2022 július 5 kedd
KezdőlapÉrdekességek15 misztikus hely a Földön, aminek létezéséről talán nem is tudtál

15 misztikus hely a Földön, aminek létezéséről talán nem is tudtál

-

Annyi, de annyi hely van a világon, amihez személyesen sajnos nem lehet szerencsénk, hiszen egy élet is kevés lenne, hogy körbeutazzuk és mindent lássunk. Napjainkban viszont már van egy hatalmas előnyünk, amit internetnek hívunk. A világhálón való szörfölés által pedig olyan csodálatos helyekre juthatunk el, amikkel még a legmerészebb álmainkban sem találkoztunk.

Cikkünkben ezekből a misztikus helyekből hoztunk el neked néhányat, hogy ebben a rendkívüli és szörnyű vírushelyzetben is elutazhass egy kicsit, ha máshogy nem, akkor legalább képzeletben.

Nyugat-Ausztrália – Hillier-tó

Ez a szokatlan jelenség Ausztráliában található. A Middle-szigeten lévő hatszáz méter hosszú tavat hófehér kikristályosodott só-perem és eukaliptusz fák veszik körül.

A világ legszűkebb utcája

A Németországban található Spreuerhofstraße a világ legszűkebb utcája, szélessége ugyanis 31 és 50 centiméter között van. Az utca még 1727-ben készült és a klausztrofóbiások jobban teszik, ha messziről elkerülik.

A legvékonyabb (haragból épült) ház

Boston városában, 1870 körül két fiú testvér édesapjuktól örökölt egy földet. Az egyik testvér a polgárháborúba ment harcolni, a másik pedig úgy határozott, hogy egy hatalmas házat épül a telekre, így mindössze egy szelet helyet hagyva testvérének, akiről azt gondolta, nem tér majd haza a háborúból. Végül nem így lett, a testvér hazatért, bosszúból pedig egy vékony házat épített a megmaradt területre, ezáltal pedig blokkolta a testvére házára eső kilátást és napfényt.

Még az űrből is látható, hatalmas rózsaszín nyúl.

Az olaszországi Piedmont régió egyik dombján található a 61 méter hosszú és 6 méter magas rózsaszín nyúl. A bécsi művészeti csoport készítette és állította fel még 2005-ben. Az eredeti tervek szerint 2025-ig ott is maradt volna, de 2016-ra teljesen megrongálták a turisták, akiknek kedvenc elfoglaltsága volt megmászni az alkotást.

A föld, ami nem kellett senkinek.

Ennek a tulajdonos nélküli sivatagi résznek a problémája nem máshoz, mint egy régi térképhez köthető. A félreértés abból adódott, hogy Egyiptom az 1899-ben elfogadott határokat vette figyelembe, míg ezzel szemben Szudán azt, amit 1902-ben adtak ki. Mivel a két térkép kiadása között három év különbség van, Bi’r Tawīl-t egyik állam sem tarja a magáénak.

Melltartó-kerítés

Ez a nem mindennapi látvány Új-Zélandon található. A ’90-es években körülbelül száz darab melltartót akasztottak a kerítésre, de az évek alatt annyival nőtt a melltartók száma, hogy elterelte az utasok figyelmét, ez pedig sok balesettel járt. Így 2006-ban az összeset eltávolították.

Egy irodaház, amin bizony egy autópálya halad át.

Oszakában található ez a szokatlan jelenség. A 16 emeletes Gate-toronyház hatodik és hetedik emelete között a város autópályája fut keresztül. Az út saját lábakon áll, nem csatlakozik magához az épülethez. A vibráció ugyan minimális, a forgalom okozta zajt azonban nem lehet kiszűrni.

Belgium és Hollandia határa

Belgiumot és Hollandiát köti össze Baarle-Hertog települése. Mivel senki nem volt hajlandó lemondani róla, így a határvonalat éttermeken, házakon és üzleteken keresztül húzták meg.

A világ legmeredekebb utcája

Az új-zélandi Dunedin településen található a Baldwin Street, ami hivatalosan is a világ legmeredekebb utcája. Ezt a címet a Guiness Rekordok könyve is megerősítette, amikor a Baldwin Street bekerült.

Egy város, ahol az emberek a föld alatt élnek.

Dél-Ausztráliában található Coober Pedy egy régi bányaváros. A föld felszínén túl magas a hőmérséklet, ennek következtében a lakosok úgy határoztak, hogy inkább a föld alá költöznek. A barlang-lakások mellett barlang-templomok és barlang-üzletek is találhatók a városkában.

A világ legbonyolultabb körforgalma

Az angliai Swindon városban található a “mágikus körforgalom”, ami öt mini-körforgalomból tevődik össze. Külső szemlélőként rendkívül kaotikusnak tűnik ez a fajta közlekedés, a helyiekn ek azonban nem okoz problémát, sőt, a balesetek számában sem mutat kiugró statisztikát.

Az Egyesült Királyság leghosszabb nevű települése

Wales központjában található Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch városka, ami Európa leghosszabb egy szóból álló településneve. A világon azonban létezik még egy településnév, ami még ennél is hosszabb. A név még az 1860-as évekből származik és mindössze egy tréfának köszönhető.

A sziget, amin nem lakik senki, de ennek ellenére is van rajta egy ház.

Izland déli részén található Elliðaey-sziget. A legenda szerint egy környékbeli vadász építette a házat, aki utálta az embereket. A férfi napjainkban nem él, így a ház halála óta üresen áll.

Chand Baori-kút

A Chand Baori-kút az indiai Abhaneri faluban helyezkedik el Dzsaipur közelében Rádzsasztán államban. Körülbelül a 8. és a 9. század fordulóján épült egy 13 emelet mély, 3500 lépcsőfokból álló kút, ami akkoriban megoldotta a vízellátást a szárazság idején.

A ház, amin metró megy keresztül.

A kínai Csungking város metróvonala egy 19 emeletes panelháznak a felső szintjein megy keresztül. Gondolhatnánk, hogy a lakók megőrülnek a zajtól, ám a speciális kialakításnak köszönhetően a metró által keltett zaj csak akkora, mint egy mosógépé.

Ezek is érdekelhetnek