2022 december 8 csütörtök
KezdőlapEmberek16 érdekes trükk a mindennapokból, amiket valószínűleg te sem ismertél

16 érdekes trükk a mindennapokból, amiket valószínűleg te sem ismertél

-

Hiába gondoljuk azt, hogy már mindent tudunk a világról, rengeteg új dolgot tartogat még számunkra. A háztartásunk vezetését nagyon megkönnyíthetik bizonyos trükkök. Talán tök egyértelműnek tűnnek így utólag, mégis sosem jutott még eszünkbe alkalmazni. Pedig valójában, nagyon megkönnyíthetik a mindennapi életünket ezek a tippek.

Bizonyos eszközökről, amiket lehet minden nap látunk vagy a kezünkben tarunk, fogalmunk sem volt, hogy még erre is alkalmasak. Sokszor csak egy kis fantáziára van szükségünk, a tökéletes megoldáshoz. Arról nem is beszélve, hogy ezekkel a trükkökkel, sok pénzt megspórolhatunk. A legtöbb említett tárgy, szinte biztos, hogy a te háztartásodban is megtalálható. Nem kell megijedni, nem kell barkácsmesternek lenni!

  1. Veled is előfordult már, hogy költözéskor borzasztó nehéz volt a ruhákat ki-be hajtogatni, pakolgatni? Amikor egyik lakásból a másikba költözöl át, ez egy nagyon jó kis trükk lehet számodra. Végy pár üres vállfát, összefogod és arra akasztod a többi ruhát. Így nem kell feleslegesen leszedned őket, majd visszatenni.

2. Manapság már teljesen elfogadott, hogy nem állunk órákat a konyhában minden nap. Időnként rendelünk, vagy megállunk a plázában ebédelni. A kínai gyorséttermi dobozok roppant praktikusak, osztrigavödörnek is nevezik. Ezeket könnyedén szét lehet nyitni, és tányérként funkcionál. Ezután újra össze is tudjuk hajtani, hogy elvigyük magunkkal a maradékot. Valóban nagyon hasznosak ezek a dobozok, főleg ha nem a kedvenc időtöltésed a mosogatás.

3. Ha még nem vagyunk annyira gyakorlott háziasszonyok vagy vacsora parti adók, előfordulhatott, hogy elnéztük az adagokat. Például egy spagettis vacsora során, nem lesz elegendő a kifőzött tészta. Azért, hogy ne kerülj ilyen helyzetbe, használj ilyen kanalat. A kanál közepén levő lyuk, pontosan akkora, amekkora egy adaghoz szükséges. Így sosem lőhetsz mellé!

4. Egy forró nyári napon az esik a legjobban, ha benyúlhatunk a hűtőbe és elkortyolhatunk egy hideg üdítőt. Gondoltál már arra, hogy az a lyuk mire való? Hát pontosan erre! A szívószál tökéletesen beleillik!

5. Egy nagyon jó ötlet a főzéshez. Biztosan mindig megtalálod, hogy hova is raktad le és tisztán tudod tartani. Fa vagy fém nyelű edénynél is alkalmazhatod.

6. Ha esetleg dugulás történik a lakásodban, ezekkel a pumpákkal biztosan meg tudod oldani. Legyen szó wc-ről, mosogatóról vagy bármilyen csőről. Bár, bizonyos feladatokat azért lehet jobb szakemberre bízni!

7. Azon már gondolkodtál, hogy a Tic-Tac-nak miért ilyen a teteje? Pontosan beleillik egy szem. Szóval ha nem egy maréknyit szeretnél egyszerre bekapni, alkalmazhatod ezt a trükköt.

8. Bármilyen dobozos üdítő vagy tej kiöntésekor tapasztalhattuk, hogy miközben burítjuk, elkezd fröcsögni. Ha ellentétes irányba fordítjuk és úgy öntjük, teljesen simán jön majd ki a folyadék. Az az egyszerű magyarázat, hogy miközben a folyadék kijön, a levegő akadály nélkül tud beáramlani. Egyszerű fizika.

9. Óriási előnye van a fa akasztóknak. Távol tartják hónapokon át a molyokat és a poloskákat. A fának jó illata van, és tartós. Valóban, kicsit drágább, de megéri. Sokkal szebb és rendezettebb lesz tőle a gardrób.

10. A kedvelt Coca-cola nem csak italként állja meg a helyét. Ha beleöntjük a lefolyóba és órákon keresztül állni hagyjuk, csodára képes. A benne található foszforsav lebontja a vízkövet és feloldja az eltömődött részecskéket. Gondolj bele, hogy a belsőddel mit művel…

11. A reggeli rohanásban gyakran előfordul, hogy elfejtjük elcsomagolni a kedvenc joghurtunk mellé a kiskanalat. Innentől nem kell kétségbe esni, ugyanis a fedélből könnyedén kanalat formálhatunk.

12. Akik még csak frissen szereztek jogosítványt, gyakran nincsenek tisztában azzal, hogy melyik oldalon kell megtankolni a kocsit. Ha nem jut eszünkbe, melyik oldalon van a tanksapka, csak pillantsunk a műszerfalra. Sok autóban, van egy kis jelzés, hogy melyik oldalon található.

13. A konyhában egy hámozó óriási kincs. Ám eddig biztosan nem ismerted ezt a trükköt. Nem csak hámozásra, hanem például a hagyma szeletelésére is tökéletes. Ugyanakkora szeleteket vág, mintha csak egy mesterszakács készítette volna.

14. Talán mindenkinek a fagyasztójában van egy fagyasztott gél, amit betegségkor vagy balesetkor használhatunk. Egy rándulás vagy zúzódás során tökéletes. Ám ha szeretnél helyet spórolni, tökéletes ha egy szivacsot fagyasztasz le, pontosan ugyanerre a célra lesz alkalmas.

15. Sokan nagyon félnek, hogy a medence partján vizes lesz a telefonjuk vagy a kulcsuk. Ha ilyentől tartasz, használj egy tiszta üres edényt, és már gondtalanul pihenhetsz is.

16. Ha nem csak hobbira használod, hanem edző cipőként, sokan ebbe a lyukba is belefűzik a fűzőt, így még biztosabb tartást érhetnek el.

17. A szempilla spirál elengedhetetlen egy tökéletes sminkhez. A kefe feltöltésekor ne pumpáld ki és be, mert így gyorsabban kiszárad.

18. Ha esetleg egy autóba zárva találnád magadat, és menekülnöd kell, így könnyedén kijuthatsz. Vedd ki a fejtámlát a kis gomb megnyomásával, ezzel könnyedén kitörheted az ablakot.

Ezek is érdekelhetnek