, és nem szabad az egész életünket annak a megszerzésére szentelni. A híresség gyermekei csak turistaosztályon utazhatnak a repülőkön. Mindent megtesznek azért, hogy megóvják a gyermekeiket a nagy vagyon miatti káros hatásoktól. Örökség sem marad.

Andrew Carnagie

Ő volt annak a gondolatnak a kiötlője, hogy a vagyonos szülők megfosszák a gyermekeiket a gigantikus örökségtől. Írt egy gazdasági evangéliumot 1889-ben, melyben megfogalmazta, hogy gazdagként meghalni becsületsértés egy ember életében. Halála után nem lesz rá szüksége.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

Ezek is érdekelhetnek