2022 augusztus 15 hétfő
KezdőlapÉrdekességek16 érdekes tény, ami első hallásra abszurdnak tűnhet, pedig igaz

16 érdekes tény, ami első hallásra abszurdnak tűnhet, pedig igaz

-

A világ tele van csodákkal és csodálatos tényekkel, amik napi szinten lepik meg az emberiséget. Mivel minden egyes nap újabbnál-újabb érdekességek ütik fel a fejüket, ezért nem lehet velük lépést tartani, hanem az internetet böngészve lehet rájuk lelni. Gondoltad volna, hogy egy szerszerű bárányfelhőben 800 liter víz van, vagy, hogy a skótoknak a nemzeti állata az egyszarvú? Nem? Nem baj, ne csüggedj, van még jó pár adat és információ, amiről még mi sem tudunk, de ég bennünk a tudásvágy, ezért hoztuk el ezt a cikket neked, hogy te is lásd mi mindent nem tudsz még a világról.

1, Skócia nemzeti állata az egyszarvú.

2, Az grönlandi cápa átlag élettartama 272 év is lehet, de néhányuk akár 500 évig is elélhet.

3, Kiderült, hogy a jávorszarvasok kiváló úszók és 10 km / h-s sebességgel képesek haladni a vízben.

4, A méz soha, de tényleg soha nem romlik meg és nem jár le a szavatossága. Kiváló kémiai összetételével megakadályozza az organizmusok elszaporodását benne. Ennek tükrében nem számít, hány éves, mert nagy valószínűséggel még mindig ehető.

5, A Naprendszerben található bármelyik bolygó elférne a Föld és a Hold között, ugyanis a kettő közti távolság 384 000 km.

6, A földön sokkal több fa található, mint amennyi csillag van az égbolton. A NASA becslése szerint 100 és 400 milliárd csillag lehet a Tejút rendszerben. A földön viszont több, mint 3 billió fa van.

7, A gepárdok nem tudnak üvölteni ezért olyan hangot adnak ki mint a macskák és a madarak.

8, Az öngyújtót előbb találták fel, mint a gyufát. Előbbit 1823-ban készítette el Johann Wolfgang Döbereiner német kémikus. Utóbbit pedig csak a 19. század elején találták fel.

9, Az emberek térdkalács nélkül születnek meg, melyek az első három évben fejlődnek ki.

10, Egy 200 méter hosszú X 200 méter széles bárányfelhőben 800 kilónyi víz van.

11, A kesudiók valójában a kesualma alján érnek, melyet együtt szüretelnek le. Ha csak a diókra van szükségük, akkor megvárják míg leesik róla és a földről szedik össze.

11, Ha hiszed, ha nem a pingvineknek van térde. Bizony még úgy is, hogy az egyáltalán nem látszik.

12, Az üveggolyók magasabbra tudnak pattanni, mint az ugyanolyan nagyságú gumilabdák.

13, Az orrszarvútülök keratinból áll, csakúgy, mint az emberek körme.

14, Franciaországban az utolsó giljotin általi kivégzés 1977-ben volt, amikor az első “Csillagok háborúja: Új remény” című filmet leadták a moziban.

15, A földimogyoró nem diófélék családjába tartozik, hanem a hüvelyesekébe. Szóval a bab és a lencse a valódi testvérei.

16, A mini sárgarépák voltaképpen normál méretű sárgarépák, csak el vannak vágva.

Te tudtad ezeket?

Ezek is érdekelhetnek