2022 augusztus 8 hétfő
KezdőlapDivat15 egyszerű kiegészítő, amit hírességek tettek ikonikussá

15 egyszerű kiegészítő, amit hírességek tettek ikonikussá

-

Egyes kreációk kultikus értékét az emelte a csúcsokba, hogy olyan híres közéleti szereplők tették őket igazán népszerűvé, akiknek neve még évtizedek múltán is, a mai napig is ismerős mindenki számára. A divattörténelem rengeteg olyan darabot őriz , amelyet híres viselője tette közismertté és közkedveltté. Ezek közül hoztunk el nektek néhányat.

  1. Brigitte Bardot – Piros hajdísz

Brigitte Bardot a 60-as évek legnagyobb szépségideálja volt, stílusa a mai napig sokak számára a követendő példa. Megjelenésének egyik ikonikus része volt magasra tupírozott, és lazán leomló haja, illetve a frizurájába tűzött hajdísz. A jellegzetes hajdísz elsőként a ‘ Viva Maria!’ című mozijában viselte. A megjelenése olyan nagy visszhangot keltek , hogy Bardot később a magánéletében is elkezdte viselni a hajdíszt. Stylistok azonban úgy vélik , hogy a színésznő részéről ez nem azt a célt szolgálta , hogy még nőiesebbnek tűnjön, inkább egy fricska volt a akkoriban elvárt női kép ellen.

2. Frida Kahlo – Virágkorona

Frida Kahlo mexikói származású festőművész és közéleti szereplő, egyedülálló és és összetéveszthetetlen művészetének köszönhetően vált a 20. századi Mexikó életének egyik legemblematikusabb alakjává és stílusikonjává. Megjelenésének jellegzetessége tette őt igazán kiemelkedővé , stílusának alapkövét a tehuana népviselet jelentette , melyet tudatosan választott.Hosszú, bő szoknyákat hordott, erős, intenzív, tradicionális , egyszínű vagy erőteljesen mintás tehuana színekben. A felsőrészek többnyire bő, fodros, gazdagon díszített blúzok voltak.Frizuráját szintén a mexikói népi hagyományoknak megfelelően fonatokba rendezve hordta, és hatalmas élénk színű virágokkal, feltűnő kendőkkel és szalagokkal díszítette.Kiegészítői hangsúlyos nyakláncok és fülbevalók voltak , amelyek kiemelték arcát. További említésre méltó jellegzetes vonása volt az összenőtt szemöldök , ami hatására többször visszatért mint trend , illetve az élénk színű és erős rúzsok viselete.

3. Marilyn Monroe – Világosra festett haj

Marilyn Monroe neve azt , hiszem sokak számára ismerősen cseng, az amerikai színésznő, fotómodell és énekesnő az 1950-es évek egyik legismertebb szexszimbóluma volt. Sikerének titkát sokan próbálták megfejteni kevés sikerrel , de egy biztos Marilyn Monroe ízig-vérig nő volt, elképesztően szexis és vibráló kisugárzással és személyiséggel.A színésznő megjelenését tekintve védjegyeivé váltak a feszülős, olykor sokat mutató, szőkeségét kiemelő fehér ruhái, monumentális szőrme bundái az élénkpiros rúzsa és tűsarkú cipői.

4. Catherine Deneuve – Cipő fém csat díszítéssel

A francia származású színésznő A Nap szép című romantikus filmdrámában viselt megjelenése hamar belopta ,magát a néző közönség szívébe. Roger Vivier által tervezett jellegzetes fém csattal díszített cipője rendkívül nagy népszerűségre tett szert. A színésznő a mai napig együttműködik a tervezővel.

5. Grace Kelly – Hajpánt

Grace Kelly Oscar-díjas amerikai színésznő, később III. Rainer monacói uralkodó herceg felesége, az uralkodói család tagja, és a jelenleg uralkodó király édesanyja. Stílusa időtálló könnyed, nőies és elegáns . Öltözékeivel és kedvenc frizuráival nagy hatást gyakorolt a divatra. Frizuráját lágy hullámos fürtökben hordta melyet egy ízléses és elegáns hajpánttal díszítette fel. Várandóssága elején Kelly szinte soha nem vált el egy fekete Hermes-táskától , mellyel kerekedő pocakját próbálta elrejteni a kíváncsi szemek elől. Később ezt a modellt a hercegnőről nevezték el.

6. Michael Jackson – Fehér kesztyű

Michael Joseph Jackson tizenháromszoros Grammy-díjas amerikai énekes, zeneszerző, táncos, filantróp és üzletember.Szinte minden ruha darab vagy kiegészítő, amit a pop királya viselt, ikonikussá vált. A jellegzetességévé vált fehér kesztyűt 1983-ban viselte először, híresztelések szerint ezzel szerette volna elfedni a kezén megjelenő vitiligót. Híres kesztyűje közel 26 millió forint értékben került végül elárverezésre.

7. Iris Apfel – Óriási Szemüveg

Amerikai üzlet asszony és dizájner és stílusikon. Ez a hihetetlen 99 éves nő nem annyira a belsőépítészet terén elért eredményeivel, mint inkább megdöbbentő képével vált híressé. Elmondása szerint gyermekkora óta kereste a feltűnőbbnél feltűnőbb kereteket, melyek végül meghozták számára a hírnevet, ahogy ő is megszerettette a őket a közönséggel , hisz a mai napig keresettek az ő nevével fémjelzett darabok.

8. Jane Birkin

Jane Birkin brit származású, az 1960-as évek vége óta Franciaországban élő színésznő, énekesnő. Az 1980-as években rukkolt elő a Hermes divatház egy a színésznő nevével ellátott darabbal , melyet maga Birkin tervezett, ugyanis a saját maga által megálmodott táska előtt elmondása szerint nem talált számára megfelelő darabot a piacon ezért mindenhová egy fonott kosárral járt, amelyekhez hasonlóban a halat szállították.

9. Lady Gaga – Hatalmas platform talpú cipő

A kétszeres Golden Globe- és tizenegyszeres Grammy-díjas , eredetileg olasz származású amerikai énekesnő, dalszerző, és színésznő , zenei tehetségén kívül , leginkább feltűnő öltözködéséről és meghökkentő előadásmódjáról vált híressé. Az énekesnő elsőként a ” Bad Romance” című dalának videóklippjében viselte az Alexander McQueen tervező által megálmodott órási magasítással rendelkezőcipőt, mely tökéletesen megfelelt a Lady Gaga extravagáns stílusának, és amely később ismertetőjegyévé vált.

10. Karl Lagerfeld – Ujjatlan kesztyű

A nemrégiben elhunyt világhírű német divattervező stílusjegyeivé váltak az összetéveszthetetlen sötét napszemüvegek és az ujjatlan kesztyűk. Egyes elképzelések szerint a tervező azért viselte ezeket a kiegészítőket, hogy ujjai hosszabbnak és kecsesebbnek tűnjenek , mások szerint azonban Karl gyermekkorában édesanyja tett megjegyzést a kezeire , ezért rejtette el őket a világ elől.

11. Elton John – Feltűnő szemüvegek

Sir Elton Hercules John hatszoros Grammy-díjas és kétszeres Oscar-díjas brit zeneszerző, zenész és énekes, lovag. Az énekes elmondása szerint több 250 ezer szemüvegből álló kollekcióval rendelkezik, melynek egyik kulcsfontosságú darabja az a szív alakú keret , amely saját stílusjegyévé vált.

12. Kurt Cobain – Gyapjú kardigán

Kurt Cobain amerikai származású zenész, a Nirvana rockegyüttes énekese, szövegírója és gitárosa volt. Megjelenésének és öltözékének sosem tulajdonított túl nagy jelentőséget, többnyire feliratos pólókat és bő farmereket viselt, azonban az MTV Unplugged című műsorában viselt zöld kardigánja olyannyira legendássá vált, hogy később több mint 100 millióért kelt el egy aukción, amivel ez lett a legdrágább pulóver, amelyet valaha aukción értékesítettek.

13. John Lennon – Kerek szemüveg

John Ono Lennon MBE, a 20. század egyik legnagyobb befolyású énekese, zeneszerzője és a világhírű Beatles gitárosa. Az énekes már gyermekkora óta szenvedett a rövidlátástól.A zenésznek 31 évesen már -8,25 és -7,5 dioptriás lencsékre volt szüksége, szemüveg nélkül pedig gyakorlatilag nem látta is a gitárt. Néhány év kísérletezése után találta meg a számára legideálisabb arany keretes kerek lencsét , mely ikonikussá tette a megjelenését.

14. Carrie Bradshaw – Manolo Blahnik cipő

A színésznő a Szex és New York sorozatában rengeteg olyan ikonikussá vált darabot adott , amelyek szinte minden nő számára ismertek és persze hőn áhítottak .

Mégis a legjelentősebb ezek közül az az ezüst csattal díszített égszín kék színű Manolo Blanik cipő, amellyel sorozat főshőse megkérte Carrie Bradshaw kezét a mozifilmben. Ezek a cipők sokáig ikonikussá váltak. Rengeteg hollywoodi sztár de még a brit királyi család tagjai is imádták őket.

+

A fazon korábban már Diana hercegnő is viselte híres fekete Manolo Blahnik ruháját egy hasonló magassarkúval egészítette ki, Meghan Markle pedig egy bézs modellt választott újszülött fiával való első fotózásra.

Ezek is érdekelhetnek