2022 július 1 péntek
KezdőlapEgészség16 éves lány ugrott ki a kórház ablakán kezében az 5 hónapos...

16 éves lány ugrott ki a kórház ablakán kezében az 5 hónapos kislányával. Mi állhatott a háttérben?

-

Egy 16 éves lány kiugrott a kórház ablakán. Karjában tartotta az 5 hónapos kislányát. Az eseményt egyikük sem élte túl. Vajon mi késztetett egy lányt egy ilyen kétségbeesett lépésre?

A kamasz anya egy maláj kórház osztályán volt az 5 hónapos kislányával. A gyermeket 11 napig kezelték a belgyógyászati osztályon, mert az orvosok fertőzést diagnosztizáltak nála, ami tüdőgyulladáshoz vezetett.

A baba állapota javulni látszott.

Reggel hét körül az orvosok azt javasolták, hogy mivel javult az állapota, vegyék le a lélegeztetőgépről. Így is tettek és a kislány ismét önállóan vette a levegőt. Aztán az anyuka a karjába vette, körbejárta vele a kórtermet, majd megkérte az egyik őrt, hogy a gyerekkel együtt hadd menjenek ki a vécére.

A tini látszólag nagyon boldog volt, amikor a kislányát ölelhette. Nehéz felfogni, hogy miért történt közvetlenül ezután, hogy….

A 16 éves lány kiugrott az ablakon. 15 perccel később egy földszinti biztonsági őr találta meg őket a járdán, de túl késő volt…

60 métert zuhantak.

Sajnos az esetet egyetlen tanú sem látta. Senki nem tudott közbeavatkozni. A rendőrség kivizsgálta az ügyet és nem zárták ki azt sem, hogy egy harmadik fél közbeavatkozásáról van szó.

Az esetet követően komoly vita alakult ki az országban. Egyre több fiatal depressziós.

Az ifjúsági és sportminiszter is nyilatkozott az ügyben: “Nagyon aggódom az ifjúságunk mentális egészsége miatt. Ez egy rendkívül fontos dolog, amit komolyan kell venni.”

Volt olyan eset is, amikor egy 17 éves lány Instagram szavazást tartott, melyben megkérdezte a követőit, hogy végezzen-e magával. A többség válasza igen volt. A szavazatok összeszámlálása után a lány leugrott a harmadik emeletről.

Egy 2017-es kutatás szerint az Instagram hátrányosan befolyásolja a fiatalok mentális egészségét. Rossz önkép, félelmek, magány érzése.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek