2022 július 1 péntek
KezdőlapÉrdekességek15 trükk tapasztalt utazóktól, amit a legtöbb légitársaság nem oszt meg az...

15 trükk tapasztalt utazóktól, amit a legtöbb légitársaság nem oszt meg az utasokkal

-

Vannak emberek, akik rendszeresen használják a légiközlekedést, mert ezt tartják a leggyorsabbnak. Bizony nem olyan egyszerű minden kritériumnak és szabálynak megfelelni, ahogy az sem mindegy, hogy milyen ruhába mész illetve milyen kiegészítőt hordasz. A tapasztalt utazók már kitapasztalták, mit szabad és nem szabad tenniük egy reptéren/gépen, ám a légitársaságok alkalmazottai nem igazán sietnek, hogy ezeket megosszák a még kezdő utasokkal. A mostani cikkünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy bemutassunk nektek néhány trükköt, ami hozzájárul a kellemes és zökkenőmentes reptéri ellenőrzéshez és utazáshoz.

1, A beparfümözött papírtörlők egy bizonyos ideig frissen tartják a ruhákat

Ez egy nagyon egyszerű kis trükk. A hagyományos papírtörlőt permetezd le parfümmel és tedd két ruha közé. Ezután szépen hajtogasd össze, így biztosítod, hogy sokáig friss és finom illatú legyen.

Ha meg akarod akadályozni, hogy gyűröttek legyenek a ruhák, akkor a papírtörlőt érdemes sütőpapírra cserélni.

2, A vákuumzsákok segítenek helyet megtakarítani

Ha a szépen összetűrt holmikat beteszed egy vákuumzsákba, akkor nagyon sok helyet tudsz megtakarítani. Ez a csomagolási módszer elősegíti, hogy a dolgaidat kategória szerint pakold. Ami pedig a legfontosabb, hogy megvédi a ruhákat a piszoktól, szennyeződéstől.

3, Az izmokra nehezedő további terhelés enyhíti a jetlag-et

Ha az indulás előestéjén néhány kilométert futsz, vagy plusz órát szentelsz a fitnesznek, akkor a felszállás utáni órákban könnyebben és gyorsabban el tudsz aludni. Ez segít a testnek, hogy gyorsan hozzászokjon a másik időzónához.

4, Egy hagyományos gyertya megvédi a bőröndöt és a cipőt a folyékony dolgoktól, hótól és esőtől

A viasz vékony réteget képez a bőrönd felületén, amely visszatartja a folyadékot. Ehhez egyszerűen be kell dörzsölni a táska vagy cipő száraz felületét és kész is a varázslat.

5, Hasznos a kedvenc termékek zacskós kiszerelését a pénztárcában tárolni

Ezek a papírba csomagolt termékek nélkülözhetetlenek a rövid utazások során, hiszen nem foglalnak sok helyet, mégis ki tudnak húzni a csávából, ha kell. Például, ha nincs nálad szappan, vagy kézkrém, akkor ezt csak előkapod a táskádból és kész.

6, Egy bőrönd helyére egy egyszerű póló kerül

Ha meg akarod akadályozni, hogy illetéktelenek a bőröndödbe nyúljanak és meg akarod védeni a piszoktól, akkor húzz rá egy régi pólót. Természetesen úgy tedd rá, hogy a nyakánál ki tudd húzni a bőrönd fogantyúját. A legtöbb tolvaj, nem igazán szeret sokat bíbelődni egy táskával, ezért nagy valószínűséggel nem fog a tiedben matatni, mert túl macerásnak tartja.

7, Az akkumulátor gyorsabban töltődik és hosszabb ideig bírja a strapát, ha hűtőszekrényben tartod

Ez a trükk akkor használható, ha nagyon meleg klímájú országba mész. Ehhez nem kell mást tenni, mint egy vízálló simítózáras tasakba beletenni a telefont és a hűtő polcára tenni. Hagyd bent néhány órán át majd vedd ki és töltsd fel.

8, A túl elegáns megjelenés az oka annak, hogy egy teljes test ellenőrzésre küldik az embereket

A modern szkennerek átlátnak az embereken, de még mindig nem képesek megkülönböztetni a divatos ékszereket a veszélyes tárgyaktól. Ha nem akarod, hogy megmotozzanak, vagy a biztonsági személyzet levetkőztessen, akkor jobb, ha az összes kiegészítőt, övet, ékszert a táskádba teszel mielőtt átvizsgálnak.

9, A légitársaság akkor is átültethet, ha arra az adott helyre váltottad meg a jegyed

Ha fizettél azért a helyért, hol ülsz, de a légiutas-kísérő úgy dönt, hogy átültet nincs értelme vitatkozni vele. Amit megtehetsz, hogy egy írásbeli nyilatkozatot küldesz, amiben visszatérítést kérsz.

Fontos tudni, hogy a turistaosztály 1. sorában a szülők és csecsemők, az ablak melletti ülések pedig az állatoknak vannak kitalálva. A vészkijáratnál nem szabad gyermekeknek, terhes nőknek, idős embereknek és olyan személyeknek ülni, akik bármilyen egészségügyi problémával rendelkeznek. Vedd figyelembe ezt az online regisztráció során, hogy elkerüld a problémákat.

10, Néhány maszk kiválóan alkalmas repülőgépre

A repülőgép levegője piszkos és száraz, ezért a 3 óránál hosszabb ideig tartó repülőút során jobb , ha orvosi maszkot viselsz. Különösen az influenza szezonban.

A gélmaszk szintén hasznos: ha lehűtöd hideg víz alatt, akkor enyhítheted vele a fejfájást. A hidratáló szövetmaszkot nem igazán jók repülés közben, azt érdemes inkább az utazás után használni.

11, Az öv segít a lábak ellazításában és jótékonyan hat a gerincre repülés közben.

Egy kis függőágyat készíthetsz az étkezőasztal alá, ami alátámasztja a lábaidat. Ez segít megszüntetni a gerinc és a nyak terhelését, illetve gyorsabban tudsz majd elaludni.

12, A fedélzeten található legtöbb étel és ital egészségtelen.

A repülőgépben levő nyomáskülönbség miatt az erek kitágulnak, és az emésztési folyamat lelassul. Egy egészséges ember számára sem célszerű szeszes italt vagy szénsavas üdítőket inni a fedélzeten.

Ha éhes vagy, akkor próbálj olyan ételeket választani, amik könnyen emészthetők például, sós keksz, szárított gyümölcs, alacsony zsírtartalmú túró.

Ajánlott mellőzni a gombák, a gabonafélék, a hüvelyesek és a sajtok fogyasztását a fedélzeten. Az viszont megengedett, hogy hagyományos salátát fogyassz, amit kávézóban, vagy reptéri büfében vásároltál.

13, Egy felfújható matrac segítségével a szokásos szék kisággyá alakítható

Vannak olyan speciális felfújható lábon álló matracok, amik stabilabb alátámasztást biztosítanak. Ha a gyermek ágyon szeretne aludni, akkor ezeket hozzá lehet kötni úgy az üléshez, hogy kiságy legyen. Így a gyermek könnyebben el tud aludni.

14, Egy elektrolitos ital véd a kiszáradástól a fedélzeten, a kefir pedig repülés után helyreállítja a bélrendszert

A kiszáradás megelőzése érdekében érdemes repülés közben elektrolitos italt fogyasztani, melyek pezsgőtabletta által is elkészíthetők. A kefir vagy más erjesztett tejtermék pedig enyhíti a kellemetlenségeket a belekben.

15, A járat időtartama és a jegy ára nem a távolságtól, hanem a légitársaság útvonalától függ

A végleges jegyválasztás előtt nézd meg a repülési útvonalakat. Az országok közötti repülés költségei eltérőek lehetnek, és egyes légitársaságoknak tilos bizonyos államok légterében tartózkodni. Mindez befolyásolja a jegy végleges költségét.

Például, amikor Moszkvából Szófiába repülsz, az egyik légitársaság közvetlen útvonalon repülhet, és a jegy ára egy darab poggyászt is tartalmaz. Egy másik légitársaság viszont nem igazán repülhet be a zónába ennek eredményeként pedig a járatára szóló jegy többe kerül, és a poggyászáért külön kell fizetni.

Téged milyen trükkök és tippek segítenek az utazás során?

Ezek is érdekelhetnek