2022 július 1 péntek
KezdőlapCeleb14 színész, aki egy szerep kedvéért drasztikus lépésekre szánta el magát

14 színész, aki egy szerep kedvéért drasztikus lépésekre szánta el magát

-

Hollywood csillagai szinte bármilyen karakter megformálására alkalmasak, nem véletlenül örvendenek ekkora népszerűségnek. Egy-egy szerep kedvéért viszont, olyan drasztikus változásokon kell átmenniük, ami számukra is rendkívül megterhelő. Mindez pedig, ugyanúgy hozzátartozik munkájukhoz, mint a színpadi csókok, veszélyes körülmények és izzasztó helyzetek. A lenyűgöző hatás érdekében pedig, testüknek is pontosan olyannak kell lennie, amilyet a karakter megkíván.

Legyen szó arról, hogy le kell fogyniuk vagy éppen fel kell szedniük jó pár kilót, esetleg rövid időn belül izmokat kell varázsolni nem éppen kigyúrt testükre. Az ehhez hasonló változások egy átlagember életében teljesen biztosan betegségekhez vezetne, de a színészek esetében más a helyzet. Drasztikus átalakulásukat személyi edzők, dietetikusok figyelik és ellenőrzik, így a megformált karakter tulajdonságai minden probléma nélkül formálódnak meg, méghozzá rendkívül rövid időn belül.

Cikkünkben olyan világsztárok mutatunk, akik szélsőséges szerepeik miatt annyira megváltoztak, hogy szinte már felismerhetetlenek. Ezzel viszont, olyan hatást értek el rajongóik körében, ami örökre megmarad emlékezetükben.

Robert Pattinson, mint Connie Nikas (Good Time)

A színész Connie Nikast alakítja, akinek öccse egy bankrablás miatt börtönbe kerül. Rob az alvilági kapcsolatait használja ki annak érdekében, hogy kiszabadítsa testvérét a rácsok mögül.

Annak érdekében, hogy élethűen alakítsa szerepét, Pattinson Harlemben élt egy alagsori lakásban. Lepedőjét soha nem cserélte, nem vitte ki a szemetet és két teljes hónapig aludt Connie ruhájában. Csak tonhalat evett, hogy könnyen lefogyjon, így a lakást átjárta a hal szaga.

Anne Hathaway, mint Fantine (Nyomorultak)

A színésznő szinte megszállottja volt a szerepnek. Rengeteget fogyott, ugyanis naponta csupán két szelet zablisztből készült kétszersültet evett. A fogyás mellett pedig, meg kellett szabadulnia gyönyörű hajától is. A szerepért Golden Globe-díjra jelölték, valamint az Oscar-díjat is bezsebelte érte.

Chris Pratt, mint Űrlord (A galaxis őrzői)

Pratt súlyfelesleggel küzdött, mielőtt szerepet kapott A galaxis őrzői című filmben. A karakter kedvéért viszont meg kellett szabadulnia felesleges kilóitól és ki kellett gyúrnia magát. A felkészülés időszakában szakemberekkel dolgozott, így hat hónap alatt teljesen alkalmassá vált a szerep megformálásra.

Tom Hardy, mint Al Capone (Fonzo)

A színésznek Al Capone, a híres maffiózó karakterét kellett magára öltenie, amihez nem kis átalakuláson kellett keresztül mennie. Mindenre elszánt volt, így a feladatot rövid időn belül teljesítette. Egy biztos, nem ismernénk meg őt, ha nem tudnánk, hogy övé a szerep.

Renée Zellweger, mint Judy Garland (Judy)

A Briget Jones sztárja 2019-ben alakította Judy Garlandot a Judy című filmben. Szőke frizuráját barnára cserélte, kék szemeit pedig, barna kontaktlencsével változtatták meg. Az átalakulás nem túl drasztikus, ennek ellenére nem ismernénk meg a színésznőt ebben a szerepben.

Halle Berry, mint Vivian (Dzsungelláz)

A színésznő első filmje a Dzsugelláz volt. Szerepe iránt annyira elkötelezett volt, hogy két hétig nem fürdött annak érdekében, hogy valósághű Vivian legyen.

Jamie Foxx, mint Ray Charles (Ray)

A színész mindennap edzett és szerepe miatt leragasztották a szemét, hogy valósághűen testesítse meg a vak főszereplőt. Emellett a Braille Intézetbe is ellátogatott és zongorázni is tanult. Alakításáért díjat is nyert.

Charlize Theron, mint Aileen Wuornos (A rém)

A rém című film 2003-ban készült, amiben Theron Aileen Wuornos, sorozatgyilkost alakította. A szerep kedvéért tizenöt kilót hízott. Ennek köszönhetően pedig, a gyönyörű színésznő szinte felismerhetetlen lett.

Tom Hanks, mint Fred Rogers (Egy kivételes barát)

Tom Hanks, mint tudjuk megfertőződött a koronavírussal, de azóta már szerencsésen felgyógyult a kórból. Egy kivételes barát című filmben olyan, mint egy kaméleon, átalakulása után rá sem lehet ismerni.

Gary Oldman, mint Winston Churchill (A legsötétebb óra)

Winston Churchill, Nagy-Britannia miniszterelnöke hatalmas próbatétel elé kerül. A film nagy kérdése harc vagy békekötés? Churchill szembesült a legsötétebb órájával, a történelmet pedig igyekezett megváltoztatni. Gary Oldman az angol miniszterelnök szerepében egyszerre zseniális és számunkra felismerhetetlen volt.

Hilary Swank, mint Brandon Teena (A fiúk nem sírnak)

Hilary levágatta haját, fogyott és megtanult úgy viselkedni, mint egy férfi. A színésznő alakítását Oscar-díjjal jutalmazták a legjobb női főszereplő kategóriában.

50 cent, mint Delon (A dolgok szétesnek)

A rapper rengeteget fogyott a szerep kedvéért. Léböjt diétán volt, valamint napi három órát töltött a futópadon. A közönség számára teljesen felismerhetetlen volt.

Demi Moore, mint G.I. Jane (G.I. Jane)

A színésznő teljesen leborotválta fejét, valamint egy intenzív hadi tengerészeti kiképzésen is részt vett. Jordan O’Neil szerepére felkészült és tökéletesen alakította a kemény katonát.

Jared Leto, mint Ron (Mielőtt meghaltam)

A film 2013-ban került a mozikba, amiben Jared abszolút felismerhetetlen, A színész közel harminc kilót adott le a szerep kedvéért, amit zseniálisan alakított.

Ezek is érdekelhetnek